קיץ א-לה פלאנצ'ה

 
עודכן 21:20 30/06/2007
גיא פרץ מתוך על השולחן

הכינו את הנתחים, על השולחן מציג, פלנצ'ה - תענוגות בשרים. הוציאו את החברים והאלכוהול מהארון ותנו לקיץ פייט מדמם

 
 
 
 
 
כבר ממש מתחילים להרגיש את הקיץ. פותחים את הבית מלוא החלון, וזהו הזמן הנכון לשלוף את הפלאנצ’ה, לחמם אותה טוב-טוב ולצלות עליה נתחים טריים, שיושנו כמו שצריך: שייטל, סינטה, אנטרקוט ופילה.
אם השקעתם בבשר איכותי, אין כל סיבה שהתוצאה תיפול ברמתה ממנות שיוגשו לכם במסעדות הכי נחשבות. שלל מטבחים, סגנונות וטעמים יתאימו לגברת הלוהטת: החל בפאהיטה מכסיקנית וכלה בשווארמה מקומית. התחילו לחגוג!
 

פאהיטה מכסיקנית

(תמונה: על השולחן)
(תמונה: על השולחן)
פאהיטה היא ארוחה מכסיקנית מלאה. מדובר בנתחי בשר ושלל ירקות צבעוניים, פיקנטיים ופריכים, המונחים על טורטייה וסלסה עגבניות

חומרים ל-4 מנות:

300 גרם אנטרקוט, סינטה, שייטל או פילה טרי ומיושן
1 בצל סגול חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
1/2 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
1/2 פלפל ירוק מתוק חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף רוטב צ’ילי חריף מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה 1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
4 טורטיות
2 כפות שמן זית
2 כפות זרעי שומשום

לסלסה:

2 עגבניות אדומות ובשלות
1/2 כפית כוסברה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים את הפלאנצ’ה ומשמנים.
2. צולים בצל להשחמה ומוסיפים את שאר הירקות. מפנים הצידה, מוסיפים את נתחי הבשר וצולים עד לסגירה.
3. מערבבים את הירקות והבשר ומתבלים בצ’ילי, פפריקה, מלח ופלפל. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, ומקפיצים עוד 3-2 דקות בחום גבוה או 4-3 דקות בחום נמוך.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות. + מורחים טורטייה במעט שמן זית ומפזרים מעל שומשום. אופים כ-5 דקות עד לקבלת מרקם פריך.
5. מערבבים את מרכיבי הסלסה במעבד מזון ומורחים על הטורטייה הקלויה. מניחים את הבשר והירקות במרכז ומגישים.
 

מדליוני שייטל על הפלאנצ’ה בזיגוג סויה מתוקה ובצל ירוק

(תמונה: על השולחן)
(תמונה: על השולחן)
שייטל הוא אחד הנתחים המשובחים בבקר. צורבים פרוסות דקיקות על פלאנצ’ה לוהטת, ולקראת סוף הצלייה מטפטפים רוטב שזיפים. חשוב שהצלייה הקצרה תיעשה בטמפ’ גבוהה, כדי שהבשר יישאר עסיסי. מומלץ להגיש כפתיח לארוחה.

חומרים ל-4 מנות:

400 גרם שייטל טרי ומיושן חתוך למדליונים
4 כפות רוטב סויה שזיפים (או רוטב סויה מתוק אחר)
2 כפות יין אדום
1/2 כפית ג’ינג’ר קצוץ או מגורר
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות דקות ומושרים במי קרח
שמן זית לשימון

אופן ההכנה:

1. מחממים סויה שזיפים עם ג’ינג’ר, יין ושום כ-4 דקות על להבה בינונית עד שמתעבה מעט.
2. מחממים את הפלאנצ’ה ומשמנים אותה. + צולים את נתחי השייטל כדקה מכל צד. הופכים, מתבלים במלח ופלפל והופכים שוב.
3. יוצקים מרוטב השזיפים על צלחת הגשה ארוכה, מניחים עליו את הבשר, מטפטפים מעט רוטב מעל ומקשטים בסלילי בצל ירוק.
 

אנטרקוט קצוץ על הפלאנצ’ה מוגש על עגבנייה צלויה וטחינה

(תמונה: על השולחן)
(תמונה: על השולחן)
מיני המבורגרים של אנטרקוט עסיסי בתיבול עדין של בצל ופטרוזיליה, צלויים על הפלאנציה ומונחים על עגבנייה שנצלתה באותה הדרך. אחוז השומן באנטרקוט מאוזן ונכון, ולכן מפיק קציצה בעלת עסיסיות מושלמת.

חומרים ל-4 מנות:

400 גרם אנטרקוט טרי ומיושן
1 בצל קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
4 עגבניות חצויות
8 עלי רוקט
4 כפות טחינה ירוקה


אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבשר בסכין או במטחנה במצב של חורים עבים. מערבבים עם בצל, פטרוזיליה, מלח ופלפל. יוצרים קציצות קטנות (כ-50 גרם כל אחת) ומניחים במקרר כשעה.
2. מחממים את הפלאנצ’ה, וצולים את הקציצות כ-3 דקות לדרגת מדיום או עד למידת הצלייה הרצויה. באותו אופן צולים את העגבניות.
3. מניחים על כל צלחת הגשה עגבנייה, עלה רוקט וקציצה ויוצקים מעל טחינה.
 
 

ראפ שווארמה אנטרקוט

הטורטייה, שהפכה לאוכל רחוב מעודכן בישראל, גורמת לנו להרגיש שאנחנו המצאנו אותה. אז אם כבר ישראלי, שיהיה עם שווארמה. במקרה שלפניכם מדובר בשווארמה אנטרקוט על הפלאנצ’ה.

חומרים ל-2 מנות:

200 גרם אנטרקוט טרי ומיושן חתוך לרצועות דקות
2 בצלים פרוסים לטבעות שמן זית לשימון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
תערובת תיבול לשווארמה: קינמון, כמון, קארי, מלח ופלפל שחור גרוס
2 טורטיות
2 כפות טחינה ירוקה
עגבנייה חתוכה לפרוסות

אופן ההכנה:

1. מחממים את הפלאנצ’ה ומשמנים.
2. משחימים בצל קלות, מוסיפים את נתחי הבשר וצולים כ-3 דקות מכל הצדדים. מערבבים ומוסיפים 1/2 כפית מתערובת התיבול ופטרוזיליה.
3. מחממים את הטורטיות על הפלאנצ’ה כדקה מכל צד, כדי לקבל מרקם גמיש.
4. מורחים את הטורטיות בכף טחינה ירוקה, מוסיפים כמחצית מכמות הבשר ופלחי עגבניות. עוטפים בנייר פרגמנט וסוגרים בצדדים כמו סוכרייה, חוצים במרכז ומגישים פתוח לשני חצאים.
 

סלט רוסטביף

(תמונה: על השולחן)
(תמונה: על השולחן)
גרסה מהירת הכנה לרוסטביף. המתכון יצלח עם כל סוגי הבשר המתאימים לצלייה בגריל. צולים פרוסות דקות בטמפ’ גבוהה לזמן קצר. רעיון מוצלח לממהרים ולמי שרוצים כמות קטנה, כמו להכנת הסלט שלפניכם.

חומרים ל-4 מנות:

200 גרם אנטרקוט, סינטה, פילה או שייטל טרי ומיושן פרוס בעובי 1/2 ס”מ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן זית לשימון

אופן ההכנה:
לסלט:

250 גרם תערובת עלי בייבי
10 עגבניות שרי חצויות
1 בצל קטן חתוך לטבעות

לרוטב:

2 כפות מיונז
1 כף חרדל דיז’ון גרגרים
1 כפית חומץ
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים את הפלאנצ’ה ומשמנים אותה.
2. צולים קלות את נתחי הבשר דקה-שתיים משני הצדדים, תלוי במידת העשייה הרצויה. מתבלים במלח ופלפל.
3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב.
4. מסדרים את עלי הבייבי בקערת הגשה, מפזרים חצאי עגבניות שרי ובצל ויוצקים רוטב. מניחים את נתחי הבשר מעל הסלט ומגישים.
 
באדיבות על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.