קוראת בגבינה

 
עודכן 08:17 14/06/2007
מאיה פלמון מעוז

ספר שלם על עוגות גבינה. קונטרה משמחת לכל ספרי השוקולד שמציפים את המדפים. בדקנו, ניסינו, נהננו ויש גם כמה מתכונים

 
 
 
 
 
כריכת הספר (תמונה: יח"צ)
כריכת הספר (תמונה: יח"צ)
עיון ראשון בספר החדש עוגות גבינה, מבית "על השולחן", מכניס לכוננות את כל בלוטות הרוק.
עוד לפני שניסינו מתכון אחד ברור שמבחינת עיצוב, על השולחן יודע לעשות את זה יותר טוב מכולם. הספר פשוט יקפוץ עליכם ממדף הספרים כי הוא כל כך יפה, ואין ברירה אלא לאמץ אותו בחום ולנסות להפיק את יצירות המופת המפתות שבפנים. העובדה הזו, עד כמה שהיא מקדמת מכירות מצוין, היא גם סוג של בעיה – סטיילינג כזה, שמפיק תמונות יפות כל כך, פותח פתח לאכזבה, כשמעטים הסיכויים שתצליחו להגיע לרמת שלמות שכזו.

סוגייה נוספת היא שאלת ספרי הנושא: מצד אחד מאוד נוח למצוא מתכונים מאותה משפחה תחת קורת גג אחת, ומצד שני אפשר לפספס הרבה קוראים שלא חובבים את הנושא הספציפי ופשוט לא יקנו את הספר, כאשר אם מתכונים של גבינה היו מתחבאים בספר אפייה רגיל, הם היו בולעים את הצפרדע לטובת יתר הנושאים. כך או כך, נראה שלעל השולחן זה עובד, ומבחינתי תמיד נחמד כשעוזרים לי למיין.
 

ים של גבינה בשתי עיני

אך הבה נעבור הלאה, אל מעבר לקנקן (המרשים, כבר אמרנו?). רות אוליבר, קונדיטורית יודעת חן שמאחוריה שנות כתיבה בעל השולחן וספרים כגון "עוד שוקולד" ו"ספר העוף הגדול", הגתה ואגדה ערימה נאה של מתכוני עוגות גבינה, קינוחי גבינה ומאפי גבינה לטובת אופי ואופות ישראל. החלוקה בספר היא לפי עוגות אפויות, קרות, קינוחי גבינה וכאמור, מאפים.

אפשר למצוא חברות ותיקות כגון עוגת גבינה כמו פעם, ניו יורק צ'יזקייק, גבינה פירורים וקרם גבינה ואפרסקים (שהיא וריאציה חדשנית על יצירות מופת מבית אמא), ועד מתכונים כטארט גבינה ופרג, קרמבו עם קדאיף גבינה ושוקולד לבן וסיגרים ממולאים בגבינת עיזים ודובדבנים, שמעלים מחשבות מלוכלכות למדי מרוב שהם מפתים.

יש גם מתכונים פשוטים יותר, מרשימים פחות ומרשימים מאוד, ובאופן כללי מדובר בחגיגה משמחת מאוד לכבוד עוגת הגבינה. העובדה שבישראל יש אפילו חג בשביל עוגות גבינה (זו הסיבה הרשמית לשבועות, לא?), מבטיחה שמדובר ברב מכר.

אם יש משהו שספרי על השולחן מתמחים בו, הוא בלהוכיח שדמיון ויצירתיות יכולים לקחת כל מתכון, פשוט ובנאלי ככל שיהיה, ולהפוך אותו למונומנט מוזיאוני. הספר הזה בהחלט ממשיך את הקו. ומומלץ בחום לאמץ את מדיניות הראש הפתוח הזאת.
 

כמה מתכונים מהספר:

 

חוץ ממתכונים

בפתח הספר פרק קצר שמכיל הגדרות בסיסיות בענייני מידות, הגדרות בסיסיות,זמני אפייה וחומרי גלם, וכן רשימת ציוד וחומרי גלם שמומלץ שיהיו. אין מדובר בפרק ארוך ומקיף במיוחד, אבל בהחלט נחמד לרפרף עליו ולוודא שהכול מוכן וערוך לקראת ההתמסרות לספר.
 
 
עוגת פילדלפיה ושוקולד שנוסתה והצליחה, הוכתרה כשחיתות, חוסמת עורקים ומעכבת הרזייה. יתכן שלחלקכם זה נשמע כמו גרוע יותר ממפגש מקרי עם אל - קעידה, בכל מקרה מדובר בתענוג צרוף שאינו מומלץ על בסיס יומיומי. אבל מלכת הספר שלי, שנוסתה כמה וכמה פעמים, ואומצה בחום כעוגה הכי טעימה והכי קלה, היא עוגה בחושה עם לימון וריקוטה. נסו ותתמכרו.

המחיר – נקודה מעט כאובה. 100 שקלים זה הרבה, אבל שבוע הספר ואתר על השולחן על מבצעיו, מספקים שלל הזדמנויות נוחות יותר לאמץ את הספר.
 

לסיכום

ספר מומלץ שעוד אין כמוהו, שכיף לקבל וכיף לתת, בודאי ובודאי לאוהבי עוגות גבינה, שהם זן מאוד ספציפי באוכלוסיה. ובשתי מילים: יופי טופי.

עוגות גבינה מבית "על השולחן"
מאת: רות אוליבר
צילום: דניה ויינר
על השולחן וכנרת, זמורה – ביתן, דביר – מוציאים לאור בע"מ
מחיר: 98 שקלים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.