איך מגיירים חמץ

 
עודכן 18:08 26/03/2007
כרמית חוטינר

למרות שיש מתכונים מיוחדים לפסח, בעצם אין סיבה שלא להמיר לבד מתכונים אהובים ועתירי חמץ למתכונים חובשי כיפה

 
 
 
 
 
(תמונה: SXC)
(תמונה: SXC)
כוס קמח חיטה = 1/3 קמח תפוחי אדמה + 1/3 קמח מצה + 1/3 קורנפלור

איזה מתכונים לבחור להמרה - תחליפי הקמח, כמו קמח תפוחי אדמה, מצה וקורנפלור, לא מאפשרים יצירת עוגה חזקה באותה מידה כקמח, לכן כדאי להכין מראש עוגות נמוכות יותר.

תוספות רצויות - כדאי להוסיף לעוגת פסח המבוססת על תחליפי קמח, חומרים נוספים שייצבו אותה.
כך, למשל, ניתן להוסיף יותר ביצים ויותר הקצפות חלבונים. עוד יעזרו לייצוב הוספת מרכיבים כמו שקדים, מרציפן, שוקולד וקונפיטורות.

פיתרון אפשרי נוסף - לייצוב והגבהת עוגות פסח, הוא שימוש בפודינג וג'לי כחלק מן התערובת. השימוש בהם מחליף שימוש בג'לטין כשר שכלול כבר בתוכם. אם בחרתם באופציה זו, אל תשכחו שהללו מתוקים ויש לצמצם את הסוכר בהתאם.

ניתן להכין גם עוגות ללא כל שימוש בקמח, כמו עוגות על טהרת השוקולד או עוגות המבוססות על תחתיות המורכבות מחלבונים, אבקת שקדים ואבקת סוכר.
תחתיות שונות בפטיסרי הצרפתי כמו דקואז ומקרון, מכילות כבר את החומרים הללו. שמם השונה נובע מן היחסים השונים בין הכמויות של הבסיסים השונים. בסיסים כאלה יוצרים עוגה מיוחדת בשילוב עם מוסים וקרמים שונים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.