מגה סטורס

 
עודכן 21:27 08/08/2007
יעל עופר

הבורסה יורדת, הנדל"ן קורס, אבל בתחום הקולינרי ישראל פורחת. שלושה מרכזי אוכל גדולים נפתחו בשבועות האחרונים, ומבטיחים שלכל דורש ינתן מענה, ואיכותי

 
 
 
 
 

מרינדו מתחם בילוי וקניות בשרי

מרינדו (תמונה: יח"צ)
מרינדו (תמונה: יח"צ)
הנסיעה בכביש סובב כנרת המתפתל בין מורדות הרי הגולן לבין קו המים הכחולים של ימת הגליל, פותחת את התיאבון. מול הכניסה לקבוץ עין גב, בולט למרחוק השלט הקבוע על קיר הבניין "מרינדו" - חנות הדגל רחבת הידיים המיועדת לחובבי הבשר. האור הקורן מעיניהם של הקונים המשוטטים בין מדפי האגפים השונים, מסגיר מיד מי מביניהם הוא קרניבור אמיתי.

בעלי המקום, היזמים רועי תבור ואיתמר קנדליק ממושב כנף בגולן, החלו את דרכם בתחום פיטום טלאים לבשר ששוק למסעדות יוקרה, ובמקביל הציעו ללקוחות פרטיים שירות משולחים עד הבית. במושב כנף-רמת הגולן, מגדלים עדר כבשים המספק את רוב התוצרת של החברה ובשר העגלים המגיע ברובו מהגולן.

לפני כשנה קמה החנות ברמת השרון ובפסח האחרון חברו השניים להקמת מגה חנות לחוף הכנרת ובכך נכנסו לנישה לא רוויה בתחום החנויות המתמחות במזון גורמה, כחנות הגדולה ביותר למוצרי בשר טרי של טלאים ועגלים.

בדרך למקררים העמוסים בבשרים ומעדניהם, נתקלים במבחר גדג'טים נוצרו כדי לעשות את החיים קלים ומהנים לחובבי הבישול: מכשיר האוחז בו זמנית בשמונה נקניקיות לאוהבי הנפנוף, מתקן לאחיזת קלח תירס לעבודה קלה ללא כוויות וגם מבחר סירי פויקה מברזל יצוק ומתקני גריל לשטח. לעבודה במטבח יש מבחר משטחי צלייה יצוקים במידות שונות ופורס רולדות מקצועי וגם מדי חום לנעיצה בבשר הנצלה לפיקוח על מידת העשייה הנכונה.

מדף תערובות תבלינים ייחודיות למקום שרקח רועי תבור מקרבת אותנו לדבר האמיתי שלשמו באים לכאן - הבשר. המקררים המבהיקים עמוסים במבחר בשרים במשרה שנמכרים באריזות ואקום. אפשר למצוא קבאב בנענע וצנובר ולצידו קבאב מזרחי או רומני, נתחי פורטרהאוס, מבחר שיפודי פרגיות בחרדל וסילן מתמרי האזור או במשרה טריאקי. ניתן להצטייד בבשר לפיקניק שמתכננים בצפון ולוותר על לוגיסטיקה מסובכת המתחייבת בהבאת הבשר מהבית ותיבולו.

להשלמת הפיקניק ,שולפים מהמדפים בקבוקי יין מיקבי הצפון ומוצרי גורמה ייחודיים של יצרני בוטיק מהגליל והגולן כמו דבש, שמן זית ,גבינות , לחמים ומאפים.
 
המסעדה

מי שפעילות היתר של בלוטות הרוק שלו גברה עליו, ולא יכול לדחות את הסיפוק, מוזמן לפינה שקטה בקצה החנות בה פועל בר בשרים. את הבשר הרצוי בוחרים מתוך התפריט וצופים באיש הגריל הארגנטינאי מתקין לכם ממנו מנה לתפארת על הגריל הפתוח.

תמורת 45 שקל אפשר לשבוע ממנת בשר סטנדרטית כולל סלט ירוק וצ'יפס פריך. בנוסף מתמחים כאן, במנות מיוחדות : המבורגר עגל 220 גר' המוגש על לחם מרוקאי (כמנהג מסעדות נוספות ברחבי הגליל), נקניקיות עוף עגל או טלה פיקנטיות, מיקס בשרים לזוג (129 שקל) ,טיבון טלה העשוי על הגריל במידת מדיום או סטייק אנטרקוט (79 שקל) כל המנות מוגשות עם סלט ופלחי תפוחי אדמה. לילדים מציעים שניצלוני עוף. את הארוחה מלווים במיצים טבעיים פרי מפעל קשת בגולן.

להזמנה החל מ-5 ק"ג עד הבית בכל מקום בארץ. לא כשר.
שעות פתיחה: א,ב,ג,ד 9:00-20:00 ה,ו,ש 09:00-22:00
04-6756012
www.marinado.co.il
 

סניף שלישי ל"ספייסס-כלים וטעמים"

FROMAGERIE, CHARCUTERIE , BOULANGERIE - שלושת המונחים האלה הלקוחים מעולם הגסטרונומיה הצרפתית, מבטאים היטב את הלכי הרוח ושאיפותיהם של יזמי ומנהלי רשת חנויות הקונספט "Spices –כלים וטעמים" שסניפה השלישי הושק לאחרונה באזור התעשייה של יהוד.

השמועה עשתה לה כנפיים בקרב תושבי האזור שמיהרו לגיחת הכרות ראשונית עם המוסד הקולינרי החדש. רשת "ספייסס- כלים וטעמים" היא גן עדן לחובבי הבישול מכל קשת הגילאים והקהלים, המשלבת בין אהבת אוכל, חוויית קנייה וידע מקצועי. לצד חומרי גלם מסורתיים להכנת ארוחות ממטבחי העולם, אפשר למצוא את המוצרים העדכניים ביותר בעולם האוכל העולמי ואת כל הציוד והחומרים הדרושים בתחומי הבישול, האפייה והאירוח.

ייחודו של הסניף החדש הוא ב "CHARCUTERIE" – בוטיק בשרי גורמה מעובדים שכמותו ניתן למצוא בכל פינה בעיירות הקטנות בצרפת ואיטליה, שנפתח בשיתוף פעולה עם מפעל הבשרים החיפאי הוותיק "זילבר". במקרר המוצג לפני הקהל, מגוון עצום של נקניקים, נקניקיות ומוצרי בשר מובחרים מהארץ ומחו"ל. כדי לקדם את המכירות ולהעשיר את הידע של הלקוחות בנושא הבשר המעובד, נערכים אירועי טעימה, סדנאות בנושא, כמו עישון בשר או הכנת נקניקיות ואנשי צוות מקצועיים מלווים את הלקוח בעצות לאירוח מכובד וטיפים לטיפול נכון בבשרים .

הקמת ה-CHARCUTERIE נובעת מהחלטה עסקית של הנהלת הרשת להקים בתוך הסניפים "חנות-בתוך-חנות" המתמחה בתחום קולינארי מסוים כמו בשר וגבינות ובכך לענות על העניין הקולינארי שהתעורר בקרב הישראלים. מעתה גם תושבי איזור יהוד וסביון לא יצטרכו לקנות כרטיס טיסה כל פעם שירצו לבזוק פרמג'יאנו רג'יאנו על הפסטה שלהם, או לחילופין או יתעורר להם צורך דחוף בפרושוטו. גם בסניף הזה הוקם מטבח מיוחד ובו מתקיימות סדנאות מגוונות. במקביל, מתוכננים סמינרים מקצועיים לעוסקים בתחום האירוח ואירועי טעימה והשקות של מוצרים חדשים.
הבעיה היחידה הנראית לעין כרגע, היא מגרש החניה חנוק, ובשלב זה אין לאן להתרחב.
 
סניף יהוד סביון
רח' אלטלף 1, אזור תעשייה יהוד (מאחורי תחנת הדלק דור)
טל: 03-6326320 א' - ה' 09:00-21:00 ו' 09:00-15:00
www.spices-center.com
 
 

"עדן מרקט" סניף שני

בתחילת יוני נפתח באזור התעשיה פולג, הסופרמרקט הגדול ביותר בישראל, במזרח התיכון ויש הטוענים שגם באירופה למוצרי מזון אורגנים ומוצרי טבע. 3000 מ"ר , 20 מחלקות, 15,500 מוצרי מזון חלקם נמנה על המזון האורגני או שעונה על הגדרת המזון הבריא.
הסניף הראשון של "עדן מרקט" הוקם לפני כשלוש שנים באור יהודה על ידי גיא פרוביזור שהיווה חידוש מרעיש בחווית הקנייה של תושבי האזור.

חווית הקניה בחנות הענק המכילה 20 מחלקות של מזון בריא במצבי צבירה שונים היא חלומו הרטוב של כל שוחר בריאות. לאחר שמברכים על המזל הטוב שעזר לנו לחנות במקום החניה היחיד שנותר בשעת צהריים של סתם יום של חול, נכנסים לתוך אולם ממוזג והעיניים מתקשות להתמקד במדף מסוים בשל הצבעוניות, הריחות והסקרנות המסיחים את הדעת.

בוטיק השוקולד וקפה אורגני הסמוך לכניסה מושך את תשומת הלב. הקופה הקטנה רושמת, נוגסים בטבלת שוקולד המכילה אחוז מוצקי קקאו גבוה ומתחילים לתזז בלונה פארק הצבעוני עם עגלה צמודה שעתידה להתמלא בבריאות יקרה לכיס. אגף שלם מיועד לחליטות בתפזורת של מיני תה ריחניים וצמחי מרפא מלווים בהסברים על סגולותיהם המיוחדות במניעת מיני תחלואים אנושיים, חמוציות לפרוסטטה וגרגרי ערער שחורים לחיזוק המערכת החיסונית. אין עובר אורח שאינו מתפתה לשקול לעצמו לפחות שני מיני שיקויים.

במחלקת התבלינים מוצגים 200 סוגי תבלינים ותערובות שמייצגים את המטבחים האתניים סביב הגלובוס. התיאבון נפתח ובדיוק בתזמון הנכון, מגיעים עם העגלה לבר חומוס אורגני הממוקם במרכז החנות (20 שקל כולל שתייה). כלכלנים ממליצים לא להגיע לקניות בסופרמרקט מורעבים; אבל כאן, הכללים שונים, לאחר שמלווים את החומוס בגרגרי פלאפל ירקרקים אורגנים, מקנחים בכדור גלידה אורגני מעשב חיטה! חולפים על פני מחלקת הירקות האורגנית המציעה למעלה מ-100 סוגי תוצרת ובנפרד ממנה ירקות רגילים. בלב מחלקת הירקות ניתן לקנות מיץ על פי הסלוגן: "כל מה שסחיט –נסחט" - כל דבר העולה על הדעת לשתייה כולל שייקים על בסיס חלב סויה או עשב החיטה.בנוסף יש קצביה ירוקה, בה מוכרים בשר אדום ועוף ללא אנטיביוטיקה, מבחר יינות אורגנים וכן ישנו אגף שלם עמוס מדפי ויטמינים במבצע ומוצרי קוסמטיקה טבעית.

סניף פולג במתחם איקיאה.
שעות פתיחה:ימים א'-ה': 9:00-22:00 יום ו': 8:00-15:30 טלפון: 09.8931500 www.edenteva.co.il
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 
עוד בערוץ