DOGAJOLO

 
עודכן 09:27 09/05/2007
ניר גלדסטון

מי אמר שיין איטלקי חייב להיות קיאנטי? הכירו את דוגאיולו - סופר טוסקן אמיתי, אדום, איטלקי ומשמח. וכמובן שניר ישמח לספר לכם גם את הסיפור שמאחוריו

 
 
 
 
 
דוגאיולו של יקב קרפינטו, הינו אחד מיינות הסופר טוסקן הצעירים והבולטים. היין, העשוי מענבי סנז'ובזה ומושלם על ידי קברנה סוביניון, נולד בשנת 1998 ומאז נחטף כמו לחמניות טריות. היין הפך לאחד היינות הפופולרים וזאת החל מבזכות התוית השמחה והצבעונית וכלה בטעם המשדר צעירות, חדשנות ואיכות.
 

סופר טוסקן?

(תמונה:  סטודיו דן לב)
(תמונה: סטודיו דן לב)
יצור יינות הסופר טוסקן החל עוד בשנת 1948 על ידי אינצ'יסה דה לה רוקטה, אשר ייצר את היין שמוכר היום בשם "ססיקאיה". שתילי הקברנה ליין זה נלקחו מהכרמים של "שאטו לאפיט" המפורסם בבורדו על מנת לייצר יין מתחרה ליינות הגדולים של בורדו ובכך ליצור מוניטין ליינות טוסקנה בפנתאון היין העולמי. בשנת 1971 היה זה הטינניילו של אנטינורי שפרץ דרך חדשה שילוב של קברנה סוביניון 20% וסנג'ובזה 80%, ובשנת 1995 היה זה קרפינטו שזכה עם הקרפינטו קברנה סוביניון כאחד מ- 100 היינות הטובים בעולם והדוגיולו כסופר טוסקן במחיר נגיש.

מאז רוב היקבים בטוסקנה מייצרים יינות סופר טוסקן לצד יינות, DOCG ו- DOC מסורתיים. כיום בעזרת הידע והניסיון שצבר בעשיית יינות הסופר טוסקן, מוחזרת עטרה ליושנה ליינות המסורתיים מבוססי הסנג'ובזה (קיאנט, קלאסיקו, וינו נובילה, ריזרבה וכו').

קרפינטו ודוגיולו

יקב קרפינטו, נוסד בשנת 1967, ב-DUDDA אשר באיזור קיאנטי קלאסיקו. מסביב ליקב 800 דונם של כרמי סנג'ובזה וקאניולו הנטועים בגבעות.
בשנות ה- 60 יינות טוסקנה היו מיוצרים בדרך המסורתית ומהענבים המסורתיים של טוסקנה - ענבי הסנג'ובזה. מאז היווסדו בשנת 1967, תרם היקב רבות לרנסנס של יינות טוסקנה והביא לגידול איכותי של זנים בנלאומיים כמו קברנה סוביניון.

דוגאיולו הוא יין סופר טוסקן צעיר, בעל אופי שונה מכל יין אחר. הוא משלב את העוצמה והצבע העמוק של יין צעיר, האלגנטיות והאיזון שנובעים מהיישון בחביות ולצידם פירותיות ואף מבושם.
 
כדי לספק פרי ונגישות עם מבנה קלאסי ליין, מעורבב קברנה סוביניון עם סנג'ובזה. הבציר לשני הזנים נעשה בזמנים שונים מאחר שההבשלה שלהם שונה. לקראת סוף התסיסה, שמתבצעת לכל ענב בנפרד, הם מעורבבים ומועברים לחביות עץ קטנות שם הם משלימים את התסיסה האלכוהולית והמאלולקטית. היין מבוקבק בסוף מרץ בשנה שאחרי הבציר ומיושן 8 חודשים בחביות עץ אלון.

זהו יין עדכני ונמרץ, עז מאד ופירותי, בעל טעמים מורכבים עם רמזים לדובדבן, קפה, וונילה ותבלינים. רך בפה עם סיומת מתקתקה. היין זכה במקום הראשון ב- international wine challenge 2004.

מחיר מומלץ: כ - 80 שקלים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.