מקרונים - הסרט

 
עודכן 08:45 02/05/2007
נענע אוכל

זוכרים את העוגיות השמיימיות מפסטיבל האוכל? אתי הקונדיטורית של שקדים תראה לכם בדיוק איך עושים אותן

 
 
 
 
 

צילום ועריכה: גילי דנון

מתכון למקרון נענע

מצרכים (ל - 50 מנות):

225 גר' אבקת סוכר
125 גר' שקדים טחונים
100 גר' חלבון ביצה
25 גר' סוכר
תמצית נענע (להשיג בחנויות מתמחות)

לקרם פטיסייר נענע:

150 גר' חלב
150 גר' שמנת מתוקה
75 גר' סוכר
4 גבעולי נענע
2 תיונים של תה בטעם נענע
25 גר' קורנפלור
60 גר' חלמון ביצה
50 גר' חמאה
 
 

אופן הכנה:

1. טוחנים פעמיים את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים במעבד מזון. מנפים.

2. מקציפים את החלבון ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב, אך לא קשה מידי.

3. מקפלים בעזרת מרית את החלבון המוקצף עם תערובת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לערבב עד שהמסה נעשית מבריקה ונוזלת בצורה אחידה מהמרית.

4. בשלב זה ניתן להוסיף לתערובת מס' טיפות מצבע המאכל הרצוי, במקרה הזה- ירוק, וכן מס' טיפות תמצית נענע.

5. מזלפים את המסה עם שק זילוף, לעיגולים בקוטר כ-2 ס"מ. ומניחים לרבע שעה לפחות, עד שנוצרת קליפה על גבי המקרון.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, כ- 7 דקות כשדלת התנור סגורה, ולאחר מכן עוד כ- 7 דקות כשדלת התנור מעט פתוחה, על מנת לאפשר לאדים לצאת.

8. מאכסנים בקופסה אטומה וממלאים רק למחרת.

אופן הכנת הקרם:

1. מבשלים יחד את השמנת, חלב, סוכר, נענע ותיונים לסף רתיחה. מסננים את הנענע והתיונים ומחזירים לסיר.

2. מערבבים היטב בקערה את הקורנפלור והחלמון.

3. שופכים אל תערובת החלמונים והקורנפלור את הנוזלים שהרתחנו, מערבבים היטב מחזירים לסיר. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד.

4. מכבים את האש, שופכים את הקרם המוכן לקערת המיקסר ומקציפים עד שהקרם נעשה פושר. אז, מוסיפים את החמאה בקוביות ומקציפים רק עד לקבלת קרם.

5. שופכים לכלי אחסון, עוטפים בניילון נצמד על מנת שלא יתייבש ומקררים עד לשימוש.
 
המתכון באדיבות הקונדיטורית אתי אייזן וקייטרינג שקדים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.