חנה'לה אופה קטנה

 
עודכן 14:03 22/07/2007
שרון גבאי

החופש הגדול דורש הרבה סבלנות ומקוריות. קייטנת בישול היא דרך מצוינת להעסיק את הילדים ולהרביץ בהם תורה על הדרך

 
 
 
 
 
כנראה שאצלכם זה לא יראה כל כך נקי (תמונה: Mcininch  Dreamstime)
כנראה שאצלכם זה לא יראה כל כך נקי (תמונה: Mcininch Dreamstime)
סוף החופש הגדול הוא תחילתה של העונה החמה בבתי משוגעים. הורים ניצולי חודשיים תמימים של שירותי בידור והפעלה, בור בלי תחתית של הוצאות ושירים של יובל המבולבל, קרובים מרחק זעום מלהתאשפז מרצון בבית חולים לחולי נפש הקרוב לביתם לתקופה בלתי מוגבלת, גם זה סוג של נופש. כל יום דורש המצאה או הוצאה אחרת, אז בשביל להקל עליכם לפחות קצת החלטנו לעזור ולהציע דרך להעביר יום או אפילו כמה כאלה בכיף יחסי, בלי הוצאות גדולות, בלי טלוויזיה ובלי יובל המבולבל (שמישהו ידביר כבר את נגע הזה).

אתם פותחים קייטנת בישול בבית. כן כן, זה נשמע נורא, אבל האמת זה כיף גדול, וזו הזדמנות מצוינת להחדיר קצת תורה בבנדיטים הקטנים שלכם וגם להעביר זמן. הילדים יזמינו את החברים שלהם, ואתם פתחו פנקס קטן, וסמנו לכם שאמא של שקד, חמציץ ותורמוס חייבות לכם בייביסיטיג פלוס ארוחת ערב. שימו לב, ככל שתאספו יותר ילדים, כך תצברו יותר ימי חופש בהמשך.
 

הכן את עצמך לתופת

כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם לפני שהטרוריסטים נכנסים למטבח: קודם כל תירגעו. קחו בחשבון בלאגן ולכלוך, תחליטו שלא נורא, המטבח יהיה אולי הפוך אבל בסוף מנקים והכול יחזור לקדמותו.
בקשו מהילדים לשטוף ידיים היטב ולהחליף לבגדים שלא אכפת אם הם יתלכלכו, אפשר להשתמש בסינרים או לאלתר סינר חד פעמי משקית פח אשפה שגוזרים לו חור לראש ולידיים. (מצד שני אפשר גם לא לגזור, ופשוט לשים אותם בשקית ולזרוק לפח – זה מאוד מקל על ימי החופש הנותרים).

דאגו שהילדים יעבדו במשטח נוח ומתאים, אפשר לשים שרפרפים יציבים שיגביהו אותם לגובה השיש אבל פתרון יותר טוב הוא פשוט להביא את שולחן היצירה מחדר הילדים ולתת להם לעבוד עליו. דברו על כללי הבטיחות, אמצו קול רציני ובטוח, והודיעו לילדים שתנור, גז וסכינים הם מחוץ לתחום. בשביל זה אתם שם.
 

הרביצו בהם תורה

ותזהרו, ילדים עם מערוך זה לא בטוח (תמונה: ASAP)
ותזהרו, ילדים עם מערוך זה לא בטוח (תמונה: ASAP)
תוך כדי עבודה למדו את הילדים לספור ביצים, למדוד כוס קמח, לחוש מרקם של בצק, להבחין בין מוצק לנוזל. תנו להם לשבור את הביצה, ולגדולים יותר אפשר לתת להפריד בין החלבון והחלמון. ערכו את השולחן ביחד, למדו אותם איך מסדרים את הסכום, תנו להם לבחור מפה ולהתאים מפיות.

ודבר נוסף: הקייטנה לא נגמרה עד שהמטבח נקי. אפשר לתת לילדים להחזיר את המוצרים למקום, לרוקן את פח האשפה, להוריד כלים ממשטח העבודה לכיור ועוד.
יאללה, לעבודה!

אז מה מכינים ביום כזה

זה לא הזמן למנות מסובכות, בחרו מנות קלות להכנה, שיעסיקו את הזאטוטים זמן רב, כאלה שאפשר לטעות בהן ולאלתר. תנו להם לבחור עם מה לצפות את העוגיות ומה לפזר על הלחמניות, ואל תתעקשו אם הם נורא ירצו לפזר סוכריות קופצות על העוגיות. זה היום שלהם, והם יאכלו את מה שיבשלו. את הלקחים הם יפיקו לבד. להלן כמה רעיונות, אבל תרגישו חופשי להוסיף ולהמציא, תתפלאו כמה הם יהנו ותתפלאו עוד יותר, כי גם אתם
 

טוסטים בצורות

חלקו לילדים חותכנים של עוגיות, קונים אותם בגרושים בכל חנות כלי בית, לבבות, כוכבים, הכל הולך.

חומרים ל-5 טוסטים:
10 פרוסות לחם אחיד
5 פרוסות גבינה צהובה
חמאה בטמפרטורת החדר
תוספות לבחירה:
עגבניות פרוסות, זיתים ירוקים קצוצים, פטריות, אורגנו, קטשופ

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מורחים את פרוסות הלחם במעט חמאה, מניחים פרוסת גבינה ותוספות לפי בחירה.
3. מהדקים את שתי הפרוסות ויוצרים בעזרת החותכנים צורות.
4. אופים בתנור עד להזהבה.
 
 

שניצלונים בציפוי ביסלי

מוסיפים לפירורי הלחם ביסלי במקום תבלינים, גם הילדים שלא השתגעו על שניצל ירצו לטעום.

החומרים ל-5 מנות:
2 יחידות של חזה עוף חתוך לרצועות (הקצב יעשה זאת עבורכם)
קמח לבן
2 ביצים טרופות
100 גרם פירורי לחם
1 שקית קטנה ביסלי באיזה טעם שאוהבים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. בעזרת מערוך או פטיש קטן מועכים את הביסלי לפירורים קטנים עוד כשהשקית סגורה.
2. מערבבים את פירורי הביסלי עם פירורי הלחם ושמים בצלחת שטוחה
3. מסדרים לפי הסדר צלחת עם קמח, צלחת עם ביצים וצלחת עם הביסלי.
4. טובלים את רצועות העוף בקמח, לאחר מכן בביצה, ומצפים בפירורי הלחם והביסלי.
5. מחממים כוס שמן במחבת ומטגנים.
6. מגישים עם רוטב אלף האיים.
 

לחמניות

עוגיות מאוד מומלץ לעשות (תמונה: Perkmeup  Dreamstime)
עוגיות מאוד מומלץ לעשות (תמונה: Perkmeup Dreamstime)
את הבצק הכינו והתפיחו מראש, הילדים יאהבו להתעסק עם הבצק ולקלוע לחמניות אישיות.

חומרים ל-10 לחמניות אישיות:
1 ק"ג קמח לבן
1 שמרית
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
2 כפיות מלח
ביצה טרופה לזיגוג
לקישוט: פרג, שומשום, בצל מטוגן, פרמזן מגורד, צימוקים.

אופן ההכנה:
1. שמים קמח ושמרית בקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים יחד.
2. מוסיפים סוכר, ביצים ומים ומעבדים עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
3. מוסיפים את המלח ומעבדים עוד 10 דקות.
4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים גם את פני הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
משלב זה ואילך הילדים יכולים להיות שותפים:
5. מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות, כל חתיכה תהפוך ללחמנייה.
6. אפשר לחלק כל חתיכה לשלוש וליצור צמה, או קשר או סתם שבלול.
7. מניחים את הלחמניות באופן מרווח על תבנית אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלתם.
8. מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום או כל קישוט אחר.
9. אופים עד שהלחמניות משחימות, בתנור שחומם ל-180 מעלות.
 

סוכריות שוקולד על מקל

בחנויות המתמחות תמצאו שוקולד בצבעים מדהימים: ורוד, צהוב ירוק אדום, הם נועדו בעיקר לילדים והנה הזדמנות מצוינת להשתמש בהם.

חומרים ל-25 סוכריות:
220 גרם שוקולד צבעוני
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
25 מקלות לסוכריות (בחנויות קונדיטוריה מתמחות)

אופן ההכנה:
1. מביאים שמנת לרתיחה בסיר ומבשלים דקה.
2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל.
3. מצננים מעט את שתי התערובות כך שיהיו בטמפרטורה זהה ומערבבים במרץ.
4. מעבירים את המסה למקרר עד שהיא מתקשה מעט.
5. כאשר התערובת התקשתה, מוציאים בעזרת כף עיגולים ומגלגלים בידיים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מעבירים את הסוכריות לקירור של 15 דקות במקרר, בכל כדור נועצים מקל ומחזירים למקרר עד ההגשה.
גיוונים: במקום לנעוץ מקל אפשר לעטוף בנייר צלופן.
לאחר שמגלגלים את העיגולים בידיים ניתן לצפות אותם הסוכריות, קוקוס, אבקת סוכר, אגוזים קצוצים ועוד.
 

שייקים של פירות

בריא, צבעוני וטעים (תמונה: SXC)
בריא, צבעוני וטעים (תמונה: SXC)
המון אפשרויות וגם אפשר לעשות מזה משחק שלם, עם מוכרים וקונים, מלצרים, תלבושות מה לא.

חומרים:
פירות טריים וקפואים בקערות נפרדות, כגון: בננו, אגסים, מלונים, פטל, אוכמניות וכו'
חלב
קרח
מיץ תפוזים
מים
מי סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מכינים לכל ילד קערה שאליה יבחר את סוג הפירות לשייק שלו, וכוס פלסטיק לנוזל המועדף עליו (חלב, תפוזים או מים).
2. מסדרים בכל קערה סוג פירות אחר, מכינים קנקנים גדולים עם חלב, מים ומיץ תפוזים וכן קערה עם קרח.
3. כל ילד ממלא בקערה שלו פירות ובכוס נוזל, לפי מידה, מוסיף 5 קוביות קרח ומגיש למבוגר שעושה מזה שייק בבלנדר, ושופך לכוס הפלסטיק השקופה והפרטית.
 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.