מילון מונחי שמן זית

 
עודכן 09:38 13/08/2007
על השולחן

לא מבינים כלום, הנה רשימה מפורטת של כל המונחים שצריך להכיר

 
 
 
 
 

מעופש או מטאלי?

אדמה – אופייני לשמנים שהופקו מזיתים שנאספו מהקרקע או עם בוץ שנשטפו. יכול לפעמים להיות קשור עם טעם מעופש.

גולמי – אופייני למקצת השמנים, שכאשר טועמים אותם מרגישים הרגשה דביקה וסמיכה בפה.

גס, מחוספס – הרגשה אופיינית של מקצת השמנים. כאשר טועמים אותם מייצרים הרגשה של חסימה.

חריפות – תחושת חריפות האופיינית לשמנים שהופקו בתחילת העונה, ובמיוחד מזיתים לא בשלים.

ייני חומצי – טעם אופייני למקצת השמנים, מזכיר יין או חומץ. נוצר בזמן ייצור חומצה אצטית.

ישן – אופייני לשמנים שנשמרו תקופה ארוכה באחסנה או באריזות.

מחומם – אופייני לשמנים שנוצרו עקב חימום יתר, או כאשר העיסה מעורבבת בחום בתנאים לא מתאימים.

מחומצן – אופייני לכל השמנים והשומנים שחל עליהם תהליך האוטו אוקסידנציה הנוצר בגלל מגע ממושך ארוך עם אויר. טעם לא נעים שאינו ניתן לתיקון.

מטאלי – מתכתי המזכיר מתכת. אופייני לשמנים שהיו במגע ארוך ובתנאים לא מתאימים עם ממרחי מזון או משטחים מתכתיים.

מלוח - הופק מזיתים שנשמרו בתמיסות מלח.

מי עקר – טעם אופייני של שמן המתקבל בגלל הפרדה גרועה בדקנטר ובשל מגע ארוך עם מי עקר (מי נקז).

מעופש, מסריח – טעם אופיני שהושג מפירות שנשמרו בערמות והחלה בהם חסימה (פרמנטציה) מתקדמת.

מרירות – טעם אופיני של שמנים שהופקו מזיתים ירוקים או זיתים בשלב שינוי הצבע. יכול להיות טוב, על פי העוצמה.

משומן – הופק בבית בד שעקבות של פטדוליים שמן או שמנים מינרלים לא הוסרו מהמכונות.

משקע בוצי - אופייני לשמנים ממוחזרים מהמשקעים שבתחתית המיכלים.

מתוק – טעם נעים, לא בדיוק של סוכר. נמצא בשמנים שהחריפות המרירות והחסימה אינם דומיננטיים בהם.

נגוע בזוחלים – אופייני לשמן שהופק מזיתים שנתקפו ברימות של זבוב הזית.
 
סבוני – טעם היוצר תחושה בהרחה ובטעם, המזכירה סבון.

עדין – תכונותיו הארגונולפטיות חלשות בגלל איבוד התרכובות הארומטיות.

עובש – אופייני לשמנים מזיתים שפטריות ושמרים התפתחו עליהם בגלל אחסנתם בערמות, בתנאי לחות, כמה ימים.

עלים ירוקים – הופק מפירות ירוקים מאוד או מפירות שנגרסו עם עלים וענפים.

עשבוני – אופייני לשמנים מיוחדים המזכירים עשב שכוסח באחרונה.

פירותי – מזכיר ריח של זיתים ירוקים בשלים ולא בשלים.

צמח מלעניאל החופה – אופייני לשמנים שהופקו מזיתים שטופלו ברפידות חדשות. זה שונה אם הוכנו הרפידות אספרטו ירוקות או יבשות.

רסק תפוחים – אופייני לשמן המזכיר ריח של רסק תפוחים.

רפידת לחץ – אופייני לשמן שהופק מזיתים שהופעל עליהם לחץ בעקלים מלוכלכים עם עקבות פרמנטציה.

שחת מסופא – אופייני לשמנים שנוצרו מפירות שיובשו. מזכיר פחות או יותר עשב יבש.

שרוף - אופייני לשמנים שנוצרו עקב חימום יתר, או כאשר העיסה מעורבבת בחום בתנאים לא מתאימים.

שקד – מופיע בשתי צורות: שקדים טריים או שקדים יבשים שאפשר להתבלבל ביניהן לבין תחילת עיפוש.

תפוח – מזכיר טעם של תפוח.
 
עוד כתבות במדור כלי עזר לבשלן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.