כלב, בוא תטעם

 
עודכן 08:39 02/05/2007
יעל עופר

למה רק לכם מגיע לאכול טוב? בפעם הבאה שאתם בפאריז, בין ביקור בשאנז לדילוג על האייפל, תעצרו רגע אצל הארייט ותפרגנו לטוליפ איזו עוגייה. ואם לא יוצא, אז יאללה למטבח - יש מתכון

 
 
 
 
 
הארייט חולשת על האימפריה (תמונה: יעל עופר)
הארייט חולשת על האימפריה (תמונה: יעל עופר)
"תטעמי"! הציעה לי הרייאט בחיוך אסרטיבי כשהיא מגישה לי קערה עמוסה במבחר עוגיות בצורת עצמות לכלבים. "הם מכילות חומרים טבעיים בלבד, אפילו בלי סוכר ומלח, ומתאימות גם לבני אדם". ההיסוסים שלי נראו לי כמו נצח אבל היא המשיכה להביט לתוך פי וחיכתה שאנגוס בעוגיה שאפתה הבוקר. בלי ברירה נעניתי - לעוגייה היה טעם של עוגיית בריאות, אבל בידיעה שטעמתי אוכל המיועד לכלבים, ביס אחד הספיק לי ואת יתרת העוגייה הנגוסה החבאתי בכף ידי הקמוצה והמשכתי להתעניין בסיפורה האישי.

הרייאט שטרנשטיין, שפית - קונדיטורית יהודיה אמריקאית עטורת פרסים, החליטה לשלב בין אהבתה לכלבים ושאיפתה לעקור לפריז, ולשם כך רתמה את הידע המקצועי שלה. לפני כשנה פתחה את "MON BON CHIEN" (כלב טוב שלי, בצרפתית) מאפיית הבוטיק הראשונה לכלבים בצרפת, ואולי בכל אירופה, בה היא מפליאה בפיתוח מאפים שריחם מזמין את כל כלבי השמנת של פריז.
 

סו שף סופי

בוויטרינת הזכוכית מוצג מבחר עוגיות וחטיפים ריחניים בטעמים ובצורות שונים. "הכול התחיל כשהתברר לי שסופי, הגולדנית שלי, אלרגית לחטיפים התעשייתיים. ניסיתי לאפות לה עוגיות מחומרים טבעיים, היא התלהבה וראיתי שכלבים אחרים מנסים "לסחוב" לה את העוגיות - וכך נולד הרעיון", מספרת הארייט. סופי הבלונדה בת התשע, המנסה לשוות להופעתה מעט שיק צרפתי ומתגאה בצפורניים ארוכות משוחות בלק וורוד זוהר, היא הדיווה של המקום וגם כלבת הניסוי. על כל טעם חדש היא מחווה את דעתה המוצקה וקובעת אם יכנס לפס הייצור. לא מכבר חגגה כאן את יום הולדתה וזכתה בעוגת יום הולדת טעימה שעליה הוזלף שמה.
 

הז'קט הזה הולך טוב עם הזנב שלך

מידי יום אופים עוגיות וחטיפים טריים במבחר טעמים כמו: פואה גרה, בקר בטעם ברביקיו, בייקון גבינה או צמחוני. לכלבים האלרגיים לקמח היא אופה חטיפים עם מרכיבים חלופיים וכל בעל כלב יכול לבקש מאפה אישי לפי העדיפויות של כלבו.

בחנות ישנם גם אביזרים לכלבים מפונקים כגון ז'קטים, בשמים, קולרים ושאר אביזרים אופנתיים. ואם תרצו להזמין חברים (על ארבע) לכבוד יום ההולדת של מוקי, אז תשמחו לדעת שהארייט גם מפיקה ימי הולדת לכלבים בחברת הולכי על ארבע ובעליהם. בעוד אני סוקרת את מרכולתה בהשתהות, נכנס לחנות בנון שלאנט כלב ניופאונלנד ענק, לתספורת, פן ופדיקור.
 

מבחן מוקי

יצאתי מהחנות עם אריזת מתנה מהודרת, וכשפרקתי את המזוודה, שון הלברדור רחרח את האריזה, חיסל את הכול בתיאבון וליקק את השפתיים, ואילו צ'ילי הרועה הגרמנית, נמלטה החוצה כשעוגייה בין שיניה ומיהרה לחפור בור קטן בצפורניה השחוקות מרוב חפירות, ונטולות כל שיק צרפתי. אכן, הרייאט, אינני יודעת מה סודך, אבל העוגיות עמדו במבחן הטעימות הכלבי.

את העוגיות ושאר העניינים ניתן להזמין באמצעות אתר האינטרנט - www.mon-bon-chien-paris.com, ולמי שמזדמן (החנות ממוקמת בפרבר של פריז) –
12 rue mademoiselle tel: 0148284012
Metro: commerce, line 8
 
 

מתכון לעוגיות לכלבים

כלבים לא נובחים בצרפתית (תמונה: יעל עופר)
כלבים לא נובחים בצרפתית (תמונה: יעל עופר)
הארייט אמנם לא נידבה את מתכון הפלא, אבל בשביל המשקיענים והמסוקרנים מביניכם, הנה מתכון מתוך הספר Real Food For Dogs" by Arden Moor", אחד מספרים אמריקאים רבים המוקדשים למתכוני אוכל לכלבים.

החומרים:
2 כוסות קווקר (שיבולת שועל) מהיר הכנה
4 קוביות מרק עוף איכותי (או כפות)
1/2 כוס מרגרינה
2 כוסות מים רותחים
2 כוסות קמח מלא
1 1/2 כוסות קמח תירס צהוב
1 כוס חלב דל שומן
2 ביצים
2 כפיות סוכר
2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
מעט קמח רגיל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את הקוואקר, המרגרינה וקוביות מרק העוף. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שהקוביות ימסו.

3. מוסיפים את יתר החומרים פרט לקמח הרגיל, יוצרים כדור בצק ומוסיפים קמח במקרה הצורך.

4. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ. יוצרים צורות בעזרת חותכן עוגיות (רצוי בצורת עצם של כלב) ומניחים על גבי דפי אפיה מנייר או סיליקון.

5. אופים 10 – 12 דקות עד שיזהיבו. מקררים לפני שמגישים לכלב.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.