פייסטה על החוף

 
עודכן 16:23 07/07/2007
מיכל גרציאני, דניאלה ניר פז

הרמוניה של טעמים, ניחוחות וצבעים: צלוחיות טאפאס שעוברות מיד ליד, כוסות יין שנמזגות ברוחב לב, שקיעה כתומה בחוף קיסריה. בשביל זה יש חברים

 
 
 
 
 
(צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
אירוע בסגנון הטאפאס בר הספרדי מעניק לנו את ההזדמנות להפגין את מגוון הטעמים שאנחנו אוהבים, על ידי הגשת מנות קטנות ורבות. המנות יוצאות אל הסועדם בצלחות ססגוניות ומעוצבות (לפעמים זוהי בכלל כף קרמיקה או ספלון). בטאפאס בר הטבחים מכינים את האוכל אל מול עיניי הסועדים וכך גם אצלנו — הכל נעשה במקום והסועד יכול להתערב ברמת התיבול. הקונספט מתאים במיוחד לאירועים של שישי-שבת, שמתחילים בצהריים ונמשכים לתוך הלילה. המיקום האידיאלי הוא חוף הים.
 

סלט קלמארי קר

(צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
סלט קיצי ומרענן, שהצבעוניות בו משחקת תפקיד חשוב. אין לבשל את הקלמארי יתר על המידה, אלא להסתפק בחליטה, כדי לא לפגוע בפריכות של המנה. הסלט טעים יותר אחרי שהות של כשעה.

חומרים ל-6 מנות:

900 גרם טבעות קלמארי
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
מלח ופלפל שחור גרוס 1 כוס חמוציות יבשות
1 כוס תערובת נענע ופטרוזיליה קצוצות דק

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים את טבעות הקלמארי 3-2 דקות, או עד שהקלמארי רך. מוציאים בעזרת כף מחוררת או מסננת ומעבירים מיד למי קרח.
2. מתבלים את הקלמארי במיץ לימון, שמן זית, מעט מלח ופלפל, עשבי תיבול וחמוציות. טועמים ומוסיפים מלח אם נחוץ.
 

קבב ים על בורגול ועדשים שחורות

(צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
מניחים את הקבב על מקלות קינמון, שמעניקים לו ארומה נוספת. הרוטב הסגול מקשט את הצלחת ומקפיץ את המנה.

חומרים ל-6 מנות:

לקבב:
500 גרם דג לבן טרי (לוקוס או פרידה) נקי מאדרות ועור
1 בצל קצוץ דק מאוד
1 שן שום כתושה
4 כפות פולנטה
1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק: נענע, כוסברה ופטרוזיליה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית בהראט (תערובת תיבול ערבית)
6 מקלות קינמון באורך 20 ס”מ

לבורגול:
1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות במים לכשעתיים או לילה במקרר
1 כוס בורגול דק מושרה במים קרים כחצי שעה ומסונן
1 בצל קצוץ 2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
ומעט בהראט

לרוטב יוגורט סגול:
1 סלק מבושל
1 כוס יוגורט
מלח ופלפל שחור טחון טרי
 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקציצות: טוחנים את הדג במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בתנועות לישה לקבלת תערובת אחידה. מחלקים לשש מנות של כ-100 גרם כל אחת ויוצרים קציצות.
2. מכינים את הבורגול: מבשלים את העדשים במים עם מעט מלח כ-10 דקות, עד שהעדשים מתרככות אבל נשארות פריכות.
3. מטגנים בצל במחבת מעט שמן עם שום. מוסיפים בורגול מסונן ואת העדשים ומתבלים במלח, פלפל ובהראט. בוחשים כל הזמן עד שהתערובת חמה, מכבים את האש ומכסים.
4. צולים את הקבב: משמנים מעט את הקציצות ומניחים על גריל או על מחבת פסים. צולים עד שהן מוכנות.
5. מכינים רוטב יוגורט סגול ומגישים: טוחנים סלק עם יוגורט בבלנדר ומתבלים במלח ופלפל.
6. מניחים כף גדושה של בורגול על צלחת ועליה קבב. מקשטים את הצלחת ברוטב הסגול.
 
 

שיפודי שרימפס עטופים בזוקיני

(צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
היופי של המנה בפשטות, בקלות ההכנה ובשילוב הצבעים ירוק-אדום.

חומרים ל-6 מנות:

לשרימפס:
12 שיפודי במבוק או קיסמים
12 שרימפס טריים קלופים ונקיים עם הזנב
2 זוקיני ירוקים או צהובים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן זית

לקולי עגבניות:
24 עגבניות שרי, עדיף אורגניות
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל שחור טחון טרי ומעט סוכר
3-2 גבעולים מכל סוג: בזיליקום, תימין, מרווה, אורגנו
4 כפות שמן זית משובח
חומץ בלסמי מאיכות מעולה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים קולי עגבניות: מערבבים את המרכיבים, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 8-7 דקות לריכוך. מוציאים ומקררים מעט.
3. מכינים את השרימפס: פורסים את הזוקיני לרצועות דקיקות בעזרת קולפן. נמנעים משימוש בחלק המרכזי של הקישוא, עם הגרעינים.
4. עוטפים כל שרימפ ברצועת זוקיני ומשחילים על שיפוד.
5. מחממים גריל פחמים או מחבת פסים.
6. צולים ומגישים: מתבלים את השיפודים במלח ופלפל ומברישים במעט שמן זית. צולים על גריל או מחבת פסים 3-2 דקות משני הצדדים — לצלייה מהירה.
7. מניחים 3-2 עגבניות (עם הנוזלים של האפייה) על צלוחית טאפאס, ועליהן מניחים את השיפוד. מזלפים מעט חומץ בלסמי ומפזרים כמה גרגרי מלח ים אטלנטי.
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.