כרם של תימנים

 
עודכן 11:29 04/07/2007
שרית סרדס טרוטינו, על השולחן

אין בתל אביב עוד מובלעת חיננית כמו כרם התימנים. דקה משוק הכרמל, דקתיים משינקין ומאלנבי, מסתתרות סמטאות הכרם, וקסם מיוחד מהלך בהן. הנה רשימה של נקודות חן בכרם

 
 
 
 
 
סמטת יום טוב (צילום: לילך נדלר)
סמטת יום טוב (צילום: לילך נדלר)
רק לפני כחודשיים שיפצו מעט את הרחובות, ובשנה האחרונה מגלים אותה עוד ועוד צעירים, שעברו לגור בה וזנחו את פלורנטין ונווה צדק.

אם תגיעו בשישי בבוקר, תראו המוני צפונבונים אוכלים חומוס. במסעדות הביתיות הקטנות נצמדים לאוכל המסורתי, הפשוט והלא מפונפן, שנהגו לבשל בבית והוא הולך ונעלם מן העולם. מנות ילדים ועלי בייבי לא תמצאו פה. מרק רגל ומלאווח אמיתי עבודת יד דווקא כן. בשלוש לפנות בוקר ממלא את האוויר ריח חם ומתוק של פיתות, לחוח וסלוף, שאופים במאפיות התימניות.

שלטים הם לא הצד החזק של המקומות פה, וגם כתובת מסודרת היא הרבה פעמים עניין ערטילאי. הכי כדאי לשוטט וללכת לאיבוד, ורצוי לבוא בשעות הבוקר או הצהריים המוקדמות. אחר הצהריים רוב המקומות סגורים.
 
שביל החלב
המסעדה הצמחונית היחידה בכרם. השקשוקה נחשבת לאחת הטובות בעיר, ולצידה יש גם קציצות ירק ומג’דרה, במיה ומרק עדשים, סלטים וארוחות בוקר פשוטות ולא מתחכמות. על הקירות תלויים אהילים צבעוניים מהודו ופוסטר של הביטלס. באותיות גדולות בצבע תכלת נכתב: “ואהבת לרעך כמוך”, שנזכור. שמשון מזרחי, הבעלים, טורח על הסירים, וכיוון שהוא גם מוזיקאי מודחק, תזכו לשמוע אצלו מוזיקה מיוחדת.
יחיא קאפח 27, טל' 054-4510613, א’-ו 15:00-07:30

פיצוחי ברכה
כוך קטן ובו פיצוחים ותבלינים בתוך קופסאות פח עתיקות, שכבר שנים לא רואים אצלנו. יש דבאייל — מקלות החומוס הפיקנטיים, ג’עלה —תערובת בריאות לנשנוש או לסלט עם שומשום, עדשים, חיטה וסויה, והשוס: בקבוקים קטנים של “נביעות”, שרוקנו ממימיהם ומולאו בגת טחונה מעורבבת עם מיץ אשכוליות מוכן לשתייה. 15 שקל החתיכה. ואנחנו שואלים: למה ללעוס אם אפשר פשוט לטחון ולשתות ישר מהבקבוק?
יחיא קאפח 31, טל’ 050-8390003, ב’-ה’ 18:00-08:00, שישי 16:00-07:00
 
הכרם בלילה - נורמן (צילום: לילך נדלר)
הכרם בלילה - נורמן (צילום: לילך נדלר)
מאפיית ויקטוריה
פיתות תימניות טריות יכולות לגרום אושר גדול. במאפייה הזאת תוכלו למצוא גם לחוח (הפנקייק המחורר של התימנים) וסלוף (סוג של פיתה). התוצרת הריחנית של המאפייה הוותיקה משמשת גם רבות ממסעדות השכונה.
נחליאל 11, טל’ 03-5101808, א’-ו’ 15:00-06:00

צארום
לפני 60 שנה נהג שמואל צארום המנוח לעמוד בקרן רחוב עם גריל פחמים ולמכור בשר על האש. אשתו היתה אופה פיתות בטאבון. כעבור כמה שנים, ב-1956, פתחו השניים מסעדה צנועה, שהיתה הראשונה בכרם התימנים. לפני שנתיים עברה המסעדה למקום אחר, אבל האוכל נשאר מסורתי: שאוויה, שהוא צלי בשר שהתבשל כל הלילה בנחת על פתילייה, מרק רגל עם חילבה, מרק זנב ועוד. מכינים הכל מוקדם בבוקר, וכשהסירים מתרוקנים — סוגרים. תוכלו לקבל פה גם ארוחת בוקר קצת פחות שגרתית: לחוח ששפכו מעליו ביצה.
ישכון 22, טל’ 03-5104343, א’-ה’ 22:00-11:00

שלמה & דורון
ממש מול צארום נמצאת החומוסייה הקטנטנה של שלמה ובנו דורון. המנה המועדפת פה היא קומפלט — קערת חומוס עם פול, ביצה חומה, פטרוזיליה, שום ושמן זית. הפול מתבשל על פתילייה. יחד עם הכל מקבלים פיתות עבות וטריות, פלחי בצל, סחוג ירוק ולימון. התענוג שבניגוב.
ישכון 29, א’-ו’ 15:00-06:30

רינה וזכריה
יש הנשבעים, שהמרקים התימניים של רינה וזכריה הם תרופת הפלא לכל כאב. במסעדה הפשוטה והמתקלפת הזאת מבשלים בני הזוג הקשישים כבר 30 שנה מרק רגל ומרק זנב, שעועית וקציצות וגם חומוס ביתי. יחד עם פיתה עבה וחילבה לא צריך יותר. במקרר: מיץ גת סחוט במקום.
הכובשים 22, טל’ 03-5177612, א’-ה’ 19:00-10:00, שישי 16:00-11:00

מפגש רחל
אין הרבה מסעדות סוריות בארץ, כאלה שמוכרות אוכל חלבּי. כאן מגישים אוכל סורי-ביתי כבר 40 שנה ומתקתקים עניינים. חומוס עם תרד, פול ירוק, לוביה וחצילים עם בשר הם חלק ממה שמגישים פה.
מל”ן 4, טל’ 050-50603014, 17:00-08:00

הסורים
בואו נזהיר מראש: המנות קטנות וגם השירות לא חביב. מצד שני, מי שיש לו עור של פיל וקיבה קטנה, מומלץ שינסה את החומוס-פול המיתולוגי. זוהי המנה היחידה כאן, והיא טעימה להפליא. הפול מתובל בכמון, ואיתו מגישים גם ביצה חומה קצוצה וסחוג אדום. לקינוח יש תה. מומלץ לבוא בבוקר, כי בצהריים התור מזעזע, ואחרי 13:30 כבר אין עם מי לדבר. החומוס נגמר וכולם הלכו לישון.
מל”ן 27, אין טלפון, א’-ו’ 13:00-07:00

תבליני יהודית, תבליני שאול
כמעט כל חנויות התבלינים מתרכזות בסמטה הנקראת יום טוב. בחנות של יהודית יש חוואייג’, קארי ובהראט לקובה שהיא מכינה. בחנות הסמוכה של שאול שרם יש הרבה תערובות לאורז, פירות מיובשים, פיצוחים וקטניות.
יום טוב 31, טל’ 03-5162572, א’-ה’ 17:00-08:00, שישי עד 15:00

נורמן
לצד בית מלון קטן, המציע חדרים לשימוש יומי קצר, מצוי בר שכונתי אינטימי, עם מוזיקה טובה שלא קורעת את עור התוף, אבל בעיקר עם מגוון אדיר ומרשים מאוד של בירות לא סטנדרטיות.
הלל הזקן 8, 03-5171030, שישי מ-22:00 עד לקוח אחרון, שבת-ה’ מ-18:00 עד לקוח אחרון
 
באדיבות על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.