פרי גן העדן

 
עודכן 14:34 27/08/2007
ציפי לביא

תאנים, התחרות הכי גדולה של האבטיח על תואר מלך הקיץ. תאנה ירוקה ישר מהעץ תשכנע גם את אחרון המתנגדים שמדובר בפרי תאווה אמיתי

 
 
 
 
 
פרי תאווה הכי טעים ישר מהעץ (תמונה: SXC)
פרי תאווה הכי טעים ישר מהעץ (תמונה: SXC)
חודש אוגוסט אינו העונה הכי נעימה לפעילות גופנית, אפילו בשעות הבוקר המוקדמות. אבל, אם במקרה אתם לא חיים בכרך סואן אלא בצדדיו הירוקים יותר, דווקא בחודש אוגוסט ממתינה למשכימים תמורה מהנה – זהו הזמן להקדים את הציפורים ולארות את התאנים שהבשילו בלילה.

קצת השכלה:

עץ התאנה משתייך למשפחת התותיים, המונה כ-2000 זנים. הוא נמנה על תת קבוצת הפיקוס, אותה מאחדת תכונה משותפת אחת: האבקה המתבצעת תוך התאמה מושלמת בין פונדקאי וטפיל -פגה וצרעה מאביקה. היחסים ביניהם מכונים סימביוזה שמשמעותה טפילות בה שני הצדדים תלויים ונהנים זה מזה. כלומר, הן הפיקוס והן הצרעה אינם יכולים להשלים את מחזור חייהם ללא פעולות הצד השני.

הפגה היא מעטפת קעורה וסגורה שבתוכה עשרות פרחים קטנים חד-מיניים, ונדרש מאביק שיכול לחדור דרך הפתח שבתחתית הפגה. את פעולת האבקה מבצעות צרעות נקבות שחודרות לתוך הפגה, מטילות את ביציהן בפרחים הנקביים ומפרות את הפרחים שיעשו זרעים.
ריבוי התאנה נעשה מייחורים – קטעי ענפים שנשתלים ישירות באדמה
התאנה היא הנציג היחיד בתוך קבוצת הפיקוסים שמטופחת בתרבות כפרי מאכל.

בימי קדם הייתה התאנה צמח בר, אך במהלך הדורות היא תורבתה.
ביוני 2006, בחפירות ארכיאולוגיות בבקעת הירדן, התגלו 9 תאנים שרופות בנות כ-11,400 שנה. החוקרים משערים כי תאנים אלו מבויתות ואינן תאני בר. בכך מתאמתת ההשערה שהתאנה היא הצמח הראשון שבוית על ידי האדם בתקופה של מעבר מנוודות לישיבת קבע.
 
תחפשו טוב (תמונה: ציפי לביא)
תחפשו טוב (תמונה: ציפי לביא)
גם היום התאנים צומחות כמו צמח בר, בתנאי קרקע ואקלים שונים וללא צורך בהשקיה. תמצאו אותן בין אבני טרסות שתוחמות את החצרות, משתפלות אל עבר הרחוב להנאתם של עוברים ושבים, ולצידי כבישים ראשיים. רק תרימו את הראש ותמצאו אותן בלי קושי.

בארצנו מטופחים 8 זני תאנים השונים זה מזה במועדי ההבשלה, בצבעם ובטעמם.
ה"נצרתית" הוא זן תאנה שחוגג לאורך כל הקיץ – החל במאי וכלה בספטמבר.
בסוף יוני מבשילה "יפה", בתחילת יולי מצטרפות ה "יפואית" וה"טורקית" ובאוגוסט מבשילה "חרובי". בקיץ המאוחר (סוף אוגוסט וספטמבר) מבשילות "קדוטה עסיסית" ו"קפריסאית אדומה". סוגרות את העונה (ספטמבר אוקטובר נובמבר) "ים" ו"קפריסאית סגולה".

גוון הקליפה החיצונית של רוב הזנים ירוק, להוציא את "חרובי" וה"קפריסאית הסגולה" שגונם סגול שחור וה"קפריסאית האדומה" שצבעה חום ענבר ארגמני. רמת הסוכר בהבשלה שונה מזן לזן ונע בין 10%-20%
 

הלאה שחין, יחי כוח הגברא

לתאנה מיחסים גם תכונות מרפאות:
• במקרא היא מתוארת כתרופה לשחין "ויאמר ישעיהו קחו דבלת תאנים ויקחו וישימו על השחין".
• מיטרידאת, מלך יווני במאה השנייה לפני הספירה, צווה על ידי רופאיו לצרוך תאנים כתרופה לכל חולי ונגע.
• היסטוריון המדע הרומאי, פליני, מהמאה הראשונה לספירה, מתאר בספרו המדעי את התאנים ככלי לשיקום הגוף לאחר כל מחלה: "לחזוק כוחם של צעירים ולשימור בריאותם וחזותם הצעירה של קשישים"
• הרמב"ם מיחס לתאנה תכונות מרפא וחיזוק כוח הגברא.
• ברפואה העממית של תושבי המזרח התיכון התאנה היא תרופה לפעולת דרכי העיכול, לטיפול ביבלות ופגעי עור, לשיעול. הצטננות וחולשה גופנית.
 

מקור אנרגיה עולמי

בתקופת האימפריה הרומית כבר מצויים כתבים בהם נידונים זני התאנים ומצוין כי התאנים הנבחרות מכולן הן אלה הגדלות בסוריה. מימי הקיסר טיבריוס נמצא תיעוד של ייצוא תאנים מסוריה לרחבי האימפריה. התפשטות האיסלאם הגבירה את תפוצת הפרי והעצימה את חשיבותו. מאגן הים התיכון, הרחיקה התאנה, לאורך המאות, גם מערבה אל העולם החדש וגם מזרחה מעבר להודו וסין. כיום, קליפורניה, טורקיה ויוון הם "שלושת הגדולים" בייצוא תאנים כשאחריהם נשרכים ספרד ופורטוגל.
 
 

אגדה של פרי

תחתונים קדומים (תמונה: SXC)
תחתונים קדומים (תמונה: SXC)
לא משנה מי האלוהים שלך, או כמה אלוהים יש לך, התאנה היא מוטיב חוזר באגדות, אמונות ומסורות רבות.
בספר בראשית, עליה מתפקדים כבגדים התחתונים הראשונים בהיסטוריה (היהודית). במשל יותם עונה התאנה על ההצעה למלוך: " החדלתי את מתקי ואת תנובתי הטובה והלכתי לנוע על העצים?" שזה ביטוי (נדיר) לעדיפות היצור והיצירה על מנעמי שררה ושלטון. ובהושע נאמר: "כענבים במדבר מצאתי ישראל כביכורה בתאנה בראשיתה" - ביטוי נפלא של אהבה.

התאנה מופיעה גם במיתוסים עתיקים אחרים:
על פי האגדה, רמוס ורומולוס- מקימי העיר רומא ינקו את חלב הזאבה מתחת לעץ תאנה. במיתולוגיה היוונית, ניצל זאוס הנמלט מפני הטיטנים בזכות סבתו גאיה שהפכה אותו לעץ תאנה. והאלה דמטר, אלת הפריון והצומח, העניקה לבני אנוש את "פרי הסתיו". באודיסאה, מוזכרת התאנה 3 פעמים במהלך נדודיו של אודיסאוס. ביוון העתיקה שימשו עלים ופרות התאנה כמנחה לאות הוקרה והערכה – גם במשחקים האולימפים.
סידהארתא גאוטמה – חווה את ההתגלות של הבודהיזם בשבתו מתחת לעץ תאנה.
 

בריא ומענג

הפרי עשיר ביותר בברזל, אשלגן וסידן עובדה חשובה במיוחד למי שאינם צורכים מאכלי חלב. מאידך הוא עשיר בפחמימות. ערכו הקלורי של פרי טרי הוא 77 ל-100 גר'. בתאנים היבשות עולה הערך הקלורי ל-272 קלוריות ל-100 גר'.
מבחינה קולינארית הפרי הטרי הוא בראש וראשונה פרי מפתה ומענג שמתאים ללוות כל מנה – ראשונה, עיקרית ואחרונה. התאנה היבשה, הדבלה, שמשה מאז ימי קדם כמקור עשיר של אנרגיה ומצויה עד ימינו בתבשילים מסורתיים ובמיני מתיקה ומאפה.
 

המון מתכוני תאנים

קרוסטיני של ריבת בצל ותאנים

החומרים:
בגט אחד פרוס לפרוסות בעובי ½ 1 ס"מ
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן פרוס דק
גבינה מעושנת פרוסה לפרוסות
8 תאנים בשלות פרוסות

אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת את פרוסות הבצל בשמן הזית עד שמתרכך. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות באיטיות עד שהבצלים משנים את צבעם ומתקרמלים, מוסיפים את השום ומאדים ביחד עוד דקה או שתיים.
2. קולים את פרוסות הבגט מתחת לגריל חם מ-2 הצדדים. מניחים על כל פרוסה פרוסת גבינה, עורמים תלולית בצל ומקשטים בפרוסת תאנה.מגישים מיד.
 

סלט תאנים ואורז בר

(תמונה: ציפי לביא)
(תמונה: ציפי לביא)
חומרים ל-6 מנות:
1 כוס אורז בר מבושל
6 תאנים בשלות חתוכות לרבעים
½ כוס אגוזי פקאן קלויים קצוצים
¾ כוס יוגורט דל שומן
½ כוס בצל ירוק קצוץ
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 כפית דבש
מלח פלפל
½ כפית קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה אורז, תאנים ואגוזי פקאן.
2. בכלי אחר מערבבים ביחד את שאר החומרים.
3. יוצקים את תערובת היוגורט על תערובת התאנים ומערבבים.
מאחסנים במקרר עד להגשה.
 

תאנים כבושות

מתכון ספרדי עתיק

החומרים:
1 כוס סוכר
1 כוס חומץ יין אדום
1 מקל קינמון
4 מסמרי ציפורן
1 לימון פרוס
½ ק"ג תאנים ירוקות שטרם הבשילו

אופן ההכנה:
1. בסיר, שמים את הסוכר, החומץ, הקינמון, הציפורן והלימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומניחים לבעבע כ-5 דקות.
2. מוסיפים את התאנים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
3. מניחים להצטנן בסירופ.
 

חטיף תאנים עטופות בבשר מעושן

(תמונה: ציפי לביא)
(תמונה: ציפי לביא)
החומרים ל-4 מנות:
6 תאנים בשלות חתוכות לאורכן לרבעים
24 רצועות דקות וארוכות של בשר מעושן (חזה אווז או אחר)

אופן ההכנה:
1. מלפפים כל פלח תאנה ברצועה של בשר ומהדקים בקיסם.
2. אפשר להגיש בטמפרטורת החדר או ממש לפני ההגשה לקלות בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות 4-5 דקות.
3. מגישים מיד
 

שיפודי תאנים צמחוניים

החומרים ל-4 מנות:
2 קישואים קטנים חתוכים לפרוסות בעובי ½ 1 ס"מ
4 בצלים קטנים קלופים וחתוכים לאורכם ל-1/2
1 פלפל מתוק אדום חתוך לאורכו לרצועות ברוחב 2 ס"מ
4 תאנים בשלות חצויות לאורכן
למרינדה:
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
קמצוץ עלי קורנית מעוכים

אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי המרינאדה
2. משחילים את הירקות על שפוד, מברישים במרינאדה וקולים מתחת לגריל כ-10 דקות.
3. מגישים עם סלט ירוק וגבינת פטה
 

אורז עם דלורית, דבלים וכדורי בשר בנוסח פרסי

החומרים ל-5 מנות:
½ 2 כוסות אורז בסמתי
½ 1 כפות מלח
4 כוסות מים
2 כפות מלח
½ כוס חמאה מוסת או שמן קנולה
½ ק"ג בשר בקר או כבש טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק
מלח, פלפל
½ כפית קינמון
1 דלורית קטנה קלופה, חתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ
150 גר' דבלים, קטומים מעוקץ וחתוכים לרבעים
½ כפית קינמון טחון
½ כפית פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז מספר פעמים עד שמי השטיפה צלולים לגמרי. מוסיפים מלח ומשהים כשעה (אפשר למשך לילה).
2. בסיר גדול מביאים לרתיחה 1 ליטר מים. מוסיפים כף מלח. מסננים את האורז ממי השרייה ומעבירים למים הרותחים. מערבבים כדי למנוע הדבקות הגרגרים. מבשלים כ- 5-10 דקות עד שהאורז עשוי למחצה (אל-דנטה כמו בפסטה). מסננים ושוטפים במים קרים כדי להפסיק את הבישול. מניחים להתנקז מנוזלים.
3. מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הבצל, מלח, פלפל וקינמון. קורצים כדורים קטנים (בגודל אגוז מלך).
4. יוצקים 1/3 מכמות החמאה לקרקעיתו של סיר כבד ומוסיפים 2 כפות מים. זורים 2 חופנים של אורז אל תוך הסיר. חשוב לפזר אותם באופן אחיד על פני הקרקעית. מסדרים את כדורי הבשר בשכבה אחת על פני האורז וממשיכים וזורים עוד 2 חופנים של אורז. מפזרים את קוביות הדלורית והדבלים בשכבה אחת ומתבלים במלח, קינמון ופלפל. ממשיכים לזרות את יתרת האורז, חופן אחר חופן במטרה לשמור את ה"מבנה" אוורירי.
5. יוצקים את יתרת החמאה באופן שווה מעל. מכסים את הסיר ב-4 שכבות של מגבת נייר ובמכסה.
6. מבשלים על להבה בינונית כ-10-15 דקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 35 דקות נוספות. מכבים את האש ומשהים 5 דקות לפני שפותחים.
 

תאני בוסר במיץ עגבניות נוסח מרוקו

החומרים ל-4 מנות:
1 ק"ג תאני בוסר חתוכים לחצי לאורכן
3 כפות שמן זית
1 כוס מים רותחים
מיץ מלימון אחד
4 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
5 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
¼ כפית כורכום
1 כף סוכר
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. במחבת, מחממים את השמן ומטגנים את פרוסות השום עד שיזהיבו קלות.
2. מוסיפים את קוביות העגבנייה ומאדים תוך בחישה 3-4 דקות. מוסיפים כורכום, סוכר, מלח ופלפל ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את המים והתאנים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות.
4. מגישים עם קוסקוס.
 

פסטה עם דבלים, אגוזי מלך וגורגונזולה

החומרים ל-5 מנות:
150 גר' דבלים, קטומות עוקץ, קצוצות גס
2 כפות חמאה או שמן זית
1 בצל גדול חצוי לאורכו ופרוס דק
חבילה ספגטי מבושל לפי ההוראות שעל האריזה
2 כפות שמן זית
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
מלח
½ 1 כוסות (180 גר') גבינת גורגונזולה מפוררת

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בחמאה על אש גבוהה כ-10-12 דקות, תוך בחישה תכופה, עד שמזהיב.
2. מוסיפים את הדבלים והאגוזים ומבשלים ביחד עוד 2-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
3. מערבבים את התערובת עם הפסטה המוכנה, זורים למעלה את גבינת הגורגונזולה ומגישים מיד.
 

שיפודי בשר כבש ותאנים

החומרים ל-6 מנות:
1 בצל פרוס דק
1 ק"ג בשר שוק כבש חתוך לקוביות בגודל כ- 1/2 2 ס"מ
24 תאנים טריות
2 בצלים סגולים, גדולים
2 פלפלים אדומים מתוקים
למרינדה:
חופן נענע (עלים בלבד) קצוצה
מיץ מ-2 לימונים
½ כוס שמן זית
½ כפית פלפל שחור גרוס
2 עלי דפנה מעוכים
1 כפית עלי קורנית

אופן ההכנה:
1. מערבבים את חמרי המרינדה ומעבירים חצי ממנה לשקית ניילון חזקה.
2. מוסיפים לשקית את פרוסות הבצל וקוביות הכבש ומערבבים כדי שיצופו היטב במרינדה. סוגרים היטב את השקית ומשהים במקרר 20 דקות לפחות.
3. הופכים את השקית פעם או פעמיים כדי להבטיח שכל נתחי הבשר יבואו במגע עם המרינדה.
4. חוצים את התאנים לאורכן, חותכים את הבצלים הסגולים לאורכם ל-6 פלחים וכל פלח לרוחבו. חותכים את הפלפלים לאורכם ל-6 פלחים וחוצים כל פלח לרוחבו.
5. מעבירים את התאנים, הבצל והפלפל אל המחצית השנייה של המרינאדה ומערבבים היטב. משהים 10-20 דקות.
6. מסננים ומנקזים את קוביות הבשר מהמרינאדה. מוציאים את התאנים והירקות מהמרינאדה השנייה אך שומרים אותה להברשה.
7. משחילים על שיפודים את קוביות הבשר, לסירוגין עם פיסות הבצל הסגול, הפלפלים והתאנים. מחממים היטב גריל וקולים את השיפודים כ-4 דקות על כל צד. מברישים במרינאדה במהלך הצלייה.
 

נקניקיות עם תאנים כבושות

(תמונה: ציפי לביא)
(תמונה: ציפי לביא)
החומרים ל-4 מנות:
500 גר' נקניקיות קרנץ עגל
1 כף שמן זית
4 כפות יין לבן
2 כפות רסק או רוטב עגבניות
מלח, פלפל
תאנים כבושות מהמתכון הקודם

אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה שמים את השמן, היין והנקניקיות, מכסים ומבשלים. מידי פעם מגלגלים את הנקניקיות מצד לצד.
2. כשהיין מתאדה כולו, ממשיכים לטגן את הנקניקיות בשארית השמן עד שהן משחימות. מעבירים את הנקניקיות לכלי אחר, נפטרים משמן אם נותר במחבת, מוסיפים למחבת 4 כפות מים ומחזירים אל האש.
3. מגרדים בכף עץ כל מה שדבק במחבת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 2 דקות ללא כיסוי.
4. מסננים את התאנים מהסירופ, מוסיפים אותם למחבת יחד עם הנקניקיות, מכסים ומבשלים על להבה קטנה כ-5 דקות.
 

כיסוני חזה עוף בניחוח דבלים ותפוזים

החומרים ל-4 מנות:
250 גר' דבלים
½ כוס מיץ תפוזים
4 חצאי חזה עוף ללא עור
2 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז'ון
4 פרוסות דקות פרושוטו או חזה אווז מעושן
1 כף שמן חמניות
½ כוס ציר עוף
1 כפית קורנפלור
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כף עלי רוזמרין טריים קצוצים דק

אופן ההכנה:
1. מרחיקים את העוקץ מהדבלים וחותכים לרבעים.
2. בקערה חסינת מיקרוגל, שמים את הדבלים ומיץ התפוזים, מכסים ומבשלים בעצמה מלאה דקה אחת. מניחים בצד.
3. שמים את נתחי החזה בין 2 יריעות פלסטיק ומשטחים אותן היטב בסכין מטבח.
4. מערבבים את הדבש עם החרדל ומושחים את התערובת על נתחי החזה.
5. מניחים באמצע כל נתח פרוסת פרושוטו וכ-6 חתיכות דבלה. מקפלים את שולי הנתח, מ-4 צדדים, מעל למלית ומהדקים בקיסם. שומרים את עודף דבלים ומיץ התפוזים.
6. מחממים מחבת, מוסיפים את השמן וצורבים את הכיסונים כ-4 דקות על כל צד.
מערבבים את ציר העוף עם הקורנפלור, קליפת התפוז, עלי הרוזמרין, שארית הדבלים ומיץ התפוזים.
7. יוצקים על הכיסונים, מכסים ומבשלים 3-4 דקות עד שהרוטב מתעבה. מרחיקים את הקיסמים ומגישים מיד.
 

סטייק סלמון על מצע ריבת בצל, דבלים ויין

החומרים ל-4 מנות:
2 כפות שמן זית
½ ק"ג בצלים, קלופים, חצויים לאורכם ופרוסים דק דק
מלח
200 גר' דבלים, קטומות עוקץ וחצויות
½ כוס יין לבן יבש
½ כוס ציר עוף
1 כף חומץ בלזמי
1 כף עלי רוזמרין טריים קצוצים דק
מלח, פלפל
4 סטייקים סלמון
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת טפלון ומצפים את קרקעיתה בשמן. מוסיפים את הבצל, זורים מעט מלח, מכסים ומבשלים על אש קטנה, תוך בחישה לפרקים, עד שהבצל רך וזגוגי.
2. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה תכופה עד שמזהיב (כ-15-20 דקות).
3. מוסיפים את הדבלים, היין, ציר העוף, החומץ והרוזמרין וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים והרוטב מתעבה (כ-5 דקות). מורידים מהאש ושומרים חם.
4. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל, מניחים אותם על תבנית משומנת קלות ואופים 7-10 דקות.
5.מחלקים את רוטב הבצלים לצלחות אישיות, מניחים מעל סטייק סלמון, זורים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
 

לחם תאנים

החומרים:
½ 1 כוסות תאנים קצוצות גס
¼ כוס שרי או ברנדי
2/3 1 כוסות קמח
½ כוס אגוזים קצוצים
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
½ 1 כוסות סוכר
½ כוס שמן
2 ביצים

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את התאנים עם יין השרי ומשהים 15 דקות.
2. בקערה נוספת, מערבבים אגוזים, קינמון, אגוז מוסקט, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
3. בקערת המערבל טורפים ביחד את השמן והביצים, מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים לעיסה אחידה. מקפלים פנימה, ידנית, את התאנים והשרי.
4. משטחים את העיסה בתבנית מלבנית משומנת (אינגליש קייק) ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 75 דקות.
5. משהים 10 דקות בתבנית ואחר כך הופכים על גבי רשת (כדי שהתחתית לא תהיה לחה).
 

צרורות תאנים ומרציפן

החומרים ל-6 מנות:
6 תאנים בשלות
75 גר' מרציפן מפורר
400 גר' בצק פילו קפוא מופשר
40 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
2 כפות סוכר אבקה

אופן ההכנה:
1. חוצים את התאנים לארכן אבל לא עד הסוף ומבלי לפגום בעוקץ. שמים בכל אחת
1/6 מכמות המרציפן וסוגרים בחזרה לצורה של תאנה שלמה. אפשר, אם רוצים,
לעדור ולערבב את המרציפן עם תוכה של התאנה.
2. במספריים, חותכים את בצק הפילו ל-18 רבועים בגודל כ-15X15 ס"מ.
מכסים את פיסות הבצק שלא בטיפול מתחת למגבת לחה אחרת הבצק יתייבש
ולא ניתן לעיבוד.
3. מברישים 3 ריבועי בצק בחמאה וזורים עליהם אבקת סוכר. מניחים את
הריבועים אחד על גבי השני כאשר הפינות פונות כל פעם לכוון אחר. עד
שמתקבל כעין "כוכב" עם 12 קצוות.
4. מציבים תאנה במרכז ה"כוכב", אוספים את השוליים לצרור ומהדקים לחבילות. משאירים את עוקץ התאנה מבצבץ מעל השוליים.
5. מציבים את ה"צרורות" בתבנית, מברישים בחמאה ואופים בתנור שחומם מראש
לטמפרטורה של 190 מעלות משך 20 דקות.
6. מוציאים מהתנור וזורים אבקת סוכר כל עוד הצרורות חמים. מגישים חם עם רוטב או גלידת וניל.
 

קלאפוטי תאנים

החומרים ל-10 מנות:
½ 1 כוסות תאנים טריות קצוצות
1 כף שמן
1 כוס סוכר חום
1/3 כוס קמח
2 גביעים (200 מי"ל) יוגורט 0%
½ 1 כפות ברנדי
½ כוס חלב 1%
5 חלבונים
1 כפית סוכר אבקה

אופן ההכנה:
1. מברישים או מרססים תבנית אפיה בשמן ומסדרים את חתיכות התאנים בתוכה בצורה נאה.
2. במעבד מזון מעבדים את שאר החומרים פרט לאבקת הסוכר לבלילה אחידה.
3. יוצקים על התאנים ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות, 40 דקות.
4. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 15 דקות נוספות או עד שסכין הננעצת יוצאת נקייה. מצננים. זורים את אבקת האפייה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.