תן לו בסושי

 
עודכן 13:07 30/04/2007
יפעל ביסטרי

היאקוזה הוותיקה והג'פאניקה הצעירה מאכילות זו את זו באצות, ולא מי יודע מה טריות. ראש בראש: סושיות על גדת הירקון

 
 
 
 
 
סושי ביאקוזה (תמונה: יח"צ)
סושי ביאקוזה (תמונה: יח"צ)
כמו בסצנה מסרט יפני ישן, שולפים הסמוראים את חרבותיהם ומנופפים בהן מעל ראשם. כשהתמונה נפתחת מתגלה כי בניגוד לסרטים הישנים, זוהי כבר המאה ה-21, והזירה היא בכלל גדות נהר הירקון בעיר העברית הראשונה. אימוץ קל נוסף של העיניים יחשוף את החרבות – מחצלות עץ לגלגול סושי. בתפקיד הסמוראים: שתיים מבין עשרות מסעדות הסושי שהופיעו בשנים האחרונות כלהקות סלמון במעלה הזרם.

היאקוזה היא מסעדת סושי, הראויה כבר להיקרא ותיקה, הממוקמת בקצהו של רחוב דיזנגוף. הליכה קצרה משם לאורך רחוב אוסישקין, מובילה אל הג'פאניקה – אחת מבין 3 מסעדות של הרשת הקטנה בתל אביב. מאז פתיחת סניף ירמיהו לפני שנה, המסעדה מצליחה מאוד והתורים בכניסה שכיחים. עם זאת, חברי היאקוזה הם ודאי האחרונים שישיבו את חרבם לנדן, ויוותרו על ליבם של תושבי האזור.

ראש בראש מפגיש את השתיים ובודק היכן הסושי טעים וטרי יותר, היכן נעים יותר לשבת, האם הג'פאניקה תמשיך להיות היפנית הקטנה של העיר, או שמא היאקוזה היא זו שתאלץ להשאיר את הזרת על השולחן.
 

סושי ושאר ירקות

הנשק הכבד ביותר אותו משלחת ג'פאניקה למערכה הוא התמחור. מבט קצר בתפריט מגלה כי תאב סושי רעב יוכל בהחלט לצאת שבע לעייפה גם מבלי להותיר את ארנקו רזה. השאלה הגדולה היא האם המחירים הזולים מעידים, חלילה, גם על האיכות (שהרי מפגשים אקראיים עם מאכלי ים באיכות ירודה עלולים להביא למפגשים בלתי אקראיים בעליל עם בית השימוש).

למרבה השמחה הג'פאניקה אינה נופלת לקטגוריה זו. ניכר כי המזון טרי ומוקפד ברמה סבירה, וחלק לא קטן מהמנות מפתיע באיכותו ובטעמיו. התפריט מציע 5 קומבינציות סושי מגוונות וסבירות (29-39 שקל). הסועד הבררן יוכל להרכיב בעצמו את מזונו, או להזמין חלק מהשילובים המומלצים בתפריט. רול של פוטומאקי ילו-טייל אבוקדו ועירית (16 שקל) וקונוס של ספייסי טונה אבוקדו ופטריות שיטאקה (15 שקל) יעשו עבודה לא רעה בכלל. לצד אלו, יתחבט הסועד המתפנק בין מבחר מנות ראשונות טובות כגון אצבעות שרימפס ויאקיטורי פרגית או סינטה (22-26 שקל); בין מנות עיקריות הכוללות נודלס עם תוספות שונות (לא נפלנו); ובין קינוחים שחלקם אף מעניינים ומפתיעים (נפלנו בקטנה).
 
סושי של ג'פאניקה (תמונה: יח"צ)
סושי של ג'פאניקה (תמונה: יח"צ)
מן העבר השני, אנשי היאקוזה אינם מסתפקים רק ביפן, כמיטב מסורות הכיבוש של מולדתם. התפריט הינו ספר עב-כרס הכולל מזון תאילנדי וסיני לצד היפני. יחד עם זאת, מזוהה המקום במידה רבה כסושי בר, וזאת בעיקר לאור הבר המסתובב המייחד את המקום מימיו הראשונים. יושבי הבר יכולים לרכוש לעצמם את הזכות ללקט כאוות נפשם מנות סושי מהמסוע המסתובב, וזאת במחיר של 99 שקלים לסועד (לא כולל שתייה אבל כן כולל מרק מיסו לפתיחה).

אם תעדיפו לשלוט בכמות האורז והאצות שאתם מכניסים לגוף, תוכלו להזמין סושי בקומבינציות שונות (48-69 שקל לקטנות, 119 שקל לגדולה) או על פי העדפותיכם. כך או כך, קחו בחשבון שלאכול סושי ביאקוזה זה לא סיפור זול במיוחד. נכון, עם המחיר אפשר לחיות, בעיקר כשזה מגיע לסושי. אך לא כך כשמדובר באיכות – הסושי ביאקוזה אמנם לא רע, אך גם אינו גורם להגרת ריר על הבר. גם מנות מיוחדות, כדוגמת ניגירי אנטריקוט (!) אינן מוסיפות כבוד למאפיה היפנית. מלבד הסושי, מציעה היאקוזה, כאמור, כמעט כל מנה אפשרית הקשורה למטבח התאילנדי והסיני. הפלוס – תמיד תמצאו משהו שאתם אוהבים או משהו חדש שבא לכם לנסות. המינוס – המנות טובות אך לא מדהימות ביחס למחירן.

לסיכום: מרכיב ה- Value For Money חשוב מאוד בעולם המסעדנות בכלל ובמסעדות הסושי בפרט. האיכות בשני המקומות דומה עם יתרון קל דווקא לג'פאניקה. הפרשי המחירים מכריעים ומעניקים לה ניצחון גדול בסיבוב הראשון. מבחינת אנשי היאקוזה, מן הראוי כי בטרם יחשבו על הגדלת התפריט, יקדישו מעט יותר תשומת לב לבסיס – הכנה מוקפדת, מקצועית ומושלמת של הרולים באופן ההולם את מחירם. כיום (בניגוד לעבר), מדובר בלא יותר מהכנת סושי בסרט נע.
 

אמביאנס

הג'פאניקה עוצבה באופן מינימליסטי בהשראה יפנית. ואולם ההשראה, כך נדמה, לא הפיחה יצירתיות יתר בקרב המעצבים. התוצאה בנאלית למדי – הצבעים השולטים הם לבן וקרם העוטפים מכל עבר ציור קיר ענק ומעט הזוי של ציפורים. אם העיצוב מאכזב, הרי שמספר דקות לאחר שתתיישבו תגלו (לצערכם) את נכונות האמרה "טוב מראה עיניים". אקוסטיקה גרועה וקהל קולני מייצרים רעש רקע של שוק עם נגיעות של קולדפליי (אומרים שבמקביל מתנגנת גם מוסיקה במקום).

היאקוזה, מנגד, אפלולית ואדמומית במידה רומנטית, שקטה אך טעונה במידה אלכוהולית. שני מפלסים של שולחנות בגדלים שונים מאפשרים לסועדים ליהנות מארוחה עסקית מרובת משתתפים בשעות הצהריים, ומסעודה זוגית אינטימית בערב. לצד השולחנות ניצב הבר, המשלים את האווירה המיוחדת במקום. האווירה, השירות והשילוב האלוהי בין אלכוהול ממנצ'ס לסושי ממונצ'ס יתמזגו לערב נפלא, אפילו אם לא תתפתו לאכול כפי יכולתכם. אם הזכרנו אלכוהול, חשוב לציין כי מדי ערב ב- 23:30 מוצע תפריט אלכוהול מיוחד במחירים מצחיקים.
 
 
לסיכום: אם בסיבוב הראשון האכילה הג'פאניקה את היאקוזה באצות, ולא טריות במיוחד, הרי שבסיבוב השני התמונה הפוכה. בזמן שערב בג'פאניקה עלול להתברר כפיאסקו רועש ולא מהנה הרי שביאקוזה ידאגו שתיהנו מכל לגימה מהסאקי.
 

שירות

השירות בג'פאניקה מתמזג היטב עם האווירה. בשעות בהן המקום מלא, ויש לא מעט כאלה, צוות העובדים משדר אווירת כאוס כללית – החל מהמארחת שעלולה לנבוח עליכם כשתשאל כמה אתם, וכלה במלצר שמנסה לשכנע אתכם בכל מאודו שהעירית שיש לכם במאקי היא בוודאות האספרגוס שהזמנתם. עם זאת, ראוי לציין כי כשהלחץ קצת יורד, פתאום מתגלים גם חיוכים אדיבים, ובינינו – חייכתם? כבר עשיתם יותר מחצי עבודה.

לעומת זאת, ביאקוזה השירות מקצועי ואדיב והעובדים מקרינים שקט ונינוחות. אמנם, אכן מדובר במסעדה בעלת אופי שונה מהג'פאניקה הגועשת-משהו, ומכאן שהדרישות מנותני השירות שונות. ואולם, לעולם יימדד נותן השירות באשר הוא על פי ההרגשה שהוא מעניק ללקוחותיו. ביאקוזה תרגישו יותר מהכל, שהמלצר או הברמנית באמת מעוניינים שהערב שלכם יהיה מהנה.

לסיכום: יאקוזה מנצחת בסיבוב השלישי.
 

הסמוראי האחרון

החרבות הושבו לנדן, הסרט הגיע לסיומו. קשה לקבוע באופן מובהק מי מבין השניים נותר הסמוראי האחרון. הג'פאניקה, מחד, יודעת להעניק תמורה הולמת לכל שקל שתוציאו מהכיס, ומאידך לא תהפוך את שהותכם במקום לחוויה. היאקוזה, מאידך, לבטח תספק לכם ערב מהנה ביותר אך האוכל לא יתגמל את השטרות שתותירו על השולחן.

בשורה התחתונה: יוצאים להתפנק? יאקוזה. רעבים וחוסכים? טייק אוואי מג'פאניקה. רעבים ומתפנקים? תנו לבר המסתובב ביאקוזה להאכיל אתכם כפי יכולתכם. אל דאגה, הסושי לא ייגמר. ושלא ייגמר לעולם.


ג'פאניקה – ירמיהו 47, תל אביב. טלפון: 03-5445196. שעות פעילות: כל השבוע 12:30 עד 01:00.
יאקוזה – דיזינגוף 342, תל אביב. טלפון: 03-6042360. שעות פעילות: כל השבוע 12:00 עד 01:30.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 
עוד בערוץ