מרק. כן, דווקא עכשיו

 
עודכן 11:28 04/07/2007
שי לי ליפא אנג`ל ועל השולחן

בקיץ מעלים את סיר המרק לבוידעם, אבל לא כדאי לוותר עליו. מרק קר הוא הדבר לפתוח בו ארוחה קלה ביום חם, ויש מרקי ירקות קלילים, שכיף לאכול אפילו חמים על המרפסת

 
 
 
 
 
לא לשווא סדר הגשתו של המרק נקבע לתחילת הארוחה - הוא מרגיע רעב, ערכו התזונתי גבוה והוא קל לעיכול. למי שהרגיל את החיך למרק מתובל באבקות, כדאי לעבור למרק אמיתי עם שפע ירקות, עשבי תיבול ותבלינים. אבקת המרק על כל הכימיקלים שבה פשוט מיותרת. גם תוספות כמו שקדי מרק וקרוטונים תעשייתיים כדאי להחליף בתוספות בריאות וטעימות, כמו קרוטונים מקמח מלא (מתכון בהמשך), גרעינים ואגוזים טבעיים קלויים. תוספת לבנבנה של יוגורט או שמנת למרק תעניק לו ממד חמצמץ ומרענן.
 

מרק גספאצ’ו כתום של פלפלים קלויים

(צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
וריאציה קצת שונה על המרק האולטימטיבי של הקיץ. הפלפלים הקלויים מעניקים למרק הקר טעם מיוחד.

חומרים ל-4 מנות:
4 פלפלים צהובים גדולים
2 עגבניות בינוניות קצוצות
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוצה
½1 כוסות מים מינרליים
1/4 כוס שמן זית
1 כף חומץ תפוחים
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. קולים את הפלפלים כ-25 דקות, עד שמתרככים והקליפה ניתקת מהם. מכניסים לשקית ניילון, ולאחר כמה דקות מלאכת הקילוף קלה.
3. טוחנים את הפלפלים הקלופים עם שאר המרכיבים, פרט למלח ופלפל, במעבד מזון עם להב מתכת (או בעזרת מוט ריסוק חשמלי) לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. מתקנים תיבול ומגישים.
 

מרק תרד עם גבינת פטה

(תמונה: דניה ויינר)
(תמונה: דניה ויינר)
מרק תרד במרקם קטיפתי וטעם משגע. לדעתי הוא הכי טעים חם, אבל שווה לנסות גם קר.

חומרים ל-4 מנות:
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 גזר מגורר גס
300 גרם (1 שקית) תרד טרי
1 ליטר ציר ירקות (או מים מינרליים)
1 כף מיץ לימון
150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים תרד, ציר ומיץ לימון, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
2. מוסיפים גבינת פטה וטוחנים במעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק חשמלי למחית חלקה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מגישים את המרק חם.
 

מרק קרם טרטור

מרק יוגורט קר ומרענן לחודשי הקיץ הלוהטים.

חומרים ל-4 מנות:
3 מלפפונים בינוניים חתוכים לרבעים
1 דלי (850 גרם) יוגורמה (יוגורט כבשים של “בית יצחק”)
3-2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס עלי נענע קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים, פרט למלח ופלפל, במעבד מזון עם להב מתכת או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. מתקנים תיבול ומגישים
 
 

קרוטונים - עדיף מקמח מלא

(תמונה: דניה ויינר)
(תמונה: דניה ויינר)
נשאר לכם זנב לחם או לחמניות מקמח מלא? אל תזרקו! לחם איכותי יישאר כזה גם כשיתייבש:

איך מכינים:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מניחים קוביות לחם, לחמניות או ג’בטה בגודל 2-1 ס”מ בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מזלפים שמן זית, מפלפלים ומערבבים.
4. אופים כ-10 דקות, עד שמזהיב.
 
באדיבות על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.