מעשה בשלושה קינוחים

 
עודכן 09:02 09/04/2008
שרון גבאי

מי אמר שפסח חייב להיות תפל ומלא תחליפים? להלן שלושה קינוחים שאינם קשורים לחג המצות ומעולם לא היו, אבל אין שום סיבה שלא יקחו בו חלק פעיל. אין קמח ולא שום דבר אחר חשוד, הכל כשר וטעים

 
 
 
 
 
קינוחים לפסח תמיד בעיתיים, לשווא אנחנו מנסים למצוא גרסה כשרה לקינוחי החמץ, וזה פשוט לא זה. אין מה לעשות לקמח אין ממש תחליף - לקמח מצה יש טעם ברור של מצות ולקמח תפוחי אדמה יש טעם דומיננטי שמזכיר לכולם שלא מדובר בדבר האמיתי.
הדרך היחידה לעקוף את המכשול בהצלחה, היא פשוט לא להתחכם ולבחור קינוחים שמלכתחילה לא הכילו חמץ. כאלה יש הרבה, ולהלן כמה דוגמאות מוצלחות, שאתם אוכלים בכיף גם בכל יום אחר, שבו אפשר לטחון חמץ כאילו אין מחר.
 

מוס שלושת השוקולדים

שלושה שוקולדים (תמונה: ASAP)
שלושה שוקולדים (תמונה: ASAP)
קינוח שדורש עבודה וזמן מכיוון שכל שיכבה יש להכין רק אחרי שהשכבה שלפניה התקררה, אבל אפשר להכין את המוס גם יומיים מראש. מומלץ להגשה בכוסות יין.

לשכבת מוס שוקולד לבן:
600 גרם שוקולד לבן קצוץ
1 כוס שמנת מתוקה
12 כפות חמאה רכה
8 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
4 כפיות סוכר

לשכבת מוס שוקולד חלב:
600 גרם שוקולד חלב קצוץ
1 כוס שמנת
8 כפות חמאה רכה
8 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
4 כפיות סוכר

לשכבת מוס שוקולד מריר:
600 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמנת
4 כפות חמאה רכה
8 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
4 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים שמנת מתוקה (לא מרתיחים), שופכים את השמנת על השוקולד וטורפים היטב עד שמקבלים תערובת חלקה.

2. מוסיפים את החמאה המרוככת ו-8 חלמונים בזה אחר זה תוך כדי ערבוב.

3. בקערה נפרדת מקציפים 8 חלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה.

4. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד עד שמקבלים תערובת אחידה.

5. מחלקים לגביעים בזהירות ומשתדלים ליצור שכבה סימטרית ולהשאיר את דפנות הכוסות נקיות (מומלץ להשתמש בשק זילוף).

6. מכסים את הגביעים בניילון נצמד ומכניסים מקרר לשעתיים.

7. מכינים את המוס שוקולד חלב באותו באותה הדרך.

8. מחלקים את הבלילה לגביעים מעל שכבת השוקולד הלבן.

9. מעבירים למקרר לשעתיים נוספות.

10. חוזרים על אותו תהליך עם שכבת המוס שוקולד מריר, מקררים שעתיים נוספות במקרר.
לעיטור - אגוזים מסוכרים, ברס, פולי קפה או פתיתי שוקולד
 

פבלובה תותים וקצפת

פטל או תותים, הכל הולך
פטל או תותים, הכל הולך
אין צורך להבהל מהשם המגונדר, מדובר בקינוח פשוט להכנה, מחומרים זמינים ותוצאה מפוארת

לקערת המרנג:
5 חלבונים
2 כוסות סוכר
2 כפיות חומץ
2 כפיות קורנפלור (לא חובה)

למלית:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
סלסילה של תותים טריים שטופים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.

2. טורפים את החלבונים והסוכר בקערה.

3. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים (אסור שהקערה תבוא במגע עם המים) ומערבבים מידי פעם עד שהסוכר נמס.

4. מורידים את הקערה מהסיר ומקציפים במהירות גבוהה את החלבונים כ-10 דקות עד שמקבלים קצף יציב.

5. מוסיפים בתנועות קיפול לתוך הקצף את החומץ, מנפים מעל את הקורנפלור ומערבבים.

6. ממלאים שק זילוף ומזלפים על נייר אפיה עיגול בקוטר של עוגה ודפנות מעט גבוהות יותר.

7. אופים כ- 100 דקות עד שהמרנג נחלץ בקלות מנייר האפייה, והוא לבן ולא זהוב.

8. לפני הגשה מקציפים את השמנת עם הסוכר לקבלת קצפת רכה, ממלאים את המרנג ומקשטים בתותים.
 

מרנג אגוזים עם מוס קפוצ'ינו

פסח זו הזדמנות טובה לתת לאגוזים את הכבוד הראוי

למרנג:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
100 גר’ אגוזים טחונים דק (כמו קמח)
100 גר’ אגוזי לוז גרוסים גס
100 גר’ אבקת סוכר

לקרם שוקולד:
2 מיכלי שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד חלב מומס
3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
3 כפות אספרסו מוכן ומצונן או כף אבקת קפה נמס מומסת בכף מים רותחים.

אופן הכנת שכבות המרנג:
1. מחממים תנור ל-120 מעלות.

2. מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב.

3. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר, אבקת האגוזים ואגוזי הלוז.

4. יוצרים בעזרת כף גדולה שתי דיסקיות בקוטר של תבנית עגולה מספר 24 ואופים את העיגולים כשעתיים.

אופן הכנת קרם השוקולד:
1. מקציפים את השמנת מתוקה והאינסטנט פודינג.

2. מקפלים פנימה את השוקולד המומס.

הרכבת העוגה:
1. מורחים על אחד העיגולים מחצית מכמות קרם השוקולד, מכסים בעיגול מרנג השני.

2. מורחים את הקרם הנותר על המרנג.

3. מפזרים קקאו מעל העוגה בעזרת נפה או מסננת
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.