ברוך בוחא לשוק

 
עודכן 19:34 26/07/2007
מאיה פלמון מעוז

מסעדת שף בשוק זה בהחלט רעיון אמיץ. בוחא מוכיחה ששף יכול לעשות גם אוכל פשוט, ושזה רעיון מצוין. בפעם הבאה תחנו שם את השקיות לשעה, כדאי לכם

 
 
 
 
 
בוחא (תמונה: בוחא)
בוחא (תמונה: בוחא)
לפני קצת יותר משנה פתח השף, אלעד הרוש, את "בוחא", מסעדת שף קטנה, בלב ליבו של שוק הכרמל. פתיחת המסעדה לוותה בזימזום תקשורתי מתמשך, והחומרים להזנת הזמזום היו רבים: השף צבר קילומטראז' במסעדות תפארת, המטבח הביתי אותנטי שבחר לעסוק בו, הרומנטיקה של ה"טרי מהשוק" והניגוד בין הבועה הממוזגת לחוץ המהביל והקולני. עם הזמן שככו אלה, ואת מקומם מילא זימזום עליז של כל מי שהיה ונפגע. חברים, שכנים, תל אביבים אחרים, וכל מי שנמלט לתוך המסעדה לשעה של שקט מהשוק, מצאו לנכון להפיץ את אהבתם למקום.

אחרי שנה עיקשת של שמועות, הפצרות והמלצות, שמתי את פעמיי ביום הכי חם ביולי, אל עבר השוק, ותרתי אחר בוחא. המסעדה אמנם אינה בולטת, ומתחבאת בהצלחה יתרה מאחורי הבסטות העמוסות, אבל כל אחד ידע לכוון אתכם.
 

דג שוחה בעראק תאנים

קוסקוס באקוואריום (תמונה: בוחא)
קוסקוס באקוואריום (תמונה: בוחא)
אם תהיתם פעם איך אנחנו נראים לדגים מתוך האקוואריום, בבוחא תקבלו תשובה. ברגע שנכנסים מרגישים שהעולם נעצר לכם. בפנים שקט, נעים ומרווח ומהחלונות הגדולים נשקפת ההמולה שלא נפסקת לרגע בשוק. ביום חם שכזה, אם אתם הדגים באקווריום – עשיתם עסקה טובה.

ובכן הצטרפתי לחמישה דגים שחיכו לי ומיד פנינו להזמין. המלצרית החביבה המליצה על שתי מנות חדשות – פסטייה עוף (41 שקלים) וסינייה כבש לזוג (88 שקלים). קיבלנו את המלצתה והוספנו דניס (49 שקלים) ולמנות ראשונות טאפאסים (19 שקלים), לחם (7 שקלים) וקרפצ'יו חציל
(21 שקלים). הוספנו שתייה קרה ובוחא אחד, שהוא עראק תאנים הנרקח במקום, ועל שמו נקראה המסעדה (21 שקלים).

אחרי כעשר דקות, בהם הוחלף הבוחא לאוזו, הגיעו המנות הראשונות. שש צלוחיות ובהן: סלט עלי סלק שלא נראה מבטיח אך התגלה כנפלא, טחינה דלילה מעט, סלט בטטה טוב, מטבוחה מצוינת, חמוצים עדינים ופלפלים קלויים עם כוסברה. יחד איתם הגיע חציל בלדי שלם, קלוי וקלוף, שט בשמן זית וסלסה חריפה אש ומכוסה בשום כתוש. הוא היה מעט חריף מדי, ובעזרת מעט מלח (מלח ים טוב היה מתאים יותר ממלחייה פשוטה), היה טעים מאוד. לחם הבית הוא לחם מרוקאי לוהט, שנאפה במקום וניגב ביעילות כל מה שלא עלה על המזלג. הוא היה גדול אמנם, אבל טעים מספיק בשביל להזמין עוד אחד (וגם נשאר הרבה מה לנגב).
 

פשוט אבל עם טוויסט

המנות העיקריות הגיעו ועטנו עליהן, למרות שרעב כבר לא היה שם. הסינייה נאפתה בתבנית מסוג הסירים של הג'חנון, עם שוליים גבוהים. מתחת למעטה של טחינה, גרו להם בכיף בשר כבש טחון, הרבה בצל ופרוסות תפוחי אדמה. כולם התבשלו אחד במיצי האחר והכל ביחד היה טעים ביותר. זאת אכן הייתה מנה לשניים, בתנאי שלא טחנו טאפאסים ולחם כאילו אין מחר. הפסטייה הייתה מנה גדולה ממה שהובטח. בתוך עטיפת הבצק הדקיקה הייתה תערובת מתוקה של עוף, פירות יבשים והרבה דבש. הדעות נחלקו לשתיים – אלו שהופתעו לטובה מהמתיקות הרבה, ואלה שהופתעו לרעה מאותו הדבר בדיוק. אני נהניתי מהמתיקות אך קיוויתי לקצת יותר פריכות של הבצק. מנת הדניס היתה המנה היחידה שהתאימה למזג האויר. הדג היה מצויין, עשוי במידה ועסיסי. שיני השום השלמות, פלחי העגבניה והלימונים הצלויים הוסיפו טעמים מיוחדים למנה. קערית סלט קצוץ דק דק, קיימה את המצופה ממסעדה שגרה בתוך בסטה.

לקינוח הזמנו שיפודי תמר (24 שקלים) – תמר על שיפוד, ממולא באגוזים ונעוץ בכוסית שוט מלאה בשוקולד מומס. טעמים פשוטים עם טוויסט מיוחד. "מלבי הפתעה" (19 שקלים), היה פחות מוצלח וסבל ממוצקות עודפת והרבה מדי מי ורדים (שמעבר לטיפות מעטות הופכים מעדינים לאגרסיביים). הוזמנו גם לסלט פירות עם אוזו, שהיה ביתי ומרענן. אספרסו קצר ומדויק הגיע אלינו 10 שניות אחרי שנמזג וחתם היטב את הארוחה. שילמנו 369 שקלים לשישה אנשים. אמנם חלקנו ארבע מנות עיקריות אבל הן היו נדיבות מספיק וטוב שלא היתחזרנו והזמנו יותר.
 

לסיכום

מהבסטה לצלחת (תמונה: בוחא)
מהבסטה לצלחת (תמונה: בוחא)
לבוחא יש הרבה חברים החפצים ביקרה ואפשר להבין מדוע. השף מבשל אוכל צנוע ופשוט, עם יד מקצועית ומיומנת והתוצאה מלבבת. המסעדה שמהווה בועה בתוך השוק אינה יוצרת תחושה של נטע זר, אלא ניזונה ומשתלבת בהווי השוק וצבעיו. העיצוב פשוט ונעים ותשעה שולחנות ועוד כמה כסאות על הבר, מצביעים על כך שהאנשים שעומדים מאחורי בוחא אינם חזירים והם באו ליהנות את אורחיהם ואת עצמם. מומלץ לא לדלג על בוחא, לחווית שוק מלאה.

ולמדד הנחת:

טעם – של הסבתא שתמיד רצינו
סביבה – לו הייתי דג, בלופ בלופ...
ריח – כיבסנו מיד כשחזרנו, אבל בגלל השוק, לא בגלל המסעדה
אפטר טייסט – כבד כבד
מחיר – אם מזמינים נכון, המחיר נכון
טעון טיפוח – תודיעו כשיגיע המזגן הנוסף
סחתיין – על הכבוד לאספרסו שלנו
 
 
בוחא – ביסטרו בר אוריינטלי
רח' רבי מאיר 42 פינת הכרמל, תל אביב
3232422 - 077
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.