להיות קצב זאת אמנות

 
עודכן 08:08 21/04/2007
נענע אוכל

זו לא כתבה לצמחונים וצבועים, אלא לכאלה שיודעים שלכל סטייק יש אמא ובמקרה הזה גם אבא. צלעות טלה לא חותכים סתם אלא חותכים באהבה

 
 
 
 
 
החלטנו לבדוק איך קבב נולד, איפה בדיוק גרה הסינטה לפני שהיא השתכנה לנו בצלחת, ואיך יתכן שפרגית באה אחרי התרנגולת.

אז יצאנו לבלות יום עם נג'יב חינאווי, דור שלישי למשפחה המהוללת, והבעלים של האיטליז מרחוב קדם והסניף החדש שלו בקרליבך 25.
יצאנו ולמדנו, ראינו והבנו סוף סוף, ששניצל לא גדל על העצים. יש שימצאו את זה לא נעים לצפייה, אנחנו מצאנו את זה מרשים לצפייה. והחלטנו שהאנשים שיודעים לפרק בשר הם אומנים לא פחות מאלה שיודעים לבשל אותו ולצלות אותו. אז תנו כבוד -
 

נפתח בטלה

כבר השקענו וכתבנו וסיפרנו, שמומלץ בחום לאמץ טלה, או לפחות חלקים שלו. צלעות טלה על האש זה תענוג צרוף (רק דיר-בלאק לא לוודא הריגה), שוק טלה היא אחת המנות הכי מפוארות שאפשר להגיש לשולחן בארוחת רושם, ועל הקבב אין מה להגיד, רק שלא אכלתם קבב עד שלא אכלתם קבב של חינאווי.
אין שום סיבה לנסות בבית את מה שנג'יב חינאווי עושה כל כך יפה, תראו -
 

תרנגולות או לא להיות

הידעתם שפולקע, כנפיים ושניצל הם בעצם חלקים שונים מאותה חיית אם? זה הזמן להתביית סופית על חלקי התרנגולת השונים, ונג'יב יסביר לכם כל מה שיש לדעת על איך מפרקים תרנגולת לשמונה חלקים.
 

פרה פרה שעל הקיר

כן, גם אנחנו הופתענו, מסתבר שלפרה אין ריצ'רץ' בבטן, שפשוט צריך לפתוח ואז בוחרים איזה חלק רוצים. לא, הכל מחובר, ובעין בלתי מיומנת, הכל גם די נראה אותו הדבר. אז בשביל שלא תנסו לבד, אתם מוזמנים לראות מומחה מהו. ושוב - קצב מקצועי יגרום לזה להראות קל, אבל גם הפעם כדאי שתשאירו לו את העבודה.
 
 

אז ת'אכלס מה בא טוב במנגל

נסכם בהמלצות על סוגי הבשרים המתאימים למנגל יום עצמאותי טיפוסי, או למען האמת, לכל מנגל אחר. או ברביקיו. או על האש.
 
במאי: חן לנדאו
צלם: גל קדם
עורך: שי יוסוב

תודה לנג'יב חינאווי, בעלים של האטליז בקדם ובחנות החדשה של WINE&MORE חינאווי ג'ורג' בקרליבך.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.