המדריך לאוכלי חינם

 
עודכן 13:39 28/01/2008
צ`אק פליז

מלצר בהפרעה שמח לעזור לכם ולשכלל את טכניקת ה"בחינם" שלכם. מי שיהיה תלמיד טוב יזכה ב-O.T.H. רק תעשו טובה ולא על חשבון הטיפים, לא חבל שאני אתעצבן?!

 
 
 
 
 
נפלה הקולה? כן, אה... (תמונה: ASAP)
נפלה הקולה? כן, אה... (תמונה: ASAP)
יש אנשים טובי לב, שבכלל רוצים להישאר בבית. למה לצאת? בבית יש קפה, בבית יש עוגה ביתית, בבית יש קוסקוס. אז למה לצאת באמת, ועוד לבית קפה. אבל מה, החברה נורא רוצה קצת אוויר, קצת לנשום, קצת שישרתו אותה. אז מוצאים פשרה. יוצאים החוצה, ומשלמים כאילו אנחנו בבית.

בידי הפרזיט המצוי מבחר דרכים לקבל כמה שיותר ולהוציא כמה שפחות. החזרת מנות היא כמובן הדרך הפופולארית, עליה כבר דיברנו בהרחבה, אך קיימות דרכים נוספות. כמו בכל דבר, יש את הדברים הברורים, אלה שכל אחד יכול להגיע אליהם, ויש את סודות המקצוע – אותם דברים שרק אלו שיושבים וחושבים ומשקיעים יכולים להגיע אליהם. בדברים אלו נתמקד הפעם.

מים רותחים זה בחינם

נפתח בעולם השתייה. כשמזמינים שתייה במסעדה, בגדול קיימות שתי אופציות. האחת היא לשתות לאט לאט לאורך הארוחה, כך שהכוס תספיק לכל שלב ושלב, האופציה השנייה היא לשתות מתי שבא והכי הרבה להזמין עוד. הבליין הישראלי מצא אופציה נוספת: מה קורה כשספל התה התרוקן, לשלם עוד פעם? הרי מדובר בכוס מים חמים, בבית זה בחינם. לא ולא - כשהכוס מתרוקנת כמעט עד הסוף, קוראים למלצר ואומרים לו למלא אותה כי התה פשוט חזק מדי, והנה הרווחתם שתי כוסות תה במחיר אחת. העלות: 10 שקלים.
 
אחרי שניסיתם את הטריק הזה כמה פעמים, אולי תגיעו למסקנה שאתם עדיין מפספסים משהו. דבר ראשון תירגעו, זהו שלב מוכר. מה שיקרה עכשיו היא התפתחות טבעית לאחד משני תתי הענפים. בשניהם המחיר הוא, דרך אגב, עגול. הראשון - תה זה בעצם רק תמצית שמעשירה את המים, ונענע זה פחות או יותר אותו דבר. אז פשוט מבקשים מים חמים עם נענע, דבר שעובר ללא חיוב ברוב המסעדות. עלות: 0 שקלים.

השני, לחוצפנים אמיתיים - מבקשים כוס עם מים חמים, ובאופן פלאי שולפים מהתיק תיון מהתיק. התירוץ הרווח לזה הוא שזה בהוראת הרופא הסיני שלך, ואנשים שעושים דברים כאלה לא נותנים ללוגו של ליפטון לבלבל אותם ודבקים בגרסה שלהם. מכיוון שעוד לא המציאו דמי חליצה על תיון, העלות גם כאן: 0 שקלים.

במקרה שאתם שותים קולה ויתר רעלים מוגזים זאת כבר עבודה קצת יותר מלוכלכת, אבל אפשרית בהחלט וגם כאן שתי אפשרויות: הראשונה, אחרי שגמעתם חצי בקבוק, עשו תנועה פזיזה שבטעות תפיל את הבקבוק. בקבוק חדש יגיע מייד (היזהרו מתיקים וחפצים אישיים). האפשרות השנייה היא להתלונן שאין גזים אחרי חצי כוס. גם זה יביא מיד כוס חדשה, רק תיזהרו שלא יראו אתכם מסובבים את הכוס כאילו מדובר ביין, עד שכל הבועות הקטנות תצאנה.

קחו מתכון:

משקה מרענן ונפלא לחודשי הקיץ הוא לימונדה ביתית. המצרכים: כוס מים, חצי לימון, סוכר, נענע. אופן הכנה: בקשו מהמלצר כוס מים עם נענע וחצי לימון, ערבבו עם שקית סוכר או שתיים לפי הטעם. עלות: 0 שקלים. הצעות לשדרוג: במהלך הקיץ רוב בתי הקפה מחזיקים גם גרסה נוזלית של הסוכר, מי סוכר. אל תהססו לבקש, אף אחד מעולם לא חשב לתמחר את זה.
 

שיטת מצליח

בכמה וכמה מקומות מציעים ארוחות טעימות נהדרות. זה בדרך כלל די יקר, אז לפניכם הגרסה הכמעט חינמית: יש שלושה סוגי מרק ואתם לא יודעים מה לבחור – בקשו טעימה, סביר שתקבלו. הזמנתם לחם עם חמאה – בקשו שמן זית ובלסמי. המלצר ירגיש קצת נזוף שלא הציע לבד וסביר שתקבלו גם זיתים. מתלבטים בין יין הבית אדום או לבן – בקשו טעימה (זה במילא פתוח). אם יש גרניטה אז רק לגיטימי לבקש לטעום, ואם קיבלתם עוגייה ליד הקפה אז אין שום הצדקה לא לבקש עוד אחת. אם תצליחו לשנורר סיגריה מהברמן, אז בכלל דפקתם את המערכת כמו שצריך.

ישנם לקוחות שלא רוצים להתעסק בקטנות. להחזיר מנות זה מתחת לרמתם, ובוודאי לבקש שימלאו להם את הכוס מחדש. אז הם בוחרים לקצר את התהליך ופשוט מבקשים הנחות מכל מיני סוגים. דמיינו קבוצה של 10 נשים שנכנסת למסעדה לחגוג למישהי יום הולדת (בדרך כלל מורות). לא רק שהן הולכות לחלוק שלושה סלטים ושני דייאט קולה, פעמים רבות תשמע גם את המשפט הבא: "אתה יודע, שולה חוגגת היום יום הולדת 60". בום, שמעת את המשפט הזה, דע לך שמצפים לצ'ופרים והרבה.

אז דבר ראשון, 60 בתחת שלי. או שאחד מאיתנו עיוור או ששולה כבר מזמן חצתה את השבעים. דבר שני, יש לי רעיון יותר טוב: למה שלא תקראו לבעל הבית ותבקשו ממנו כסף וזהו, אין הרבה הבדל. למה שיקנה לה עוגה כשהוא יכול לקנות לה שמלה חדשה? במקרים היותר קיצוניים, מי ששואלת זו בעלת השמחה שכבר שיכורה משני השלוקים של המרגריטה ("תביא אחת לכולנו, עם הרבה קשים!").

פרינס צ'ארלס ד-לה שמטה

אנשים מרגישים מיוחסים מכל מיני סיבות. לפעמים רק בגלל שהם הרבה. אז בואו ונסגור את זה אחת ולתמיד: אין לנו בעיה לתת לכם הנחה, אבל את העשרה אחוז שלנו, אנא חשבו מהסכום המקורי, סגרנו? תמיד נשמח לתת יד למזימה שתביא לנו תועלת.

לאחרונה נתקלתי בלקוח שביקש ממני במפורש כוס יין נוספת על חשבון הבית. חיפשתי סביב את משפחת המלוכה אליה הוא משתייך, ולמרות שאוזניו המתנפנפות נראו לי מוכרות, כאן נגמר הדמיון. עדכנתי אותו שזה לא משהו שאנחנו עושים בדרך כלל (ובלב שלחתי אותו לבורגר ראנץ'). הוא בתגובה פשוט אמר: "תוכל לשאול?". סתם אחד, סתם לקוח. אפילו עם אישה, שאמנם התחבאה בבושה לאורך כל השיחה הזאת, אך עדיין הגיעה איתו (ועזבה איתו, למרבה הפלא).

כן, לפעמים מלצרים ותיקים חושבים שראו הכול, ותמיד נחמד לראות שעו אפשר להפתיע אותנו. אני מזמין אתכם להמשיך לחדש, מי יודע, אולי תיכנסו לפנתיאון הסיפורים המופרעים. בסך הכול, זה מה שמשאיר את העבודה מעניינת.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.