גם יפה וגם אופה

 
עודכן 11:59 26/06/2007
נענע אוכל

באספרסו בר, החליטו לצמצם פערים עם המתחרות, ולעבור לייצור עצמי. המושכות ניתנו לקונדיטורית אסנת רוט, ועם השטרויזל שלה העולם צפוי להיות יפה יותר

 
 
 
 
 
רומן חדש עושה לחייך. אסנת רוט (תמונה: רות גוטרמן, יח"צ)
רומן חדש עושה לחייך. אסנת רוט (תמונה: רות גוטרמן, יח"צ)
אסנת רוט, בת 33 ואמא לבת שנתיים שנולדה וצמחה בין הקרואסונים, התחילה את דרכה אצל אופה ייקית מדופלמת שלימדה אותה את הסודות והדיוק. משם המשיכה לקורס בתדמור, ואחריו קיבלה חיזוק אצל הנס ברטלה. אחרי עבודה במצעד מכובד של קונדיטוריות מובילות בארץ עבדה שנה וחצי בניו יורק. כשחזרה פתחה עם בעלה את "טושה", שעשתה לה שם של גן עדן לשמנים ומשמינים פוטנציאלים.

טושה פעלה ארבע שנים וכשהגיעו לאפיסת כוחות לפני קצת פחות משנה, מכרו את הקונדיטוריה לאספרסו בר. עם הציוד הרוויחה אספרסו בר גם את אסנת, שהחליפה את העצמאות של טושה בבית חם באספרסו בר, שם יש לה חופש מוחלט להביע את היצירתיות שלה והפעם בלי הסטרס של העסק הפרטי.

רוט מבטיחה תהליכים ידניים, חומרי גלם איכותיים וטעם של אירופה. טעימה של מגוון מהדברים רמזה שהיא מתכוונת למה שהיא אומרת. בכל מקרה החלטנו לאפשר לכם קצת ייצור עצמי גם כן, ולכן מוגשים לכם להלן מספר מתכונים לדוגמא.
 

עוגת אספרסו שטרויזל

עוגת אספרסו בגרסה עגולה (תמונה: כפיר חרבי)
עוגת אספרסו בגרסה עגולה (תמונה: כפיר חרבי)
חומרים: (לשתי תבניות אינגליש)

1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
200 גרם חמאה
3 ביצים
גביע וחצי שמנת חמוצה (300 גרם)
1/2 כוס תמצית אספרסו (או 1/2 כוס נס קפה חזק)
2 כוסות קמח (280 גרם)
כף קקאו
כפית א. אפיה
כפית סודה לשתיה

לשטרויזל: (פירורי חמאה)

50 גרם חמאה קרה
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס קמח

הכנת השטרויזל - מערבבים במיקסר את כל החומרים עד להיווצרות פירורי חמאה.

אופן הכנת העוגה:

1. משמנים שתי תבניות אינגליש ומדליקים את התנור על 180 מעלות.
2. מערבבים במיקסר את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים והשמנת החמוצה. מוסיפים את תמצית האספרסו ומערבבים.
3. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
4. יוצקים בצורה שווה לתבנית, מפזרים את השטרויזל מלמעלה, ואופים כ- 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
 

עוגיות שקדים חמאה

עוגיות חמאה נימוחות (תמונה: כפיר חרבי)
עוגיות חמאה נימוחות (תמונה: כפיר חרבי)
225 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים טחונים גס ואפויים קלות
2 כוסות קמח (280 גרם)

אופן ההכנה:

1. מערבבים חמאה וסוכר במיקסר עם גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
2. מוסיפים שקדים ומערבבים, מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שנהיה בצק.
3. מוציאים את הבצק מהמיקסר ומחלקים אותו ל- 3 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ומקפיאים.
4. כשהבצק קפא מעט מוציאים מהפריזר וחותכים לעיגולים בעובי של כ-0.5 ס"מ, מסדרים על מגש עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות או עד שהעוגיות זהובות. מצננים לפני שאוכלים.
 

קיש תרד עיזים

החומרים לבצק:

250 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
1 ביצה
50 גרם מים קרים

למילוי:
קופסא קטנה של תרד קפוא או
כ-150 גרם תרד קפוא ומסונן
1 בצל בינוני (לא חובה)

החומרים למילוי (רויאל):

400 גרם שמנת מתוקה
150 גרם קוטג'
5 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט

50 גרם גבינה צהובה מגורדת
30-40 גרם טבעות גבינת עיזים

תבנית פאי נשלפת בקוטר 26

אופן ההכנה:

הכנת התרד - מידה ומשתמשים בתרד טרי יש לטגן אותו במחבת עם מעט חמאה רק לכמה דקות, עד שהוא מתרכך קלות, מוציאים למסננת. באותה המחבת מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מניחים בצד את הבצל והתרד להצטנן.
הכנת הבצק - שמים במיקסר חמאה, סוכר, מלח וקמח ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את הביצים והמים מערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומניחים במקרר לכשעתיים.

אחרי שהבצק מתקרר:
1. מרדדים אותו בעזרת מערוך לעלה בקוטר של כ-3 מ"מ. מניחים בתבנית ומהדקים. מורידים את שאריות הבצק. במידה ונשאר בצק, ניתן להקפיאו ולהשתמש בשנית. מחזירים לקירור את התבנית עם הבצק.
2. שמים את כל החומרים למילוי רויאל במיקסר עם מקציף ומערבבים כ- 2 דקות.
3. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, מניחים את התרד והבצל על הבצק, שופכים את מילוי הרויאל מעל, מניחים את עיגולי גבינת העיזים מעל ומפזרים מלמעלה את הגבינה הצהובה.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-45 דקות או עד שהקיש יציב ומקבל צבע חום בהיר.
 
 

טארט טאטן

מתכון קלאסי, ביצוע בהתאם (תמונה: כפיר חרבי)
מתכון קלאסי, ביצוע בהתאם (תמונה: כפיר חרבי)
חומרים לתבנית מספר 26

לבצק פריך:

400 גרם קמח- 3 כוסות
200 גרם חמאה
160 גרם סוכר- 3/4 כוס
1 ביצה
1 חלמון
½ כפית תמצית וניל איכותית
קליפת לימון מ-1/2 לימון (לא חובה)

לתפוחים:

1.5 ק"ג תפוחים ירוקים
300 גרם סוכר – כוס וחצי
50 גרם חמאה

אופן הכנת הבצק:

1. לשים את הסוכר והחמאה במיקסר עם גיטרה עד לקבלת לתערובת תפוחה ואוורירית.
2. להוסיף את הביצה , הלימון, תמצית הוניל וקליפת הלימון ולערבב קלות.
3. להוסיף את הקמח ולערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד.
4. להניח בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעתיים.

הכנת התפוחים והעוגה:

1. מורחים בנדיבות תבנית אפייה לא קפיצית (או פיירקס) בחמאה.
2. קולפים את התפוחים, חותכים לחצאים ומוציאים את הגרעינים. בסיר רחב שמים את הסוכר ומכינים קרמל
3. כשהקרמל יחסית כהה (זהירות לא לשרוף...) מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להטמעתה בקרמל. מוסיפים את התפוחים ומטגנים אותם כ-3 דקות מכל צד. מוציאים למסננת. ומניחים להם להתקרר מעט.
4. את הקרמל שנשאר בסיר ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהוא מסמיך בחזרה. כשהקרמל סמיך שופכים ½ ממנו לתחתית התבנית.
5. בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.
6. מסדרים את התפוחים בצורת מניפה.
7. מוציאים את הבצק הפריך מהמקרר ומרדדים לעלה קצת יותר גדול מגודל התבנית בעובי של כ- 1.5 ס"מ. (הבצק צריך להיות יחסית עבה). מניחים את הבצק מעל התפוחים ומהדקים אותו בעדינות כלפי התפוחים. עושים כמה חורים בבצק בעזרת מזלג. מכניסים לתנור לכ-40 דקות, עד שהבצק זהוב ואפוי.
8. נותנים לעוגה להתקרר כשעה והופכים על צלחת הגשה.

מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.