סוויט & קראנצ’י

 
עודכן 13:27 04/07/2007
רות אוליבר, על השולחן

טילון יוגורט-תפוז וגרנולה, קרם קורנפלקס ושזיפים, קוביות שוקולד ופצפוצים — 3 מתוקים נפלאים לדוגמה, שניחנים במראה מצודד ובפריכות משגעת. דגנים למבוגרים, ולא רק בבוקר

 
 
 
 
 
סוללת קופסאות הקרטון הצבעוניות, שכיכבה על המדף של ג’רי סיינפלד עוד בתקופה שאצלנו היה מגוון דליל ביותר, הפכה בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מן המזווה הישראלי. הילדים זוללים מהם בהנאה, וגם אנחנו, שמלהגים לעברם, “שזה לא כזה בריא כמו שזה נראה”, שולחים יד לתוך הקופסה בכל הזדמנות. איך שהתחיל השפע הזה חשבתי לעצמי, שאם הקורנפלקס/גרנולה/פצפוצי אורז כל כך טעימים בפני עצמם, למה שהם לא יהיו עוד יותר מוצלחים בתור בסיס לעוגת מוס, ציפוי לעוגיות ואפילו חומר גלם מוביל להכנת קרם בסגנון פראנג’יפאן? מאז אני משלבת אותם בקינוחים רבים, שהכנתם בדרך כלל מתקצרת מאוד, והם תמיד-תמיד פריכים.
 

חטיף שוקולד טראפל

(צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
פצפוץ אין מי שלא אוהב את השילוב בין שוקולד ופצפוצים, שילוב של מרקם פריך ומתפצפץ עם הרכות והנימוחות של שוקולד — זיקוקין דינור בפה.

חומרים ל-16 ברים (מסיליקון) או לתבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ:

400 גרם שוקולד מריר
50 גרם נוגט
200 גרם חמאה
2 כפות ליקר אגוזים
120 גרם (2 כוסות) פצפוצי אורז

אופן ההכנה:

1. ממיסים שוקולד, נוגט וחמאה במיקרוגל לתערובת אחידה. מוסיפים ליקר ומערבבים היטב. מוסיפים את הפצפוצים ויוצקים לתבניות סיליקון או לתבנית מרובעת.
2. מקררים היטב ומחלצים או חותכים לצורות הרצויות.
 

מילפיי תפוחים, גרנולה ודבש

(צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
ספיישל לחובבי המתוקים הפריכים.

חומרים ל-9 מנות:

3 עלי פילו
50 גרם חמאה מומסת
40 גרם (4 כפות גדושות) אבקת סוכר
2 כפיות קינמון
2 תפוחי עץ (כל סוג אפשרי) על קליפתם
90 גרם (2/3 כוס, כ-9 כפות) גרנולה עם צימוקים

להגשה:

דבש
יוגורט/שמנת חמוצה/מתוקה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. + מערבבים אבקת סוכר עם קינמון בקערית.
2. מורחים כל עלה פילו בחמאה מומסת, ומפזרים עליו בעזרת מסננת כף מתערובת אבקת הסוכר. מסמנים בסכין 9 מלבנים ואופים כ-5 דקות עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו ומצננים (אפשר להכין מראש עד שלב זה ולשמור בקופסה אטומה).
3. פורסים תפוחים דק (הכי נוח עם מנדולינה).
4. מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים עלה פילו על צלחת, ועליו כמה פרוסות תפוח עץ, כפית גרנולה ועלה פילו נוסף. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, מטפטפים דבש ומגישים עם מעט יוגורט, שמנת חמוצה או קצפת.
 

טילון ארוחת בוקר תפוז יוגורט וגרנולה

(צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
צבעוני, טעים, מרשים ומכיל את ארוחת הבוקר במלואה: מיץ תפוזים, מנה יוגורט ואיך לא - גרנולה מתוקה וטעימה. גם הילדים לא יוותרו על התענוג.

חומרים ל-12 קונוסים:

לסורבה תפוז:

240 מ"ל (1 כוס) סירופ סוכר (1 מים : 1 סוכר)
1 חלבון
480 מ"ל (2 כוסות) מיץ תפוזים + קליפת תפוז מגוררת
מיץ מלימון אחד
300 מ"ל (¼1 כוסות) מים

לסורבה יוגורט:

2 גביעים (400 גרם) יוגורט
100 מ”ל (1/3 כוס + כף) סירופ סוכר (1 מים : 1 סוכר)

לשכבת גרנולה:

50 גרם חמאה
80 גרם (4 כפות) דבש
210 גרם (½1 כוסות) גרנולה

אופן ההכנה:

1. מכינים סורבה תפוז: מערבבים החומרים ומעבירים למכונת גלידה. כשהסורבה מוכן, יוצקים לקונוסים עד שליש מגובהם ומקפיאים כשעה.
2. מכינים סורבה יוגורט: מערבבים את היוגורט עם הסירופ ומעבירים למכונת גלידה. כשמוכן, ממלאים כל קונוס עד שני שלישים מגובהו ומקפיאים היטב.
3. מכינים את הגרנולה ומגישים: ממיסים חמאה ודבש, מוסיפים את הגרנולה ומערבבים. מסדרים כשכבה אחרונה על כל טילון ומקפיאים כשעה.
4. מחלצים ומגישים את הטילונים בעודם קפואים.
 
 

מוס קפה עם תחרת קורנפלקס

(צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
הקינוח הכי אלגנטי שיש: התחרה מקבלת טעם כמו של עוגיות הולנדיות עם הקרמל.

חומרים ל-15 מנות:

למוס:

1 כף אבקת קפה נמס
2 כפות מים חמים
10 גרם ג’לטין מרוכך ב-3 כפות מים
1 גביע (200 מ”ל) יוגורט
1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר

לתחרה:

100 גרם חמאה
100 גרם (1/4 כוס + כף) דבש
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם (3/4 כוס) קמח
150 גרם (½2 כוסות) קורנפלקס
50 גרם (2/3 כוס) שקדים פרוסים
 

אופן ההכנה:

1. מכינים את המוס: ממיסים נס קפה במים חמים. מוסיפים לג’לטין המרוכך וממיסים הכל יחד על ביין מארי או במיקרוגל. מצננים מעט.
2. מערבבים את הקפה עם יוגורט לתערובת אחידה תוך כדי השוואת טמפ’ (מוסיפים בכל פעם כף יוגורט אל תערובת הקפה ומערבבים היטב).
3. מקציפים מסקרפונה עם שמנת וסוכר לקרם אחיד ויציב. מערבבים עם תערובת הקפה והיוגורט, יוצקים לגביעים ומקררים היטב.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בניר אפייה.
5. מכינים את התחרה: ממיסים יחד חמאה, דבש וסוכר לתערובת אחידה על אש נמוכה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים קורנפלקס ושקדים ומערבבים היטב.
6. אופים ומגישים: מניחים בכל פעם כף גדושה מן התערובת על תבנית במרחקים שווים בעזרת 2 כפות. אופים כ-7 דקות עד שמזהיב. מקררים היטב ושומרים בקופסה אטומה.

מגישים את המוס עם תחרה ליד.
 
באדיבות על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.