מומלצים באילת

 
עודכן 14:14 10/07/2007
שרית סרדס טרוטינו, על השולחן

העונה החמה של העיר הכי רחוקה בארץ בעיצומה. הנה כמה נקודות ראויות לציון, לביקור ולטעימה. אמנם חם שם, אבל מגניב

 
 
 
 
 

האסיאתית של אילת

אסייתית אילתית (תמונה: על השולחן)
אסייתית אילתית (תמונה: על השולחן)
גם אסיאתי, גם מעוצב וגם טעים. הנחה מיוחדת לצפונים

ג’וש חפץ, המעצב של “זוזוברה”, ירד לעיר הדרומית ביותר בישראל ועשה פה עבודה נאה. “ג’ינג’ר”, מסעדה אסיאתית שנפתחה פה כבר לפני שנתיים, מעוצבת בנעימות ומציעה אוכל בסגנון מגוון: תפריט נחמד של סושי לצד מנות סיניות ותאילנדיות של נודלס, אורז ועיקריות של בקר ופירות ים.

באגף הסושי אהבנו מאוד את הטריפוד טונה (34 שקל): משולשי אורז שמולאו בטונה חרפרפה ועסיסית. בעיקריות התלהבנו מהסטייק היפני (76 שקל): סטייק סינטה שצופה בטוגארשי (תערובת תבלינים) והוגש ברוטב ציר בקר. מנה של נודלס ברוטב חלב קוקוס היתה כבדה מדי ואנמית במקצת ולא מצאה חן בעינינו. בצהריים יש עסקיות משתלמות ב-49, 59 ו-69 שקל.
בחצות עוברים למתכונת של בר, והאווירה משתנה (נסו את הקפיריניה ליצ’י, מעולה). כיוון שהמקום לא גדול, בערב כדאי להזמין מקום מראש. מסעדות באילת נוהגות להעניק הנחה לתושבי העיר. פה דווקא מציעים כרטיס הנחות לצפונים, המיועד לביקורים חוזרים.

כן: אסיאתית לא מתחכמת במחירים נוחים.
לא: חשוך גם בצהרי היום.
ועוד משהו: יש משלוחים ישר לבתי המלון.
ג’ינג’ר [מרכז התיירות, מול האיימקס, אילת. טל’ 08-6372517, כל השבוע מ-12:00 עד 02:00]
 

המסעדה הסודית

ששש... (תמונה: על השולחן)
ששש... (תמונה: על השולחן)
מעוצבת, מושקעת, מתוחכמת. “ג’וזפין”, החדשה האילתית, היא בועה תל אביבית “ג’וזפין” היא אחד הסודות הכי שמורים באילת
את המסעדה היפה הזאת הקימו שני שותפים, אילן שקורי והשף דורי גוז, הרחק ממרכז העיר. התפריט מוגדר כצרפתי, אך ניכרות בו השפעות ים תיכוניות. אהבנו את פטריית הפורטבלה בפסטו אגוזים (16 שקל). בסלט הפיצוחים (36 שקל) שילבו חסה, רוטב ליקר קסיס ושלל פיצוחים. לעיקריות מומלצת קדרת פירות הים (84 שקל) עם צדפות Little Neck Clams, הגדלות בים סוף.

כן: יצירתי, מעניין ומוקפד.
לא: לא זול.
ועוד משהו: מים מינרלים חופשי. כל הכבוד.
ג’וזפין [אילות 3, אילת. טל’ 08-6323787, ב’-שבת מ-18:00 עד לקוח אחרון]
 

לנהגי מוניות ולמשפחות עם ילדים

קוסקוס דרומי (תמונה: על השולחן)
קוסקוס דרומי (תמונה: על השולחן)
מסעדה מרוקאית עם אוכל ביתי ולחם לבן שסופג את כל הרוטב
ללו” אינה מסעדת תיירים אלא מקום נחמד וצנוע הרחק מבתי המלון, שבעלי המוניות האילתים עוצרים בו לצהריים, מורידים מנה של קוסקוס עם ירקות ועוף וממשיכים בדרכם. מייד כשמתיישבים, מקבלים לחם לבן פרוס לפרוסות עבות ומגש על חשבון הבית עם כמה צלוחיות: סלט ירקות, סלט כרוב, סלק, טחינה ומטבוחה וגם רסק פלפלים ירוקים, שנראה תמים אבל גורם אף ללשונות המיומנות ביותר לבעור לכמה דקות טובות.

כיאה למסעדה מרוקאית, יש פה מנה מצוינת של בשר ראש רך כחמאה, שהתבשל שעות עם גרגרי חומוס. קציצות מופיעות פה בכמה גרסאות: על האש, מדגים, או מבשר שבושל ברוטב עם חצילים (35 שקל). ויש גם בשר שבושל עם מנגולד שגדל בגינה של צחי, הבעלים, אשר עומד במטבח ומבשל הכל בעצמו. הקוסקוס עדין מאוד, והמרק הנלווה אליו לא מתובל בפראות. יש בו כרוב, דלעת, חומוס ועוף או בשר. רוב המנות משתנות מדי יום וכתובות על לוח שחור, אבל יש כמה מנות קלאסיות שאינן מתחלפות. מי שרוצה להשקיע 35 שקל נוספים, יוכל לקבל חולצת טריקו עם הכיתוב “מרוקאית עצבנית” על הגב.

כן: פשוט, טעים וביתי.
לא: למי שאינם אוכלים חריף.
ועוד משהו: שימו לב לווילונות המיוחדים, שעשויים ממטבעות ישנים.
ללו [החורב 259, אילת. טל’ 08-6330578, א’-ה’ 17:00-12:00]
 

לפרפרי לילה רעבים

הטאפאס בר הכי דרומי במדינה.

הנה מקום חדש מהניילונים: “אולה” — הטאפאס בר הראשון באילת — נפתח רק לפני כחודש מאחורי מלון “שרתון מוריה”. אם בתל אביב מתקבל הקונספט של מנות קטנות וקלילות בטבעיות של ברצלונאים מלידה, באילת הוא עדיין מעורר חשדנות כלשהי. ב”אולה” מודעים לעניין, אבל מאוהבים במבנה הזה של הארוחה, שכל כך מתאים לאופיה הבלתי מעונב של העיר. אין פה מנה ראשונה-עיקרית-קינוח-חשבון-לך הביתה, אלא זרימה של צלוחיות קטנות וחמודות, שמוציא השף אבי ניגרי. יש המון סוגי טאפאס של פירות ים, בשרים וירקות, במחירים הנעים מ-9 ועד 24 שקל. שימי, אחד השותפים, מספר שככה הוא עצמו גם אוהב לאכול במסעדות: להזמין המון מנות ראשונות ולוותר על העיקרית.

כן: קליל וצעיר.
לא: אין מקום לאינטימיות.
ועוד משהו: קלאסי לנשנושים של לילה.
אולה [מאחורי מלון “שרתון מוריה”, אילת. כל השבוע מ-18:00 עד 03:00]
 
 

רוקדים בפארק

פארק אבניו, אבל באילת (תמונה: על השולחן)
פארק אבניו, אבל באילת (תמונה: על השולחן)
עיר החופש הנצחית מצטיינת בחיי לילה סוערים לא פחות, שבה כמעט כל מקומות הבילוי פתוחים עד אישון לילה. הנוף האנושי אקלקטי: תיירים מכל העולם שבאים ליהנות מחוף הים היפהפה שלה, תיירים מישראל שמתים להתנתק מגוש דן המהביל, ואילתים שרוצים לעשות חיים בעצמם.

אחד המקומות הכי אופנתיים בימים אלה לבילוי לילי בעיר הקיט הדרומית הוא ה”פארק אבניו”, מקום שבאופן מסתורי מצליח לשלב אווירה של ביסטרו, לאונץ’ ובר. בשש בערב, כשהדלתות נפתחות, המקום מתפקד כמסעדה עם מוזיקה רגועה ומנות כמו סלטים, פסטות, טורטיות, פירות ים ובשר.

יתרון גדול של התפריט: לרוב המנות יש מחירים דומים. כל הטורטיות, למשל, בווריאציות השונות, מסתכמות ב-26 שקל. הסלטים עולים 36 שקל. זה נוח יותר לעין ומפשט את הדברים למי ששיקולים כלכליים מנחים אותו בבחירת המנה.

ואם אתם רגילים לראות את הברמן שלכם מסתפק בערבוב, ניעור ומזיגת משקאות, פה יש אטרקציה אחרת: בניגוד לקולגות, הברמנים המסוקסים של “פארק אבניו” דווקא מבשלים ומקפיצים בעצמם חלק מהאוכל, מול הלקוחות. בעיקר מדובר בפסטות ובמנות של פירות ים.

לפנות ערב המוזיקה היתה רגועה, אולם נסו להיכנס לשם באמצע הלילה. האורות מתעמעמים, הבר המפותל עמוס המון אדם, ומעמדת הדי.ג’יי בוקעים צלילים אימתניים, שיגרמו לכם להתחיל להרים את הקול או פשוט לשתוק ולהתחיל להתנועע. יש ערבים של מוזיקה עברית, לפעמים הדגש הוא על מוזיקה אתנית דווקא, ויש גם ערבים של 70-80-90.

על הבר המושקע מצטופפים 70 סוגי ויסקי, 7 סוגים של ברזי בירה ותפריט יינות עשיר מאוד עם בקבוקים נדירים, חלקם יקרים להפליא. מי שמתקנא בביבי וחושק בסיגר, יוכל להתעמק גם בתפריט סיגרים נפרד. מחצות מורשים להיכנס למקום בני 23 ומעלה, מה שמונע את הפיכת הבר למעוזם של ילדים מתלהבים.

כן: הזדמנות לצאת מהדיסקו של המלון.
לא: פחות נוצץ מהברים בתל אביב.
ועוד משהו: יש פה גם חצר עם גינה קטנה.
פארק אבניו [פארק אופירה, מול מלון דן פנורמה, אילת. טל’ 08-6333303, כל השבוע מ-18:00 עד 04:00]
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.