צלי בקר ביין אדום

 
עודכן 08:42 02/05/2007
נענע אוכל

נכון שיש המון אוכל, ונכון שזה כבד ולא משאיר מקום, אבל למרות הכל ובכל זאת, אי אפשר לוותר על צלי בקר פרוס ומלא רוטב עשיר. הרי משהו חייב להוריד את המצות האלה, לא?

 
 
 
 
 

צילום: גל קדם

בימוי ועריכה: חן לנדאו
 

המתכון של בל קפצן:

נתח בשר כתף קשור
שמן
2 גזרים פרוסים לפרוסות עבות
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 ענפי סלרי
4 עלי דפנה
מעט פלפל אנגלי
ענף רוזמרין
2 ענפי טימין
4 שיני שום שלמות
כרישה (החלק הלבן) חתוכה לרוחב ל-4 חתיכות
1/2 כוס שזיפים יבשים מגולענים
1/2 כוס משמש מיובש
10 תאנים יבשות
פלפל שחור
כוס סוכר חום
בקבוק יין אדום
 

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר רחב וגבוה ומשחימים את הבשר מכל הצדדים (סוגרים אותו).

2. מוסיפים ירקות שורש, עלי דפנה, פלפל אנגלי, רוזמרין, טימין, שיני שום וכרישה ומערבבי עד שהירקות משחימים מעט.

3. מוסיפים פירות יבשים ופלפל שחור, יין אדום וסוכר חום. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 40 דקות.

4. מוסיפים מים עד חצי גובה הסיר, ואופים חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.