תמתין חורף, לא גמרנו לאכול

 
עודכן 10:49 18/02/2007
נענע אוכל

למרות שאותנו החורף לא משכנע, שלל מסעדות בחרו בכל זאת להתנהג אליו בנימוס, והגו תפריטי חורף מיוחדים. הרי לכם מקבץ

 
 
 
 
 
(תמונה: יח"צ)
(תמונה: יח"צ)
חורף אירופאי בהוד השרון

באנג'לינה ההוד השרונית החורף הפריזאי השתלט עם מנות דוגמת: רביולי ריקוטה ופרמזן ברוטב פטריות, טימין וחמאה (42 שקל); סלט הדרים-עלים צעירים, תפוז ואשכולית אדומה, אבוקדו, בצל ירוק ושקדים קלויים בויניגרט הדרים (38 שקל); סינטה עגל צלוי בגריל ברוטב פלפלת מוגש עם סלט פטרוזיליה ופירה (92 שקל); קדירת דגים ופירות ים- שרימפסים, מולים, ראשי קלמרי, טבעות קלמרי ונתחי דג בציר דגים, ירקות, פרנו וזעפרן (78 שקל), וקינוחים דוגמת: קרפ סוזט (32 שקל), מוס שוקולד עשיר עם דבש ותבלינים (28 שקל), ושוקולה: משקה שוקולד סמיך, המוגש בבתי קפה בפאריס ונעשה משוקולד בלגי מריר משובח (13 שקל).
רחוב הבנים 14 הוד השרון
 

בופה יום ג'

במטרו, הביסטרו המשפחתי בכפר סבא, כל יום שלישי החל מ-12:00, במחיר 67 שקלים, אתם מוזמנים ליהנות ממזנון צהריים בו ניתן למצוא תבשילים מהבילים, מרקים חמים ועשירים, נזידים וסלטים.
בין המנות החורפיות המתחלפות שיוגשו: קדירת קציצות טלה וארטישוק ירושלמי, קדירה קפריסאית של נתחי פרגיות ברוטב עגבניות, שמנת וקשקבל,תבשיל עוף בקארי תאילנדי ותפוזים, מרק עגבניות ופלפלים, מרק עדשים וירקות שורש ועוד.
וייצמן 24, כפר-סבא
 

חורף אתיופי

(תמונה: יח"צ)
(תמונה: יח"צ)
במסעדת חבש האתיופית ניתן למצוא תפריט מרק מתחלף בו מבחר מרקים חורפיים ועשירים בנוסח המטבח היהודי האתיופי הכפרי כגון:
נזיד עדשים וירקות חורפי ועשיר- 19 שקל, מרק ירקות כפרי ועשיר עם עגבניות, תפו"א, גזר, קישואים, בצל ועוד – 19 שקל, מרק בשר אתיופי עשיר בירקות וברוסט בקר – 28 שקל
מרק עצם וירקות- 28 שקל.
אלנבי 2 תל אביב
 

דגים חורפיים

בויאבז בפורלין (תמונה: יח"צ)
בויאבז בפורלין (תמונה: יח"צ)
גם בפורלין, הביסטרו הצרפתי הקלאסי, רעננו את התפריט לכבוד החורף עם מנות דוגמת:
פטריות פורטובלו במילוי פירות ים מוקרמות בקשקבל 37 שקל)
שקדי עגל צלויים על הגריל על מצע פירה ארטישוק ירושלמי וציר עגל מצומצם (50 שקל)
דניס דימרקו – שני פילה דניס ממולאים בחרדל ועשבי תיבול עטופים בבייקון מוגשים על מצע ירקות גינה מוקפצים (86 שקל)
בויאבז דגים ופירות ים – מרק דגים עם פירות ים ופילה דג ים מוגש בקדירה יצוקה מברזל (86 שקל).
פרישמן 10 תל אביב
 
 

גלידות לא נמסות בחורף

עם בו הקרמבו בא החורף (תמונה: יח"צ)
עם בו הקרמבו בא החורף (תמונה: יח"צ)
אייסברג, מלכת הקיץ הבלתי מעורערת, לא טומנת ידה בצלחת ומציגה אף היא תפריט חורף.
בין המנות בתפריט ניתן למצוא:
אנג'ליק – בריוש ממולא בגלידת ערמונים ומוגש עם אגסים ביין אדום ורוטב אנגלז (32 שקל)
באנג'י תות שדה טרי – קינוח טרייפל בשכבות ומרקמים שונים, מונח על מאפה ספוג בליקר שוקולד (32 שקל), באנג'י ערמונים עם קראנץ וואפל, גלידת ערמונים, מוס שוקולד וקציפת אספרסו (32 שקל)
קדאיף חורף - קסטה של גלידת תמרים בוויסקי בקרנץ קדאיף ופיסטוק עם מרקחת פירות יבשים (32 שקל)
שלושה סוגים של קרמבו ענק תוצרת בית (29 שקל), שוקולטה אייסברג סמיכה עם שוקולד וקקאו בתופת תפוז או מנטה (15 שקל)
סחלב בניחוח ורדים ולבנדר עם קוקוס ופיסטוקים (16 שקל)
צ'אי הודי חם עם חלב מוקצף (15 שקל)
בן יהודה 108, תל אביב
 

מקובה דרך ניו יורק באהבה

(תמונה: יח"צ)
(תמונה: יח"צ)
Havana, הדיינר הקובני הראשון בציון, מציע לכבוד החורף:
קונגרי הוואנה כדורי אורז ממולאים בגבינת וואחקה על שעועית שחורה (28 שקל), אמפנדאס בשר (10 שקל), צ'ילי חלפניו ממולא בגבינת עיזים (27 שקל), תירס על הגריל ברוטב הוואנה וצ'ילי (28 שקל), הואבוס ראנצ'רוס, קדירת מיקס של אורז עם פירות ים וקארי: שרימפס (69 שקל) ופונדאנט שוקולד, מוגש עם קצפת וקקאו (30 שקל).
רח' דיזינגוף 106 פינת פרישמן, ת"א
 

חורף כשר וסוער

(תמונה: יח"צ)
(תמונה: יח"צ)
החורף בלילית מציג מטבח ישראלי וכשר מחומרי גלם העונתיים.
להלן הצצה למנות החורף: כבד מזוגג בסילאן על הגריל עם סלסת רימונים וכוסברה (38 שקל), מרק עגבניות ועדשים כתומות עם חמציץ ובזיליקום (32 שקל), קציצות כבש עם תבשיל ארטישוק ירושלמי, זעפרן ולימון (58 שקל), כבד עוף על הגריל עם פולנטה, בצלים ועגבניות צלויות (58 שקל), צוואר טלה עם שעועית לבנה, מנגולד, עגבניות וצ'יפוטלי (98 שקל), מוסר ים על הגריל עם ניוקי בבויאבז ומנגולד (112 שקל).
דפנה 3 (בית אסיה)
 

חורף דגים אסיאתי

(תמונה: יח"צ)
(תמונה: יח"צ)
לכבוד החורף, השף חיקי שילון ממסעדת יוקו אונו מרחיב את תפריט הדגים, עם מבחר מנות דגה כשרות באוריינטציה אסיאתית עם נגיעות ים תיכוניות. מתפריט הדגה החדש:
פילה דג לוקוס- מוקפץ בשמן זית על מצע בוק צ'וי עם שום ויין לבן – 129 שקל, פילה דג באס ים- על קוסקוס וירקות חורף ברוטב קרם עגבניות – 95 שקל, פילה דג טונה אדומה- צרוב ברוטב טריאקי על מצע ירקות שורש מבושמים בניחוח ים ושמן שומשום – 86 שקל, פילה דג מוסר על הגריל- מוגש על מצע אטריות זוקיני ועגבניות צלויות ברוטב טריאקי – 68 שקל, ברוטב חמאת לימונים, שום וסאקה 62 שקל, שיפודי דגים יפניים- שיפוד דניס ושיפוד סלמון על מצע ירקות גריל 59 שקל.
רמת גן, ז'בוטינסקי 1
 

חורף ירושלמי

(תמונה: יח"צ)
(תמונה: יח"צ)
שף עזרא קדם ממסעדת ארקדיה, יצר לכבוד הקרה הירושלמית, מנות שמורכבות ממיטב התוצרת המקומית וחומרי הגלם העונתיים. עלות ארוחה 139 שקלים. מנות לדוגמא: מרק כרישה ותפוחי אדמה חדשים עם שמן אגוזי מלך,סלט עלים ירוקים עם גבינת עיזים לבנה ורכה, טרין כבדי עוף מובחרים עם ריבת בצל "ארקדיה", מרק נזידי של קלמרי ותמנונים, שעועית לבנה ועשבים ירוקים וניוקי תפוחי אדמה עם קלמרי ובוטרגה, פטרוזיליה ושמן זית בתולי, צ'יפורה עם עלי דפנה טריים צלויה בגריל עצים מעורב, פילה בס צרוב במחבת עם רוטב גזר מפולפל ותרד תורכי חם, מרק דגים עשיר בנוסח "ארקדיה", נתח קצבים עסיסי בגריל עם סלק עלים ותפוחי אדמה מוגשים עם סלט ראשד, צלע בקר זוגית "ארקדיה" עם גזר ולפת ממולאים באורז ובשר עגל ברוטב תמרינד, מרק סיידר חם עם לביבה של תפוחי עץ וגלידת וניל, טארט אגסים שבושלו ביין מוסקט וגלידת תבלינים ומרק הדרים אורגניים עם מנטה ורביולי שוקולד.
אגריפס 10, ירושלים
 

אומגה 3 בפסטה

(תמונה: יח"צ)
(תמונה: יח"צ)
מסעדת פסטה מיאה-פירות ים החדשה מרחוב יהודה הלוי, משיקה מנות חורף חדשות המשלבות גם אומגה 3 באטריות הפסטה.
בין המנות החדשות:
לזניה ריקוטה, מנגולד ושמפיניון (48שקל)
מרק פירות ים בציר דגים וטרגון לצד איולי פלפלים צהובים (40 שקל)
ארביאטה מולים טריים (58 שקל)
פילה דג ים עם ניוקי ערמונים ברוטב חמאת שקדים ( 78 שקל)
יהודה הלוי 52, תל אביב
 

חורף אירי

(תמונה: יח"צ)
(תמונה: יח"צ)
בטמפל בר, הפאב האירי שבסינמה סיטי בנה השף צחי בוקששתר, תפריט קדירות שכולו נזידים עשירים ותבשילים אשר בושלו עם מבחר בירות שונות.
בתפריט תמצאו מנות כמו אוסובוקו טלה בבירה קילקני וזעפרן עם ארטישוק ירושלמי ושלושה סוגי בטטה (62 שקל), כתף עגל צלוי בגינס עם ירקות שורש (55 שקל), אסדו בקר ריחני בגריסי פנינה ועגבניות שרי מיובשות בניחוח בירת ה"טמפל בר" ( 55 שקל), קדירת פרגית בבירה ברבר עם דבש, דלעת, תחתיות ארטישוק ושזיפים מיבשים(55 שקל), פרגית צלויה בווינשטפאן ואלף תבלינים עם תפוחי אדמה מיוחדים (55 שקל) וצלי אירי עם המון פירה וטעם מבושל בבירת גינס ( 55 שקל).
סינמה סיטי, גלילות, רמת השרון
 

גשם של אטריות

לופנודלס, האסיאתית משיקה בימים אלה תפריט חדש.בין המנות החדשות תוכלו לדגום: מרק וון טון הונג קונגי עם כיסוני שרימפס (20 שקל),7 כדורי מוצרלה מטוגנים על מצע עלי בייני ברוטב צ'ילי מתוק (28 שקל), שלישיית שיפודי עוף בסאטה לצד שוט צ'ויה (30 שקל), 100 גרם פילה סלמון ברוב טריאקי לצד סלט סלק (30 שקל), קוביות בקר עם פטריות, בצל ובצל ירוק ברוטב צדפות עם נגיעות אניס על אטריות או אורז (42 שקל)
בן יהודה 177, תל אביב
 

יש חורף גם באשדוד

מנה פלאפל בקמפיו
מנה פלאפל בקמפיו
תפריט "טעמי חורף" בקמפיו האשדודית.
טעמי חורף לדוגמא:ריובלטו סלמון ברוטב שמנת פטריות ירדן ופרמז'ן 39 שקל, פלאפל קרישה ברוטב נענע יוגורט בתוספת עלי בייבי וגבינת פטה 34 שקל, צלעות טלה עם קונפי שום בתוספת פוטט'וס 98 שקל ופילו ממולא בננה וקרם ריבת חלב 29 שקל.
הבונים 4/4, אשדוד

עשה זאת בעצמך

במחיר 43 שקלים לאדם, מציעה מסעדת bariba שנמצאת בנמל תל אביב החדש ארוחות מרק בהרכבה עצמית. כל סועד מקבל בקדרה מרכזית את סוג המרק האהוב עליו עם מגוון תוספות וכוס יין מתאימה וכל אחד מרכיב לעצמו את קומבינצית המרק שמתאימה לו.
בית "דרך חיים", התערוכה 3 תל אביב טלפון 03-6025026
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.