קינואה פינת מקס ברנר

 
עודכן 10:47 01/11/2007
מאיה פלמון מעוז

בזכות שתי חברות מהזן ששוקל פחות מדי, הסכמנו סוף סוף לעשות הכרות עם bariba. זה בריא, זה טרי, זה יפה וזה אפילו טעים, טעים מאוד. שומו שמיים

 
 
 
 
 
פנים המסעדה. בצניעות וחינניות (תמונה: יח"צ)
פנים המסעדה. בצניעות וחינניות (תמונה: יח"צ)
בריבא, או כמו שמתעקשים שם – bariba, היא לא הבחירה הטבעית שלי למסעדה. משהו בסמיכות למוסד שמזוהה עם קופת חולים לא עורר בי תאבון מיוחד או סקרנות מיוחדת, והמוני האפשרויות בנמל גרמו לי שוב ושוב לדחות את הביקור. פעם עצרתי שם לקפה, אבל החלטתי להמשיך לארוחת צהריים במקום אחר, ובפעמים אחרות חשבתי שריק מדי או מלא מדי או לא מעניין.

בילוי משותף עם שתי חברות בעייתיות גרם לי להיכנס לשם בכל זאת, בכוונה מלאה לאכול ארוחת צהריים, אחת ולתמיד. חברה אחת דיאטנית במקצועה, וכל דבר שמכיל גרגרים וזרעונים גורם לה נחת; השנייה צמחונית קיצונית, שעם הריחות שמפיצות יתר המסעדות באזור, חשה שקופת חולים הייתה רעיון לא רע בשבילה.
 

בנות בנות

אם כן, נסנו מפני החום והריחות, היישר לבריבא האוורירית. העובדה שתשעים אחוז מיושבי המסעדה, שהייתה די מלאה, היו נשים, רמזה שאכן היא מתאימה לפורום הנוכחי שלנו (עם הבעלים זה לא היה קורה גם הפעם). קבלת פנים חייכנית הפנתה אותנו לשולחן ערוך ומרווח ועליו עציץ נאה וצמחוני.

עיון בתפריט המודפס מהמחשב (חברים, הגיע הזמן לטפל בעניין, זה לא משהו בכלל, ויש אנשים שזה גורם להם לפתח דעות שליליות מבעוד מועד), העלה שארוחה עסקית כוללת מנה ראשונה, שתייה ומנה עיקרית במחיר העיקרית. הזמנו שלוש ראשונות: אנטיפסטי בחמישה צבעים, דלעת צלויה על תבשיל קינואה, אגוזים ועשבים וסלט אנדיב, רוקט, גבינה כחולה, אגסים ואגוזים. סלסלת לחם לא באה מעצמה (וחבל) אז הזמנו (10 שקלים).
 

יש מלכה חדשה בעיר

מצעד המנות הראשונות ובראשן סלט הקינואה והדלעת (תמונה: מ.פ.מ)
מצעד המנות הראשונות ובראשן סלט הקינואה והדלעת (תמונה: מ.פ.מ)
האוכל הגיע. האנטיפסטי: אצבעות חצילים עבות, גזר, בטטה, זוקיני, חצי עגבניית תמר, פלח שומר, בצל סגול, ראש שום שלם וחצי לימון צלוי. צלחת צבעונית ויפה אבל עד שלא טובלים את הירקות הקלויים בקרם פרש (ערבבו אותו במיץ הלימון הצלוי, ככה ג'יימי אוליבר עושה), אין בהם ייחוד.

סלט האנדיב היה נהדר. אנדיב ורוקט (שניהם מרירים), עם גבינה כחולה ומתיקות של אגסים ואגוזים זה שילוב קלאסי אמנם, אבל לא תמיד מצליח. כאן הוא הצליח, ולא נשאר שריד על הצלחת. יחד עם הלחם המצוין שהגיע (בנדיבות), גם לא הייתה שום סיבה לשטוף את הצלחת אחרי שגמרנו איתה.

אבל גולת הכותרת של המנות הראשונות הייתה הדלעת הצלויה עם סלט הקינואה. מדובר ביצירת מופת שמשלבת המון דברים שלבד לא בטוח שהיו מפתים אף אחד, וביחד יוצרים מנה שהיא שירה: פרוסות מרובעות של דלעת צלויה מונחות להן על סלט חמים של קינואה, אגוזים, חמוציות ועשבים. מסביב רוטב יוגורט ונענע וגרעינים קלויים. אנא ודאו שכל ביס מכיל הכל, ותגידו אתם. אנחנו אומרים שמדובר באחת המנות הטובות בעיר.
 

להיות או לא להיות - צמחוני?

שוקולד שובב (תמונה: מאיה פלמון מעוז)
שוקולד שובב (תמונה: מאיה פלמון מעוז)
למנות עיקריות הזמנו פיש אנד צ'יפס (85 שקלים), המבורגר צמחוני (49 שקלים) וניוקי בראגו עגבניות ופטריות (56 שקלים). נתחי הדג כוסו במעט פירורי לחם, נאפו בתנור והונחו במעגל על קוביות תפוחי אדמה צלויות בתיבול פיקנטי, סביב תרד מוקפץ. הדג היה טוב, תפוחי האדמה עשויים מדי וקצת פיקנטיים מדי, והתרד תענוג.

ההמבורגר, עשוי מעדשים ופטריות, הונח על לחמניה מלאה (אפשר לבחור). הדיאטנית שבחרה אותו כרסמה ממנו בהנאה (כמובן בלי הלחמניה), אני חשבתי שהוא קצת טבעולי מדי ולא מספיק מרגש. לטובת ההמבורגר יאמר שאנשים שכמותי, שחושבים שהמבורגר נוטף דם הוא מאכל תאווה מהמוצדקים, לא יכולים ואין להם זכות להביע דעה על הגרסה הצמחונית (אם מישהו בכל זאת שואל אז לדעתי זה חילול קודש). אצבעות הפולנטה הם רעיון מדליק, אבל לא היו טובות מספיק – החלק החיצוני היה קשה ועבה מדי, החלק הפנימי היה יבש.

מנת הניוקי הייתה טובה, אם כי הניוקי עצמם יכולים להיות מאיכות מוצלחת יותר. רוטב העגבניות קיבל טוויסט מפתיע ומעניין הודות לפטריות. הצמחונית הייתה שמחה.

קינחנו בעוגת שוקולד וצ'ילי, שהייתה טובה, עשירה ועם חריפות עוקצנית ומיוחדת (27 שקלים)
 
 

לבריאות

Bariba – מטבח מודרני בריא, בשמה המלא, היא מסעדה שונה מאוד בנוף המסעדנות. הקירבה המרתיעה לשלט של קופת חולים היא אקט תמים ואמיתי של רצון לענות על הצורך באוכל בריא, מוקפד ואיכותי, כזה שלא יחבל במאמצים להרזות, להבריא או לבלות ולא ישאיר אתכם מובסים ומותשים אחרי ארוחה רוויות אויבים. מאחורי התפריט עומד השף אורן לוקסנבורג, שבנה אותו בשיתוף עם הדיאטנית הראשית של שירותי בריאות כללית. הם הצליחו ליצור תפריט מעניין ולא מרתיע. וכולנו תקווה שימשיכו כך.
 

אור ואהבה

החוויה הכללית בבריבא היא תחושה שכולם בעדך. נעים שם ועדין שם, טעים שם ואפילו, רחמנא ליצלן, מזין שם. האירוח נעים ונדמה שבכלל קשור לארץ אחרת.
שילמנו 227 שקלים על ארוחה נהדרת, שלא רדפה אותנו בהמשך היום. נחזור בהחלט (אפשר היום?).

מדד הנחת:

לוק: צריך להתאמץ בשביל לראות מעבר לשלט של קופת חולים
אחרי שמתאמצים: מפעים בצניעותו הנעימה. מרווח.
יחסי אנוש: עדינות של אירופאים, בניצוח שקט של בחורה יפת עיניים.
טעם: של עוד
מחיר: שכיף לשלם
סך הכל: אחת האלטרנטיבות הנכונות
 
Bariba - מטבח מודרני בריא
מתחם שפך הירקון, נמל ת"א, תל אביב
טלפון: 03-6025026
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.