אסיה אצלכם במטבח

 
עודכן 13:50 16/08/2007
רות אוליבר, על השולחן

את התבלינים וחומרי הגלם האסיאתיים אפשר לארח במקומות המפתיעים ביותר, ואפילו בסלט הישראלי הקצוץ דק והיומיומי. הנה כמה רעיונות לגיוון מאכלים מוכרים מהמטבח הפרטי שלכם

 
 
 
 
 
אנחנו חיים בעולם גלובלי ובעידן שבו חומרי גלם מתאילנד, הודו, סין או קוריאה ניצבים על מדפי הסופר ואפילו במכולת השכונתית הקטנה ביותר. אז אילו חומרי גלם יחדרו לרשימת הקניות הקבועה שלכם? מהו בקבוקון הסויה המתובלת הבא?
קחו טעימה מכמה חומרי גלם אוריינטליים חדשים שמנסים לעשות כאן עלייה, תנו להם צ’אנס במטבח שלכם ואולי תרוויחו מרכיב מרתק, שיכניס למטבח שלכם רוח רעננה.
 

מרק מנגו קר

מרק מנגו קר (צילום: רונן מנגן)
מרק מנגו קר (צילום: רונן מנגן)
מרענן, צבעוני ופותח את התיאבון

חומרים ל-6-4 מנות:
30 גרם חמאה
5 שיני שום
1 כפית ג’ינג’ר מגורר על פומפייה
1 פלפל צ’ילי אדום קצוץ דק
1 כפית מחית קארי צהובה
5 מנגו גדולים ויפים חתוכים לקוביות
1 פחית חלב קוקוס
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
מלח ופלפל לבן
פלחי קוקוס קלוי לקישוט

אופן ההכנה:
1. ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים שום, ג’ינג’ר, צ’ילי וקארי. מערבבים חצי דקה. מוסיפים קוביות מנגו (משאירים בצד מעט להגשה). מערבבים עוד חצי דקה, מוסיפים חלב קוקוס ושמנת ומביאים לסף רתיחה.
2. טוחנים את תכולת הסיר עם מוט בלנדר או במעבד מזון, טועמים ומתבלים. מצננים ומעבירים למקרר למשך 6 שעות.
3. יוצקים לכוסות ומקשטים ביתרת המנגו ובקוקוס קלוי.
 

סלט עשבים ופיצוחים אסיאתי

סלט עשבים ופיצוחים (צילום: רונן מנגן)
סלט עשבים ופיצוחים (צילום: רונן מנגן)
סלט ארומטי, מרענן ועוקצני, בזכות חטיף האורז הפיקנטי שמוסיף גם מרקם קראנצ’י

חומרים ל-2-4 מנות:
לסלט:
1 צרור עלי ראשד
1 צרור עלי בזיליקום קצוצים
1 צרור עלי כוסברה קצוצים
1/2 צרור עלי נענע קצוצים
1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
1 צרור עלי ארוגולה קצוצים
3 כפות שמן זית
250 גרם טופו טרי חתוך לקוביות של 1 ס”מ
100 גרם חטיף אורז יפני (חריף ומלוח)
1 כוס ליצ’י ללא גלעינים (או פרי טרי אחר)
לרוטב:
1/2 כוס חומץ אורז
1/4 כוס מירין
3 כפות שמן שומשום
1 שן שום קצוצה
1 כף גדושה סוכר חום
1 כף רוטב צ’ילי חריף

אופן ההכנה:
1. מערבבים עלי ראשד, בזיליקום, כוסברה, נענע, פטרוזיליה וארוגולה בקערה גדולה.
2. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בצנצנת בעלת מכסה תואם, טועמים ומתקנים תיבול.
3. מכינים את הטופו: מחממים שמן במחבת, מוסיפים טופו ומטגנים קלות עד שמזהיב מעט.
4. מרכיבים את הסלט: מפזרים על העלים טופו וחטיף יפני, יוצקים מעט רוטב ומערבבים קלות. מפזרים ליצ'י, יוצקים עוד מעט רוטב ומגישים מיד.
 

ריזוטו אצות ווקאמה, שיטאקי וקשיו

ריזוטו אצות ווקאמה (צילום: רונן מנגן)
ריזוטו אצות ווקאמה (צילום: רונן מנגן)
הטכניקה איטלקית והטעמים יפניים

חומרים ל-4 מנות:
15 פטריות שיטאקי מושרות במים רותחים
700 מ”ל (כ-3 כוסות) ציר ירקות/עוף חם
2 כפות נאם פלא (רוטב דגים תאילנדי)
3 כפות מירין
1 כף רוטב צ’ילי חריף
4 כפות שמן תירס
3 כפות שמן שומשום
4 שיני שום קצוצות
1 כף ג’ינג’ר קצוץ דק
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
200 גרם אורז מזן ארבוריו
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
30 גרם אצות ווקאמה מושרות במים
להגשה:
50 גרם אגוזי קשיו

אופן ההכנה:
1. סוחטים את הפטריות וקוצצים לרצועות דקות.
2. מביאים ציר לרתיחה ומוסיפים רוטב דגים, מירין וצ’ילי חריף.
3. מחממים בסיר שמן תירס ו-2 כפות שמן שומשום. מוסיפים שום, ג’ינג’ר וזרעי כוסברה, מטגנים ומערבבים חצי דקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים אורז, מטגנים ומערבבים עוד דקה, כדי שהשמן והתבלינים יעטפו את הגרגרים.
4. מוסיפים לסיר מצקת מלאה ציר ומבשלים תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב בעדינות, מוסיפים עוד מצקת בכל פעם שהציר נספג באורז. ממשיכים כך עד שכל הנוזלים נספגים והאורז עשוי ומוכן (כל התהליך לוקח עד 40 דקות).
5. מוסיפים אצות, בצל ירוק, קשיו וכף שמן שומשום, מערבבים ומגישים.
 
 

שניצל עוף בשומשום ווסאבי וטמפורה בטטה

שניצל עוף בשומשום ווסאבי (צילום: רונן מנגן)
שניצל עוף בשומשום ווסאבי (צילום: רונן מנגן)
מה שעושה את המנה הפשוטה שלפניכם (בינינו, שניצל, מה חדש?) אלה זרעי השומשום ווסאבי, שמוסיפים צבע, מרקם וטעם משגעים. תוספת של ווסאבי במרינדה של העוף מעמיקה את טעמו.

חומרים ל-4 מנות:
4 חזות עוף
מלח גס
למרינדה:
3 כפות שמן שומשום
1 כפית ווסאבי
1/3 כוס מירין
3 שיני שום קצוצות
1 כף ג’ינג’ר קצוץ דק
לטיגון:
1 ביצה
4 כפות פירורי פאנקו
3 כפות שומשום ווסאבי ירוק
שמן תירס או קנולה לטיגון עמוק
לטמפורה:
1/2 כוס בירה לבנה
1 חלבון
1/2 כוס קרח כתוש
1 כוס קמח
2 בטטות פרוסות לעיגולים דקים
שמן תירס או קנולה לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
1. משרים את העוף במרינדה: מערבבים את החומרים ומניחים בתוכם את העוף. מקררים שעתיים לפחות.
2. מטגנים את השניצלים: מחממים שמן במחבת, טורפים ביצה בקערה אחת ומערבבים פאנקו עם שומשום בקערה נפרדת.
3. טובלים את חזות העוף בביצה ולאחר מכאן בפירורים ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.
4. מכינים טמפורה: מחממים שמן לטיגון עמוק.
5. טורפים בירה וחלבון, מוסיפים קרח כתוש ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים לקבלת עיסה סמיכה כמו שמנת (אם סמיך מדי, מוסיפים מעט קרח כתוש).
6. טובלים פרוסות בטטה בבלילה מעבירים לשמן החם. מטגנים עד שמזהיב ומוציאים לנייר סופג.
7. מגישים את המנה: מניחים חזה עוף ליד כמה פרוסות בטטה, מפזרים מעט מלח גס ומגישים.
 
מתוך גליון 198, על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.