הפרסית מהפרברים

 
עודכן 20:42 19/07/2007
מאיה פלמון מעוז

ברמת השרון יש מקום מיוחד, בו אפשר לעמוד הרבה בתור ולהריח אוכל פרסי. אנחנו גם נכנסנו וגם טעמנו. עדנה סופגת ביקורת

 
 
 
 
 
לחם וחצילים. שחיתות (צילום: מ.פ.מ)
לחם וחצילים. שחיתות (צילום: מ.פ.מ)
בשבועות האחרונים הלך המדור שבי אחרי מסעדות חדשות ופתיחות לוהטות ומיוחצנות. ממסעדה למסעדה, מאוכל מפונפן אחד לשני, מעיצוב של האדריכל הזה למטבחו של השף ההוא. עייפה מטריקים וגליקים פניתי למוסד אוכל ותיק ולא מיוחצן, מסעדת "עדנה" ברמת השרון. אם תשאלו רמת שרוני איך להגיע לעדנה, תקבלו את התשובה: "אחרי המשטרה". אמנם למשטרה אפשר להגיע לפחות מארבעה כיוונים, אבל מי ששואל, כנראה מגיע רק מחוץ לרמת השרון, ולכן ההסבר מדויק. מבחוץ אין שום סממן למסעדה, מלבד שומר שיושב על כיסא ליד דלת הזזה שקופה ומסביבה רק שיח גדול.

למרות כל זאת, לא מומלץ להגיע לעדנה בשעות הצהריים או הערב בלי להזמין מקום מראש, ואפשר גם יום לפני- המקום מפוצץ מאנשים. היינו חכמים והתקשרנו ב- 11:00 להזמין מקום לשלושה ב-14:00. הבחורה מעברו השני של הקו הייתה חביבה וקורקטית, הודיעה שיש מקום רק ליד השירותים או ב-17:00 והזכירה שלא מקבלים כרטיסי אשראי. חטפנו את המקום ליד השירותים, נו מה, נגיד לא? הגענו 10 דקות קודם, המתנו עוד חמש, וזכינו במקום אחר. שיטת המיטה החמה הועידה לנו שולחן לא כל כך נקי, אבל לפחות שידרגנו את המיקום.
 

איך אומרים לזניה בפרסית

המטבח בעדנה מתבסס על בישול פרסי, עוד מהימים שעדנה המיתולוגית פתחה את המקום ומכרה אוכל מוכן לדיירי רמת השרון המבודדים (בגרוש עוד היה חור, ותל אביב הייתה שמועה רחוקה). בקדנציה הנוכחית (שנהוגה בידיו של בנה), הבישול הפרסי עדיין מככב, אבל לצידו נכסי צאן ברזל נוספים כגון: ביף סטרוגנוף (נפלא), שניצל (עסיסי לתפארת) לזנית תרד (עשירה), מוקפצים למיניהם וסלטים בלתי פרסים בעליל. בעדנה עושים אוכל, ולכן כל מה שחוסה תחת גג ההגדרה הזו, יכול להתאים.

המלצרית החייכנית הסבירה לנו על המנות המיוחדות שלא מופיעות בתפריט, הזמנו והמתנו. מהר מאוד קיבלנו את השתייה, אליה הצטרף לחם בצל, חמאה וחצילים מטוגנים בחומץ ושום (10 שקלים). נאמר זאת כך: גם אם כל היתר יאכזב, הלחם הזה צוחק היישר בפניהם של כל לחמי השאור/דגנים/קינואה ויתר בוטיק, שתוקפים אותנו במסעדות אחרות. מדובר בעוגת שמרים מלוחה עם בצל, טרייה מהתנור, ממכרת ולא אופנתית בצורה מעוררת הערצה.
 

הלחם סופג הכול

לא בשביל זה כדאי להגיע (צילום: מ.פ.מ)
לא בשביל זה כדאי להגיע (צילום: מ.פ.מ)
אחרי זמן לא מבוטל הגיע סלט ים תיכוני (29 שקלים) קצוץ דק דק, עם גבינה בולגרית, נענע, פטרוזיליה ובצל (אחרי שבדקה איתנו אם אנחנו אוהבים את כל התוספות האלה, כל הכבוד) ומנה מכובדת של כבד קצוץ (19 שקלים), מעוטר בבצל שלא טוגן מספיק. מכיוון שחיכינו הרבה, אזל הלחם על שולחננו ולא הייתה ברירה אלא להצטייד בעוד. הסלט היה טרי אך לא תובל מספיק, זה תמיד עדיף על תיבול יתר, אבל כדאי להוסיף פלח לימון ושמן זית לשולחן. הכבד היה רך מאוד, אך טעים ונעלם עד מהרה, בעזרתה האדיבה של תגבורת הלחם.

למנה עיקרית קיבלנו שתי מנות מתפריט המנות המיוחדות. הראשונה: גונדי חצילים, אורז ובשר טחון (39 שקלים), שהן מין קציצות ענק ששטות להן ברוטב סמיך ומתקתק משזיפים יבשים וקוסקוס כתוספת. הקציצות היו טעימות מאוד, אך התפרקו להן לגמרי, מה שיצר מין בולונז פרסי שכזה. הקוסקוס הדקיק היה לא מלהיב, ומדי פעם נתקלנו בגרגרים קשים. כצפוי, גם כאן נחלץ הלחם לעזרתנו.

המנה השניה הייתה שלוש רצועות סינטה צלויות, ברוטב ציר בקר ויין אדום, בתוספת מח עצם, מנגולד ופירה (42 שקלים). הסינטה הגיעה בדרגת מדיום כמובטח, והייתה טובה, אך הרוטב שליווה אותה היה חמצמץ עם טעם לוואי לא טוב. הצטערנו שלא ביקשנו את הרוטב בצד. בעשרות הפעמים שאכלתי במקום, זאת הייתה אולי המנה השנייה אי פעם שאכזבה כך שסטטיסטית עדנה במצב מצוין.
 

לפעמים עדיף פשוט להכנע

רצינו להראות לכם את העוגה, אבל הכל קרה מהר מדי (צילום: מ.פ.מ)
רצינו להראות לכם את העוגה, אבל הכל קרה מהר מדי (צילום: מ.פ.מ)
לקינוח הזמנו את עוגת הקקאו (19 שקלים). ניסיונות אין ספור לגוון בתחום הקינוחים העלו חרס – אנחנו לא יכולים לוותר על העוגה הזו, אז חבל להתעקש, למרות שגם הפאדג' שוקולד נהדר, הגבינה כמו של סבתא ועוגת התפוחים עושה חם בלב. העוגות בעדנה ממחישות היטב את רעיון העוגות הביתיות, אבל להבדיל ממקומות אחרים, מתומחרות בהגיון. שלושה הפוכים טובים, חתמו את הארוחה.
היינו שלוש, רעבות מאוד. הזמנו שתי מנות ראשונות, שתי עיקריות (חוכמה שבאה אחרי שנים של נסיון עם מנות הענק במקום), לחם וקינוח. שבענו ואף יותר מזה ושילמנו 230 שקלים.

לסיכום

עדנה היא אולי לא מסעדה מתוחכמת מדי, או שבעצם נכון יהיה יותר לומר שהיא אינה מתחכמת. הרכב התפריט יעיל ועונה על כל טעם כמעט (תודה לאל שאין סושי), המנות עשויות ביד בטוחה ורחבה. זהו בית אוכל גדול, נעים (אם כי לא מעוצב), שעושה את מלאכתו היטב.

נסו את קציצות הדגים החריפות, נסו את השפטה סלק, נסו את הכול בעצם. בעדנה יש אוכל מנחם לכל אירוע. חבל רק שהם לא עושים משלוחים, אבל למה להם בעצם – רמת השרון בהמוניה מתייצבת בדאבל פארק בכל שעות היום, השומר משגיח רגע על האוטו, ושקיות חומות מלאות בקופסאות פלסטיק חמות ממתינות תוך 15 דקות מרגע ההזמנה למי שלא הצליח להזמין מקום. וזה אפילו עולה פחות.
 
 

מדד הנחת:

טעם: בית של סבתא שיודעת את העבודה
שירות: יעיל בדרך כלל. לא סנטימנטלי
אפטר טייסט: צריך לנוח
פריזורה: המסעדה מתרחבת כל הזמן בשביל לעמוד בביקוש, מה שיוצר עיצוב נוסח "טלאי על טלאי"
מחיר: הוגן
סחתיין: לא משאירים מקום לטעויות - יבדקו אם אתם אוהבים פטרוזיליה בסלט ויוודאו שיש לכם מזומן
פאנץ': עם אחת כזאת ברמת השרון, מי צריך 100 אחרות בתל אביב

עדנה
טרומפלדור 3, רמת השרון
03-5494976
 

עוגת ביסקוויטים וקקאו של עדנה - המתכון המנצח

הנה היא. תאמינו לנו! (צילום: מ.פ.מ)
הנה היא. תאמינו לנו! (צילום: מ.פ.מ)
הפעם החלטנו לעבוד קשה בשבילכם. פשפשנו, יגענו ומצאנו את המתכון האמיתי של עוגת הקקאו. ותודה ל"על השולחן"

חומרים לתבנית 26:

1/2 1 חבילות פתי בר
קערה עם חלב לטבילת הביסקוויטים
3 ביצים
1/2 כוס סוכר +2 כפות
60 גר' מרגרינה לאפייה או 40 גר' חמאה
150 גר' שוקולד מריר משובח
50 גר' פקאן טבעי מרוסק (לא חובה)
2 כפות ברנדי
2 כפות קקאו
2 שמנת מתוקה 32%

אופן ההכנה:

1. בקערה א': מקציפים 3 חלבונים לקצפת יציבה בלי סוכר.
2. קערה ב': מקציפים את החלמונים וחצי כוס סוכר לתערובת בהירה. מוסיפים את הפקאן והברנדי, מערבבים היטב.
3. ממיסים את השוקולד עם המרגרינה ומצננים מעט. מקפלים לתוך קערה ב'. מערבבים היטב.
4. מקפלים את קערה א' לתערובת עם השוקולד.
5. מקציפים שמנת מתוקה אחת ומקפלים לתוך המוס.
6. בתבנית עגולה 26 או מרובעת, מסדרים שתי שכבות ביסקוויטים טבולים היטב בחלב (אפשר חלב + ברנדי). אפשר לשפוך מעט חלב מהטבילה על הביסקוויטים לאחר הסידור.
7. שופכים ומסדרים יפה את המוס שוקולד. מכניסים לכמה שעות למקרר.
8. מוציאים מהמקרר ומסדרים שכבת ביסקוויטים טבולים מעט על המוס.
9. מקציפים את השמנת השנייה עם 2 כפות סוכר. מסדרים מעל הביסקוויטים את הקצפת. מעל מפזרים קקאו כמו אבקת סוכר.
10. מכניסים למקרר לכל הלילה ואף רצוי 2-3 שעות למקפיא.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.