הדוד מאמריקה בלחמניה

 
עודכן 20:37 20/04/2007
נענע אוכל

לעשות המבורגר על האש כמו שצריך זה לא מסובך מידי, פשוט תקפידו על בשר טוב, גריל חם, ותוספות כיפיות, והמנגל הבא כבר ידבר עם מבטא יאנקי כמו שכולם רוצים

 
 
 
 
 
האמריקאי הכי ישראלי בשכונה - ההמבורגר. פעם אי אפשר היה להימנע מסלט ניסואז בכל בית אוכל שנכנסת אליו, והיום זה המבורגר. בכל בית קפה אפשר לתקוע את התענוג הזה, בווריאציה זאת או אחרת, מוצלח יותר או פחות, אבל תמיד שם. וזאת עוד לפני שנגענו בהיכלים שנוסדו במיוחד על מנת לחגוג אותו. אח, איפה הימים שיכולת להזמין בומבה, ספרדי או סתם ראנץ' כפול, עם ציפס וסלט כרוב, בלי שתתקוף אותך ביצת עין, פורטבלו או פרוסת אננס, רחמנא ליצלן, ותחסל סופית כל אפשרות לנעול את הלסת על המגדל הזה.

בכל מקרה, נוסטלגיה לחוד ומציאות לחוד, יום העצמאות הוא זמן מצוין לאמץ את העניין גם במנגל הביתי. הצטיידנו בדיוויד לוי, הבעלים והשף של אוונגרד (ראה ערך "היכלים" למעלה), על מנת שילמד אותנו איך להקל על עצמנו ועל ההמבורגר את חבלי הקליטה. היה טעים, תראו בעצמכם -
 

צילום ועריכה: גילי דנון

עורכת ערוץ האוכל: מאיה פלמון מעוז
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.