נקודות חן בלב תל אביב

 
עודכן 17:16 22/08/2007
שרית סרדס - טרוטינו, על השולחן

אחד האזורים המקסימים ביותר של תל אביב מכונה “לב העיר”, וגבולותיו מגיעים עד לרוטשילד, אלנבי ושינקין. בתוך המתחם הזה תמצאו רחובות עם קסם נושן, משובצים במסעדות ובתי קפה עצלים, שמכתיבים קצב פחות אורבני

 
 
 
 
 

קפה נואר

קפה נואר
קפה נואר
זה המקום שבו נולד השניצל המיתולוגי. פריך, בגודל של סדין זוגי, טרי וטעים. אין פה הברקות קולינריות גדולות, אבל כל אחד ימצא מה לאכול כאן לאורך שעות היממה. האווירה הפריזאית המקסימה מחפה על הכל. בסופי שבוע תיאלצו להתמודד עם תור ארוך המשתרך ליד הפתח.
אחד העם 43, טל' 03-5663018, כל השבוע 02:00-08:00

פרונטו

הנה הישג מכובד בכל קנה מידה: המסעדה הכי איטלקית בארץ חוגגת כבר 19 שנה. לא תמצאו פה משחקי פיוז’ן מתחכמים. המנות קלאסיות מאוד, רובן מרומא ודרומה, אם כי יש גם הבלחות צפוניות כמו פולנטה ואוסובוקו (רך ומעולה במיוחד). אל תחמיצו את הרנג’יני (כדורי ריזוטו ומוצרלה) המצוינים. בסופי שבוע יש ריבוי משפחות, כך שמי שמעוניין באווירה רומנטית, כדאי שיגיע באמצע השבוע, אז יש גם עסקיות משתלמות — 68 או 88 שקל לארוחה.
נחמני 26, טל' 03-5660915, כל השבוע 02:00-12:30
 

בן עמי

העוגות של בן עמי
העוגות של בן עמי
הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט, שהתחיל את דרכו בכפר ויתקין, פתח לפני שנה בית קפה קטן וחמוד במיקום אטרקטיבי: כיכר המלך אלברט. יש פה שלל עוגות ודברי מאפה מעולים, ארוחות בוקר סטנדרטיות אך טובות, וגם מנות כמו קציצות ריזוטו, קישים ומרקים. חובבי שוקולד מוזמנים לנסות את הפרלינים תוצרת בית שמכינים במקום.
נחמני 22, טל' 03-5609960, א'-ה' -07:00, 23:30, שישי עד 15:00, מוצ”ש עד 23:00

ארמדילו

כשאומרים “בר שכונתי”, מתכוונים למקום כזה. קטן, לא מעוצב, לא מאיים, לא אפלולי ואפילו המוזיקה בווליום הגיוני. זה המקום שישמח גם לארח את הכלב שלכם, אם ירדתם איתו לסיבוב והתחשק לכם לשתות משהו. מבחר האלכוהול סטנדרטי למדי. האוכל, לעומת זאת, דווקא לקוח מהמטבח הגרוזיני, שמבשלת אמו של אחד השותפים: כיסני חינקלי, מאפה שעועית, קציצות אוקראיניות ועוף באגוזים. שימו לב שאין פה שלט אלא רק ציור של דב נמלים על הדלת.
אחד העם 51, טל' 03-6205573, כל השבוע 02:30-18:00
 

קיוטו סלסה

בשר
בשר
עוד לפני בואה של “סושי סמבה” אל העיר עשו פה פיוז’ן המשלב מנות יפניות ולטיניות. גם כאן העיצוב צבעוני והבר ארוך. מנות הדגל הן “קיוטו צ’יז” — סנדוויצ’וני סושי מטוגנים, או קדירה דל מאר — לקט פירות ים ברוטב ווסאבי ופטריות. קבוצות של עד 8 איש יכולות לעבור פה סדנאות להכנת סושי (250 שקל), כשבסוף מקבלים הביתה תיק עם כלים, חומרי גלם וחוברת הוראות.
מונטיפיורי 31 פינת יבנה, טל' 03-5661234, כל השבוע 02:00-11:00

בשר ובשרצ’יק

מעוז הקרניבורים "בשר" חוגג שנה להיווסדו. אתם מוזמנים לבחור מהוויטרינה את הנתח שבו אתם חושקים, לשלוט במשקל הנתח, וכך גם במחיר. מחירי המנות הראשונות מתחילים ב-10 שקלים. “בשרצ’יק”, שקם בסמוך לפני חודש, הוא הסניף הצעיר והמהיר. מוכרים בו כריכים, פוקאצ’ות וקלצונה עם מליות בשר ועוף. כריך אנטרקוט עולה 24 שקל וכריך שניצל עגל עולה 26 שקל.
בשר מונטיפיורי 29, טל' 03-5252569, כל השבוע 02:00-12:30
שרצ’יק [יבנה 16, טל' 03-6205407, א'-ה' 21:00-10:00
 

MEZZE

מפלטם של הצמחונים וגן עדן לחולי צליאק. מקום קטן ונעים, שמתמחה בהגשת מזטים צמחוניים. עלי גפן עם אגוזים, נבטוטים בתחמיץ ועשבי תיבול, מג’דרה עם קינואה ונבטוטים או פטה עם שיני שום צלויות בדבש וצנוברים. בכל יום תבשילים מתחלפים, כמו למשל קוסקוס בחלב קוקוס עם ירקות כתומים. כיוון שבעלת הבית, אפרת ברזילי, היא חולת צליאק, רוב המנות נטולות גלוטן.
אחד העם 51 א', טל’ 03-6299753, א'-ה' 24:00-08:00, שישי עד 18:00

גינצבורג

פנינה צנועה ומקסימה בלב העיר, ששווה להימלט אליה מהמולת ההמונים. פטיפון, ספרים, ריח של קפה טוב. לא פלצני וממש לא ניו יורקי. רונן לביא, הבעלים והקונדיטור, השכיל ליצור פה אווירה נהדרת של דו קיום תרבותי: המקום כשר, אבל לא מוותרים בו על איכות. זוגות דתיים בדייט ראשון יישבו פה לצד אמנים וסלבס. יש מאפי בוקר מצטיינים (הבריוש הכי טוב בעיר) וגם לחמי מחמצת תוצרת בית.
אחד העם 55, טל' 03-5608070, א'-ה' 01:00-08:00, שישי עד כניסת השבת, מוצ"ש פתוח רק כשמתחיל שעון חורף
 
 
מתוך גליון 198 של על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.