א-לה סיציליאנה

 
עודכן 12:50 30/07/2007
יהב ארלבוים, על השולחן

הצטיידו בצלפים, צנוברים, צימוקים, לימונים ועגבניות בשלות של קיץ, שבעזרתם תכינו את הארוחה המשפחתית הבאה. המטבח שלכם הולך להתמלא בניחוחות מדרום איטליה

 
 
 
 
 
יש לנו הצעה שלא תוכלו לסרב לה. תפריט לארוחה משפחתית רבת משתתפים וטעמים, שכל המנות בה מונחות על השולחן הגדול, וכל אחד בוחר לעצמו את הסדר והמינון. בלי גינונים מיותרים, בלי מנות מיופיפות, רק אוכל פשוט וטוב, שמוגש ברוחב לב ובאווירה בלתי מכופתרת. ארוחה בנוסח סיציליה, שהחלטנו לקיים בבית אוריאל - המקום הכי קרוב לאחוזת הסנדק.
 

סלט שומר ותפוזים עם זיתי טאסוס

ססגוני, מרענן ומפתיע בטעמיו העזים: מלוח, מתוק ואניסי.

חומרים ל-6 מנות:
500 גרם שומר שטוף וחתוך לשמיניות
4 תפוזים קלופים וחתוכים לקוביות
1/4 כוס שמיר קצוץ דק
50 גרם זיתי טאסוס מגולענים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:
מערבבים שומר ותפוזים עם שמיר וזיתים. מוסיפים שמן זית, לימון, מלח ופלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
 

פסטה עם מולים, לימונים, צ’ילי ועגבניות טריות

מנה מרעננת לקיץ. השילוב של חריף-חמוץ-מתוק הולם מאוד את המולים.

חומרים ל-6 מנות:
600 גרם פסטה רחבה
600 גרם מולים שחורים
שמן זית
5 בצלים חתוכים לרצועות דקות
6 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ’ילי אדום קצוץ לקוביות
2 כוסות יין לבן
מלח ופלפל שחור גרוס
פילטים מ-2 לימונים
5 עגבניות מגוררות על פומפייה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
100 גרם גבינת פרמזן

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים בצל כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים שום וצ’ילי ומטגנים כמה שניות. מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מוסיפים מולים ומבשלים עד שהם נפתחים. ממליחים ומפלפלים.
2. מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
3. מסננים את הפסטה, שופכים את הרוטב והמולים ומפזרים מעל עגבניות מרוסקות, לימונים, פרמזן ופטרוזיליה.
 

ריזוטו אספרגוס, שעועית ופרמזן

האיטלקים אוהבים אותו כמנת ביניים. אנחנו עדיין מתייחסים אליו כאל תוספת למנה עיקרית. כאן בגרסה אביבית וטעימה.

חומרים ל-6 מנות:
100 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
500 גרם אספרגוס חתוך לרצועות באורך 2-1 ס”מ
2 כוסות אורז עגול (ארבוריו)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כוס יין לבן
1 ליטר ציר ירקות חם
200 גרם שעועית רחבה חלוטה וחתוכה לרצועות בעובי 2-1 ס”מ
3 כפות עלי בזיליקום קצוצים דק
5 כפות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם חמאה ושמן זית, ומטגנים את הבצל כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים אספרגוס ומטגנים במשך דקה. מוסיפים אורז ומערבבים דקה-שתיים עד שהוא חם. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים יין ומבשלים עד שהיין נספג.

2. מביאים לרתיחה את ציר הירקות ומוסיפים ממנו בהדרגה (מצקת אחת בכל פעם) לאורז תוך כדי ערבוב, עד שהציר נספג לגמרי באורז. חוזרים על הפעולה עד שהאורז מוכן.

3. לקראת סוף התהליך מוסיפים שעועית חלוטה, עלי בזיליקום ופרמזן, מערבבים ומגישים מיד.
 
 

ברבוניות עטופות בפרושוטו עם ערמונים

מנות המשלבות ים-יבשה הן בעלות קסם מיוחד: כאן הפרושוטו מתפקד גם כתבלין וגם נותן לדג מרקם פריך.

חומרים ל-6 מנות:
12 פילטים של ברבוניה
12 פרוסות פרושוטו
12 עלי מרווה שמן זית
לטיגון למחית ערמונים:
2 חבילות (300 גרם) ערמונים בוואקום
1 ליטר ציר עוף
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הערמונים חצי שעה בציר עוף עד לריכוך. שומרים חם.

2. עוטפים כל זוג פילטים בעלי מרווה ופרושוטו.

3. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את החבילות, עד שהדגים מוכנים והפרושוטו נהיה זהוב וקריספי.

4. מחממים את הערמונים, מועכים ומתבלים במלח ופלפל.

5. מסדרים את הפירה בצלחת ועליו מגישים את הברבוניות המטוגנות.
 

גרניטה קפה

המרירות של הקפה מחמיאה לתאנה מתוקה של אמצע הקיץ, ומנה הגונה של קרם מסקרפונה מחברת את הכל.

חומרים ל-6 מנות:
2 תאנים חתוכות לרבעים
אבקת סוכר לפיזור
לגרניטה:
6 כפות אבקת קפה נמס
1 ליטר מים חמים
6 כפות סוכר
לקרם וניל:
1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
2 כפות סוכר וניל

אופן ההכנה:
1. מכינים גרניטה: מערבבים קפה עם מים וסוכר עד להמסה מלאה. מקררים ומעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.

2. מכינים קרם וניל: טורפים מסקרפונה עם סוכר וניל למרקם אוורירי.

3. מרכיבים את המנה ומגישים: מגרדים גרניטה בעזרת מזלג ומניחים בכלי הגשה. מניחים רבע תאנה וקרם מסקרפונה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
 

קנולי פילאס בקרם ריקוטה

אחד הקינוחים האהובים ביותר על טוני סופראנו. קונוס פריך ממולא בקרם גבינה מתובלת. כאן הכנו עם בצק פילאס והוספנו שוקולד לבן למלית, שיהיה מעניין.

חומרים ל-6 מנות:
400 גרם בצק פילאס
ביצה להברשה
לקרם:
500 גרם גבינת ריקוטה
קליפת מגוררת מ-2 לימונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם שוקולד לבן מגורר
לסלט הפירות:
2 נקטרינות חתוכות לקוביות קטנות
1 אגס חתוך לקוביות קטנות
20 ענבים חתוכים לקוביותֿ קטנות

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 6 עיגולים בקוטר 10 ס”מ. מגלגלים כל עיגול לקונוס (אפשר להיעזר בקונוס מתכת שישמור את החלל הפנימי ריק למילוי). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. אופים 20-15 דקות עד להזהבה. מצננים.

4. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי הקרם בקערה.

5. מכינים את סלט הפירות: מערבבים את הפירות ואם רוצים ממתיקים מעט.

6. ממלאים את הקונוסים. בוזקים אבקת סוכר ומגישים על סלט פירות.
 

פיצה תפוחי אדמה, רוזמרין ומוצרלה

באיטליה אוהבים את הפיצה הדקיקה, שהכי כיף להכין מטורטייה מוכנה. אחרי בילוי בתנור זה פריך וחם בצורה שקשה לתאר.

חומרים ל-6 מנות:
6 טורטיות
2 תפוחי אדמה אדומים
3 גבעולי רוזמרין מפוררים לעלים
שמן זית
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
200 גרם בייבי מוצרלה

אופן ההכנה:
1. פורסים תפוחי אדמה על קליפתם לפרוסות דקות - עדיף בעזרת מנדולינה או מעבד מזון.

2. מחממים תנור ל-250 מעלות.

3. משמנים טורטיות בשמן זית. מסדרים עליהן פרוסות תפו”א ומפזרים רוזמרין, מלח גס ופלפל שחור. מפזרים בייבי מוצרלה ושולחים לתנור להזהבה והמסה.
 
מתוך על השולחן, גליון 197
צילומים: דניה ויינר
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.