רק עם אופנוע

 
עודכן 17:10 05/07/2007
מאיה פלמון מעוז

משלוח אחד וביקור אחד בסניף מהרשת הכובשת, סיפקו תמונה לא אחידה. בורגוס בורגר בר על המוקד. ביקורת מסעדה

 
 
 
 
 
(תמונה: יח"צ)
(תמונה: יח"צ)
עם בורגוס נפגשנו פעמיים. הפעם הראשונה שלנו הייתה במשלוח, שסיפק את אחת מארוחות הצהריים המשרדיות, הנחמדות ביותר שזכינו להן, והפעם השניה הייתה פנים מול פנים במסעדה החדשה יחסית, ביגאל אלון.
במפגש הראשון הצטופפנו במטבח המשרדי הדחוק, ואכלנו בהנאה מתוך קופסאות הפלסטיק ושקיות הנייר. טעמנו: ראמפ סטייק סנדוויץ' עסיסי, המבורגר טלה חם ובמידה , צ'יפסים שעמדו לא רע בטיול, כנפי עוף יבשות קצת, טבעות בצל מענגות, הום פרייז מלאי שמן ורוטב צ'ילי חריף מתוק ואמריקן אפל פאי חביב ולא יותר. הכל לווה בהמון שקיקים חמודים של קטשופ, חרדל ומיונז, ופחיות קולה קרות. המשלוח הגיע חם, מהר וטוב, ובמציאות בה כל יום מהמרים על משלוח למשרד, וברוב הימים אוכלים אותה ואוכלים דרעק, זה באמת היה כיף.

החלטנו שבשביל שלמות התמונה נשים פעמינו למסעדת בורגוס עצמה, ונבחן את הכול בזמן אמת. הציפייה הייתה לא לרדת ברמה ואולי אפילו לשדרג קצת את הצ'יפס והכנפיים.
 

עיסקית פלוס

אם כך, נכנסנו בצהריי היום לסניף הבורגוס בורגר בר אשר ממוקם במתחם הקולינרי המתהווה, ליד קפה ג'ו, צפרה ובריכות הדגים.

הלכנו על עסקיות (מנה ראשונה, עיקרית וכוס מיץ). בחרנו אנטיפסטי וסלט ירוק למנה ראשונה, שני המבורגרים במשקל 160 גרם ובדרגת עשייה מדיום (עסקית של 39 שקלים) וראמפ סטייק סנדוויץ' (עסקית 48 שקלים). הוספנו סלט שורשים וגבינת פטה (39 שקלים, פחות 15% בצהריים) שנשמע מתאים לחום ולרעב. תוספת פטריות הוסיפה 5 שקלים, אמנטל לראמפ והמבורגר השני הוסיפה 7 שקלים לכל אחד. ויתרנו על שני מיצים לטובת דייאט קולה (4 שקלים) ובירה (7 שקלים). הדיל המשתלם התרחק מאיתנו בצעדי ענק, ועוד לא הגענו אפילו לקפה ולקינוח (חייבים קינוח, לא?).
 

השאלה הלא נכונה

(תמונה: יח"צ)
(תמונה: יח"צ)
השתייה הגיעה מהר ומיד אחריה גם המנות הראשונות. הסלט הירוק הכיל: שבבי גזר, עגבניות שרי, מלפפונים וכמובן חסה ובייבי. הוא היה קטן ונחמד עם רוטב ויניגרט ונענע. האנטיפסטי הכיל: חציל, זוקיני, בצל לבן וכרובית. מלבד בחירה בירקות חיוורים בלי כתם צבע אחד לרפואה, טבלו המשתתפים בשלולית מיותרת של שמן, והכרובית איבדה עצמה לדעת בהמון רוטב צ'ילי מתוק, שעוד יחזור אלינו בהום פרייז.

סלט השורשים הגיע גם הוא, גדול מאוד ומעליו שברי נאצ'וס צהבהבים. במקרה הזה עלי הבייבי והרוקט היו פחות רעננים וזאת כנראה מכיוון שטבעו בהמון המון רוטב מלוח (על בסיס סויה), שיחד עם גבינת הפטה המלוחה הכניע אותנו די מהר וחבל. בעודנו משתדלים לנשנש מסביב לשלוליות, שאלה אותנו המלצרית אם אפשר להביא את המנות העיקריות.

אין בעצם תשובה אחרת מלבד כן על שאלה כזאת. המנות מוכנות כבר ואם אנחנו רוצים אותן חמות אז זה עכשיו. אם לא עכשיו, הן פשוט תשבנה במטבח עד שנואיל בטובנו, כשכל דקה שעוברת עושה להן רע. חברים יקרים בבורגוס: אתם עובדים מהר ואתם נחמדים, אך אנא רעננו את השאלה ל"האם אפשר להכין לכם את המנות העיקריות?". תודה.
 

כרטיס אדום, בלתי ספורטיבי, הרחקה

מכיוון שאמרנו שכן. פנינו אל הרטבים ואז שמנו לב שעל השולחן, בין הקטשופ לחרדל ולטבסקו, עומד בקבוק שפריץ של מיונז ואחד של אלף האיים.

שערורייה, זה אחד הדברים הפחות בריאים שאפשר לייחל להם, ועוד באקלים הנוכחי. נמנענו בצער רב ממיונז, למרות שהצ'יפסים המצוינים שהגיעו ביקשו אותו נורא. אבל במקום כל כך נטול מודעות למיונז וסכנותיו, יש ספק סביר שנתקלנו בתחזוקה לא נכונה של מזון גם בלי שידענו. למשל – כמה זמן עומד במטבח הלוהט, מחוץ למקרר, המיונז שמושפרץ מבעוד מועד להמבורגרים? איך בדיוק מטופלים הכבדים של הפאטה? ויתר הבשר? פחד, לא מגניב בכלל, לא בריא בכלל, אסור ומסוכן.

ולמנות: ההמבורגרים הגיעו עשויים יותר מדי וטעמם רמז שאולי הוקפאו טרם עשייתם. בנוגע לדרגת העשייה – הלחמניות בבורגוס גדולות, ולכן קציצה במשקל 160 גרם צריכה להיות דקיקה. וגם אם נורא משתדלים לרוב היא תצא וול דאן. אז או שתקטינו את הלחמנייה, או שתתריעו מבעוד מועד, כי גם לבנות, מגיע דם בהמבורגר שלהם. הראמפ סטייק סנדוויץ' היה בעל פוטנציאל, אבל יחס הבשר/לחם שבו נטה לרעת הבשר וזה היה מבאס.
ההום פרייז שנלוו, היו קוביות תפוחי אדמה מטוגנות ששחו ברוטב צ'ילי מתוק חריף, תעשייתי ודביק, ולא קרובות, לאכזבתנו הרבה, ליצירה המענגת שבדיקסי.

סיימנו. המבורגר אחד חזר כמעט בשלמותו למטבח, שני נאכל עד תום, חצי ג'באטה מהראמפ סטייק (רק הלחם) חזרה אף היא וגם קערה וחצי של הום פרייז.

עם שלושת ההפוכים (30 שקלים) הטובים שהזמנו הגיע גם קודקוד, חייכן וחביב, שנרעד ממראה ההמבורגר המושב בבושת פנים ובא לברר. הוא מיד הודיע שזה ינוכה מהחשבון, הסברנו והודינו והתפנינו לפרופיטרולים ולאמריקן אפל פאי (28 שקלים כל אחד).

מנת הפרופיטרולים מפנקת. גלידת וניל פשוטה, קרם שוקולד טוב ופחזנית זה תמיד נחמד. פאי התפוחים היה חם, נימוח ומלווה גם הוא בגלידת הווניל. הבצק היה מצוין, התפוחים בסדר, ובסך הכול סיום חביב.

שילמנו 236 שקלים (בלי ההמבורגר שהוחזר).
 
 

לסיכום

לעומת משלוח יעיל וטעים, ארוחה במסעדה הייתה די מאכזבת. השירות היה טוב, היחס מצוין. המחיר גבוה מדי, גם לעומת מתחרות בז'אנר וגם בכלל. משלוחים נמשיך לעשות, לטובת ארוחות משרדיות מוצלחות, אבל למי שרוצה לשבת במסעדה ולתקוע המבורגר לאור יום או לאור כוכבים, יש כרגע אופציות טובות יותר ובמחירים יותר הולמים.

מדד הנחת -
טעם: לא מספיק טוב
פאול: תקרית המיונז
אפשט טייסט: לא היה כיף בבטן
מחיר: לא לא לא
יחסי אנוש: נעימים
סחתיין: על ערנות הקודקוד
יחסינו לאן: באפלטוניות

בורגוס בורגר בר
תל אביב, יגאל אלון 96 (בית-אמפא)
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.