צמחונים על האש

 
עודכן 08:39 02/05/2007
שרון גבאי

יום העצמאות של מדינת ישראל הוא יום של איחוד לבבות וכוונות טובות, אז הנה תרומתנו לגישור על הפערים ואהבת הזולת והחי - המנגל הצמחוני, הדרך לליבם של שמאלנים יפי נפש

 
 
 
 
 
די לנידוי, מעתה הגידו - אני צמחוני וממנגל (תמונה:SXC)
די לנידוי, מעתה הגידו - אני צמחוני וממנגל (תמונה:SXC)
בין מאות אלפי חברי יש לא מעט כאלה שבעלי חיים בשבילם הם אביזר ליטוף בלבד, ולכבודם הם מוכנים לסבול הכול - ריח, שערות על השטיח, הוצאה של מאות שקלים על אוכל ווטרינרים ואפילו אלרגיות למיניהן. הדבר היחיד שלא מתקבל על דעתם זה לאכול אותם. מה מוזר?!

ביום יום עוד מילא, אבל הנודניקים האלה נראים כמו כלבים עזובים כל פעם שנפגשים לעל האש. הם יושבים להם שם, עם מבט מיוסר ומפוצץ ממוסר, מצקצקים בלשונם ועושים תנועות (ומרחיקי הלכת גם קולות), של בחילה ותיעוב. כן, באירועים כאלה, אם יש צמחוני, תדע לך שהוא שונא אותך, ולא יעזור בכמה סלט חסה תנסה להפנט אותו, או כמה רחוק נסעת בשביל להביא חומוס אורגני ואפילו אם הבאת רשת חלופית (שלא יגע חס ושלום במשהו שנגע בו בשר) וזרקת לו משהו על האש, נגיד בצל. אח, כפיות הטובה...
 

די להרג הדובון, מוות לעננים

לרגל יום העצמאות הזה, החלטתי שדי לדיכוי, מספיק מפרצופי תשעה באב. הפעם אני אשבור אותם. אם הם לא הבינו כבר שחיות זה טעם החיים, ולא יתכן שאלוהים ברא את הפרה רק בשביל שהיא תעמוד כמו מפגרת כל היום בשדה ותאכל עשב, אז הם כבר לא יפנימו את זה לעולם.

עכשיו, לאחר שהבנתי את זה, אני אשבור את חזית סרבנות ההנאה שלהם על ידי תפריט משובח לצמחוני המקופח. הפעם לא תהייה להם סיבה (מלבד העדרים שנשחטו לכבוד יתר המשתתפים בחינגה) לסבול בהנאה. הפעם יהיה למאותגרי סטייקים האלה אוכל משלהם ולא רק פריטים מהתפריט הקרניבורי שבמקרה אינם מכילים בשר. האמת, יכול להיות טעים מאוד, ומוטב להם להיות נדיבים באוכל שלהם כמו שאנחנו רוצים להיות עם שלנו (אשמתנו שהם לא מוכנים לטעום???).

אז הנה כמה רעיונות לגריל צמחוני. נסו ואמצו חתולה.
 

שיפודי גבינת חלומי פטריות ועגבניות שרי

שיפוד צמחונים (תמונה: SXC)
שיפוד צמחונים (תמונה: SXC)
שיפודים צבעוניים ועסיסיים, תכינו כמה גם לקרניבורים, שלא יקנאו.

החומרים ל-10 שיפודים:
10 שיפודי עץ מושרים במים שעתיים לפחות (כך הם לא ישרפו על הגריל)
200 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות
20 עגבניות שרי
20 פטריות שמפיניון

למרינדת הפטריות:
1/4 כוס רוטב סויה
5 כפות שמן זית
פלפל גרוס


אופן ההכנה:

1. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים בה את הפטריות למשך שעה.

2. משמנים את קוביות הגבינה מכל צידיה.

3. על כל שיפוד נועצים פטרייה גבינה ועגבנייה ושוב לסירוגין.

4. על מנגל עם רשת משומנת צולים את השיפודים 2-3 דקות מכל צד. מגישים מייד.
 

פורטבלו-בורגר

הם בגודל של המבורגר, חומים ועסיסיים ובעלי מרקם בשרני כזה שאפשר ממש לנעוץ בהם את השיניים.
לחמנייה עגולה, חרדל, קטשופ ותוספות הכול הולך. ממש להיות בלי ולהרגיש עם.

חומרים ל-4 מנות:

4 פטריות פורטבלו גדולות (קוטר 10 ס"מ)

למרינדה:
צרור קטן של פטרוזיליה
1 כף שום כתוש
2 כפות של רוטב ווצ'סטר או רוטב ברביקיו
1/2 כפית פלפל טחון
1/4 כוס שמן זית

להגשה:
4 לחמניות עגולות להמבורגר
מיונז, קטשופ וחרדל
פרוסות עגבנייה
4 עלי חסה קצוצים

אופן ההכנה:

1. טוחנים במג'ימיקס את כל חומרי המרינדה.

2. משרים את הפטריות במרינדה כשעה במקרר.

3. מניחים את הפטריות על רשת משומנת ובצד הפחות חם של הגריל כך הפטריות יהיו לוהטות גם בפנים ובלי לשרוף את החלק החיצוני. הופכים לאחר 2-3 דקות וצולים גם מהצד השני.

4. כשהפטריות מתרככות מעבירים אותן לצד החם יותר של הגריל וצולים דקה מכל צד ומניחים בצד.

5. צולים מעט את הלחמניות: חוצים את הלחמניות לרוחבן ומניחים כשהחלק הרך על הגריל. מחממים כדקה- שתיים.

6. שמים פטרייה אחת בכל לחמנייה.

7. מורחים על הלחמניות במיונז קטשופ וחרדל, מוסיפים חסה קצוצה ופרוסות עגבנייה.
 
 

דלורית ממולאת בגריל

טעים, בריא ודיאטטי עם משמיטים את הגבינה. מכינים מראש בבית ומניחים במוסריות בין גחלי הגריל (כן כן, איפה שנזל כל השומן מהשיפודים. בשביל זה שמים את הדלורית בתוך נייר כסף כאילו...!).

חומרים:
1 דלורית בינונית בקליפתה
3 כפות שמן זית
1/2 כוס קוביות קישוא
עגבנייה מגוררת
6 עלי בזיליקום קצוצים
שן שום, קצוצה
1/2 כדור בינוני של גבינת מוצרלה מגורדת
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית במחבת, מקפיצים את קוביות הקישוא 2-3 דקות.

2. מוסיפים למחבת את עגבנייה המגוררת ואת השום, מתבלים במלח ופלפל, מבשלים דקה ומערבבים תוך כדי.

3. מוסיפים עלי בזיליקום קצוצים ומערבבים.

4. מצננים את התערובת ובינתיים חוצים את הדלורית לאורכה, ומרוקנים בכף את הפנים של הדלורית.

5. מערבבים את המוצרלה לתוך תערובת המילוי.

6. ממלאים את הדלורית בזהירות, סוגרים את חצאי הדלורית מהודקים זה מול זה ועוטפים בנייר כסף.

7. עד השלב הזה אפשר להכין מראש.

8. קוברים את הדלורית בין הפחמים במנגל למשך 15-20 דקות עד שהדלורית מתרככת.

9. מסירים את נייר הכסף בזהירות ומגישים.
 

פיצה על האש

אלתור מפתיע לפיקניק- מכינים את המרכיבים מראש, מתפיחים ומרדדים עיגולים כבסיס לפיצה, מכינים רוטב עגבניות ומביאים לברביקיו את התוספות - גבינה צהובה, עגבניות בצל וזיתים או כל תוספת שאתם מעדיפים.

החומרים ל-3 פיצות אישיות:

לבצק:
1+3/4 כוס קמח לבן (הכי כדאי קמח "שטיבל" ללחם)
1 כף שמרית או כפית שטוחה שמרים יבשים
2/3 כוס מים פושרים
1 כף דבש
1 כפית מלח

לרוטב עגבניות:
3 עגבניות בשלות
1 שן שום
1 כף רסק עגבניות
1 כף אורגנו יבש
1 כפית מלח

250 גרם גבינה מגורדת (עמק, מוצרלה, אמנטל או כל גבינה קשה שאתם אוהבים)
תוספות לפי בחירתכם

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: שמים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר ומערבבים כמה שניות עם וו לישה.

2. מוסיפים את המים והדבש תוך כדי ערבול במהירות בינונית.

3. כשהתערובת הופכת לבצק מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד כ-10 דקות. אפשר ללוש את הבצק בידיים לפחות 15 דקות.

4. מכבים את המיקסר, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק כשעה עד שהוא מכפיל את עצמו.

5. לשים מעט את הבצק על משטח מקומח ומחלקים אותו לשלושה כדורים.

6. מרדדים כל כדור לעיגול שטוח בגודל של פיתה. מכינים את שני הכדורים הנוספים.

7. מניחים את הבצק על נייר אפייה, מעל פורסים נייר נוסף ומעליו את הבצק השני, שוב נייר ושוב בצק.אורזים את ה"פיתות" בניילון נצמד.

8. מכינים את רוטב העגבניות: שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון או בלנדר עד שמתקבל רוטב סמיך, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

9. ההכנה בפיקניק: מורחים את הבצק במעט שמן זית ומניחים על הגריל.

10. כשהבצק עשוי מצד אחד הופכים אותו ובזריזות מורחים רוטב עגבניות, תוספות ומעל את הגבינה, מכסים את המנגל בכדי שהגבינה תימס.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.