לאכול בחול

 
עודכן 15:08 08/07/2007
שרון גבאי

חם, ים, אבל כרגיל - רעבים. אוכל שהולך טוב עם חול: איך להכין, איך לארוז ואיך להמנע מעבודה אחר כך. טיפים ומתכונים לפיקניק ים מושלם

 
 
 
 
 
קשים חיים (צילום: Krzyssagi, Dreamstime)
קשים חיים (צילום: Krzyssagi, Dreamstime)
יום שישי, או ראשון, או רביעי, למי אכפת - העיקר שהים כאן. בילוי בים בדרך כלל מסתיים בנישנוש סלט ירקות תשוש עם טחינה מהסופר, מהולה במי ברז, באחת ממסעדות החוף. זה יקר ובדרך כלל מגעיל. למרות זאת שלא ישתמע שאנחנו ממליצים לוותר על "הלו ארטיק" - בילוי זה בילוי, ואין תחליף לשלגון איכותי מפירמה שמוכרת רק ברצועת החוף במחיר המציאה של 15 שקלים חדשים, אי אפשר לשחוט את כל הפרות הקדושות (גם אם ידוע שהבשר שלהן רך הרבה יותר מסתם פרות).

להלן כמה רעיונות וטריקים לפיקניק ים מושלם, שמצריך קצת עבודת הכנה, הרבה עבודת אריזה נכונה ואפס כאב ראש אחר כך. ומכיוון שבאנו להנות ולא לעבוד, יש כמה כללים שכדאי לאמץ.
המשרד לאיכות הסביבה לא ממש יאהב מה שייכתב בשורות הבאות, אבל כשאין ברירה אז אין ברירה, ועצלנות היא תכונה שרק משתבחת עם הגיל. אין כוח לסחוב, אין עצבים לשטוף כלים, ולא אכפת לטרוח לפני הפיקניק אבל כשחוזרים הביתה שיהיה שקט ושלווה. להלן קמפיין קטן ושטני לקידום כלים חד פעמיים: חבר'ה, אין כלי שלא המציאו את הגרסה החד פעמית שלו. כשיוצאים לפיקניק, העיקרון הזה עוד יותר חשוב. מכירים את הקופסאות של החומוס במעדנייה? הכל נארז בקופסאות האלה.
 
משקאות, מרקים, קוקטיילים ורטבים יוצקים לתוך בקבוקים שטופים של שתייה קלה. אם רוצים לשמור עליהם קרים אפשר להביא צידנית, אבל אנחנו הרי מדברים על פרזיטים, ולכן יש פתרון מתאים: לוקחים שקית של פח (נקייה), מכניסים לשקית נוספת וממלאים אותה בקוביות קרח (שאפשר לקנות על הדרך בתחנת דלק). את הבקבוקים וכל מה שחשוב לשמור צונן מערסלים בין קוביות הקרח. את כל הכבודה הזאת מניחים בקופסת קרטון כמו של הסופר, וסוגרים. אם אתם מגיעים מירושלים, בכל זאת קחו צידנית.

לא תאמינו כמה סיפוק יש בלקחת את המפה (החד פעמית) עליה מונחות הצלחות והכוסות החד פעמיות עם הסכו"ם החד פעמי, קופסאות הפלסטיק, המפיות והבקבוקים, לארוז הכל לצרור גדול ולזרוק לפח. לזה קוראים שבת מנוחה.
 

גספאצ'ו

אם יוצא לכם כזה, אל תתביישו (תמונה: SXC)
אם יוצא לכם כזה, אל תתביישו (תמונה: SXC)
קחו עגבניות תמר, מתפוצצות מעסיסיות והכינו את המרק האולטימטיבי לקיץ.

חומרים ל-5 מנות:
1 ק"ג עגבניות (עדיף "תמר") בשלות ואדומות, קלופות
1/2 בצל סגול
3 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
1 ליטר מי קרים מאוד
2 כפות חומץ בלסמי
2 פלפלים אדומים נקיים מעוקץ וגרעינים
3 פרוסות לחם לבן מפוררות ללא הקרום
1/4 כוס עלי פטרוזיליה ללא הגבעולים
2 כפות שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומעבדים למחית חלקה.
2. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מעבירים לתרמוס או בקבוק גדול של שתייה קלה ריק ונקי ומניחים במקרר לכמה שעות, עדיף ללילה שלם.
4. לפני שיוצאים לדרך מכניסים לבקבוק כמה קוביות קרח, או שמכניסים למקפיא לרבע שעה.
5. מגישים בכוסות מרטיני חד פעמיות או כוסות שתייה שקופות.

תוספות שעושות את כל הקסם, כל אחד מפזר לעצמו מה שבא לו טוב:
• 2 מלפפונים קצוצים דק
• קרוטונים טובים תוצרת בית
• מעט שמן זית וחומץ בלסמי
• שמנת חמוצה
• קוביות אבוקדו
• קצת וודקה וכמה טיפות טבסקו לפי הטעם, מגישים עם גבעולי סלרי והרי לכם גרסה ספרדית ל"בלאדי מרי".
 

טורטיות עם עוף וירקות

(תמונה: Hannamaria, Dreamstime)
(תמונה: Hannamaria, Dreamstime)
הטורטייה מאוד נוחה לעבודה, הבצק הניטרלי מקבל לתוכו באהבה כל מלית ותוספת.

חומרים ל-6 מנות:
6 טורטיות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
5 גבעולי פטרוזיליה

לעוף:
2 נתחי חזה עוף ללא העצם
1 לימון חתוך לרבעים
פלפל שחור

לגוואקמולי:
2 אבוקדו טרי
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
מיץ מלימון טרי אחד
מלח, פלפל

מכינים את העוף:
1. מרתיחים מים בסיר רחב עם הלימון, מוסיפים את העוף ומבשלים על להבה בינונית כ-12 דקות.
2. מסננים ומצננים. חותכים את העוף לרצועות. ממליחים ומפלפלים ומזלפים מעט שמן זית.

מכינים את הגוואקמולי:
1. מערבבים במעבד מזון את האבוקדו עם מיץ לימון.
2. מוסיפים את הפלפלים החתוכים, מלח ופלפל ומערבבים ידנית.
3. שומרים בקירור

מרכיבים את המנה:
1. מחממים על מחבת את הטורטיה עד שהיא מתרככת מעט ונוח לגלגל אותה, מסירים מהמחבת.
2. מורחים את מרכז הטורטיה בכף גוואקמולי, מניחים את הירקות ומעליהם רצועות עוף.
3. ניתן לגוון ולהוסיף ירקות שאוהבים, אבל לא מכבידים מידי.
4. מגלגלים: מקפלים קיפול מלמטה כלפי פנים, סוגרים את ה"כנפיים" הצדדיות ומלפפים בניילון נצמד.
 
 

קיש פלפלים אישי

מאפים אישיים שמכינים במנז'טים קטנים וחמודים מאלומיניום, מבקשים במעדנייה חציל קלוי טבעי ומקצרים הליכים.

חומרים ל-10 קישים אישיים

מתכון בסיסי לבצק פריך:
200 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 ביצה
1 כף מי קרח

החומרים למלית:
2 פלפלים אדומים
1 פלפל צהוב
150 גרם גרם סלט חציל קלוי טבעי
2 ביצה
1 שמנת מתוקה
2 כפות קמח
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

אופן הכנת הבצק:
1. מעבדים קמח, חמאה ומלח במעבד המזון עד לקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים ביצה ומעבדים עד שהבצק מתגבש והופך לכדור, אם התערובת יבשה ופירורית מוסיפים את המים ומעבדים עוד מספר שניות עד שהבצק מתגבש.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים אותו בידיים למעין פיתה. מכניסים למקרר לחצי שעה.
4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ.
5. בעזרת כוס או חותכן יוצרים עיגולים שיתאימו בגודלן לריפוד הבסיס ודפנות המנז'טים.
6. משמנים מעט את הכלים ומרפדים אותם בבצק.
7. מכניסים את המנז'טים המוכנים למקפיא לרבע שעה.
8. מעבירים ישר מהמקפיא לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 10 דקות.

אופן הכנה הקיש:
1. קולים את הפלפלים: מניחים את הפלפלים על תבנית אפייה ואופים בגריל על 200 מעלות עד שהם משחירים מעט.
2. מעבירים את הפלפלים החמים לקערה ועוטפים בניילון נצמד, מניחים בצד לצינון.
3. כשהפלפלים מתקררים מנתקים אותם בקלות מקליפתם.
4. מנקים את הפלפלים מעוקץ וגרעינים וחותכים לרצועות.
5. טורפים את השמנת עם הביצים והקמח, מוסיפים את הקשקבל ומערבבים לתערובת אחידה.
6. מרכיבים את הקישים: שמים כף של סלט חצילים בכל תבנית, מעל מניחים כמה רצועות של פלפלים, ומעליהם את התערובת. לקישוט שמים עוד רצועות של פלפלים מעל.
7. אופים בתנור מחומם מראש על 180 מעלות כ-20 דקות.
8. מגישים את הקישים בטמפרטורת החדר.
 

גבינת צאן עם כדורי מלון ומנגו

מנה צבעונית ומרשימה, את הרוטב מכינים בקופסה חד פעמית כמו במעדניות ויוצקים ברגע האחרון.

החומרים ל-5 מנות:
250 גרם גבינת סנט מור
250 גרם מלון כתום
250 גרם מלון ירוק
1 מנגו גדול
5 תאנים מיובשות (דבלים)
6 עלי נענע קצוצים
50 גרם חמאה

לרוטב:
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כף דבש
1 כף חרדל דיז'ון
1/4 כוס חומץ
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. בעזרת כף פריזייאן יוצרים כדורים מהמנגו והמלונים.
2. קורצים חתיכות מהגבינה ומגלגלים בידיים לכדורים קטנים.
3. מחממים את החמאה במחבת, מקפיצים כדקה את המנגו, המלון והתאנים. מעבירים לכלי ומוסיפים את הנענע הקצוצה ומערבבים בעדינות.
4. מניחים באותה קערה את הגבינה וסוגרים.
5. מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בקופסת מעדנייה, סוגרים היטב ומשקשקים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
6. יוצקים את הרוטב רגע לפני שאוכלים.
 

סלט "טאבולה" פתיתים קר

סלט קיצי משביע ופשוט

החומרים ל-5 מנות:
1 שקית פתיתים (בצורת אורז)
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס נענע קצוצה דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 פלפל אדום קלוי ומקולף חתוך לרצועות דקות
1/2 גזר מגורר בפומפייה
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפתיתים במים רותחים 8 דקות, מסננים ומצננים
2. מערבבים את הפתיתים עם שאר המרכיבים, מוסיפים שמן לימון ותבלינים. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מקררים את הסלט לפחות 4 שעות במקרר.
 

Smoothies פירות קיץ

משקה שבקלות הופך לקינוח אם ממירים את החלב בגלידה, ההורים בשקט בשקט יכולים להוסיף ליקר בננות או "מידורי" (ליקר מלון) להמשך ערב רגוע.

החומרים ל-5 כוסות:
3 כוסות פירות חתוכים: בננות, מלון, תותים,אפרסקים, משמשים
2 כוסות חלב (אפשר להמיר כוס חלב אחת בגלידת וניל)
1 קוביות קרח
כמה טיפות תמצית וניל
5 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
1. מקפיאים את הפירות החתוכים כשעתיים לפחות.
2. ממש לפני שיוצאים מערבבים בבלנדר את כל המרכיבים, מוזגים לתרמוס או לבקבוק פלסטיק ריק.

הפתעה לילדים: מחביאים בכוסות מרשמלו או מטבע שוקולד.
 

פירות קיץ ברוטב קרמל

אין כמו פירות של קיץ לסיום ארוחה, את רוטב הקרמל מניחים באמצע וכל אחד טובל פירות לבחירתו.

החומרים ל-5 מנות:
בוחרים 5-6 פירות: בננות, אפרסקים, מנגו, מלון, משמשים, תפוחים, אגסים, קיווי ועוד

לרוטב:
20 גרם חמאה
50 גרם סוכר חום
50 גרם סוכר לבן
100 גרם סירופ תירס כהה (אם אין אפשר להמיר בסילאן)
150 מ"ג שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הסוכר וסירופ התירס ובוחשים עד שהסוכר נמס.
2. מוסיפים את השמנת ובוחשים עד לרתיחה
3. מסירים מהאש ומקציפים את הרוטב כמה דקות בבלנדר.
4. מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר.
5. את הפירות שוטפים היטב ומייבשים. את החיתוך עושים סמוך לאכילה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.