לשדרג את סנדוויץ'

 
עודכן 13:14 29/08/2007
שרון גבאי

הארוחה הכי חשובה ביום, זו שמפיגה קצת את שיגרת העבודה או הלימודים וממלאת אותך בכוחות מחודשים, אז למה לא להכניס בה קצת גיוונים ושידרוגים? כך תשפץ את הפסקת האוכל שלך

 
 
 
 
 
לאנץ' טיים (תמונה: Innershadows Dreamstime)
לאנץ' טיים (תמונה: Innershadows Dreamstime)
הלורד סנדוויץ', מהמר כפייתי, בטח מתהפך בקברו מתסכול איך לא עשה הון מההמצאה הגאונית שלו. האיש לא היה מוכן לפרוש משולחן ההימורים אפילו לארוחה, ובשביל לא לאבד גרם ממשקלו המציא את הכריך. הרעיון היה פשוט - שתי פרוסות לחם עם מילוי באמצע וכך אפשר לאכול בידיים מבלי להתלכלך. מאז ועד היום הסנדוויץ' הוא כוכב עולה והפתרון המושלם לארוחות מהירות באשר הן.

אז נכון שהסנדוויץ' מתפקד לרוב בתור פשרה כשאין ארוחה אמיתית בנמצא, אבל זה לא אומר שאי אפשר להפוך אותו לפשרה בריאה טעימה ומזינה? את הילדים שלנו אנחנו שולחים לגן ארוזים עם שתי פרוסות לחם לרב עם שוקולד - גם ויתרתם על חלבון וגם דחפתם קלוריות ריקות שלא לדבר על השיניים. אם רוצים מתוק יש דרכים אלגנטיות יותר לעשות את זה.
 
תחשבו איזה הפתעה נחמדה תהיה לילד כשיפתח את תיק האוכל ויראה סנדוויץ בצורת כוכב או דינוזאור, יש סיכוי שאפילו לא ישים לב שהשוקולד שלו שודרג לטחינה מתוקה או חמאת בוטנים. חשוב שתדעו שחמאה עדיפה על מרגרינה, שתיהן משמינות אבל אין כמו מרגרינה לחסימת העורקים. בכלל מומלץ להתרחק משומן טראנס, ברשימת שמזדהה בתור שומן מוקשה ברשימת הרכיבים של מוצר.

גם בלחם כדאי להשקיע, לחם לבן הוא מילה גסה במיוחד באוזניהם של תזונאים. ערכו התזונתי דל מאוד וזה כולל גם לחמניות ופיתות. עדיף להעדיף לחם מלא מחיטה נבוטה ואם הילד מתעקש, חפשו לחם עם שילוב של קמח מלא עם לבן.

גם לנו, אפשר לשפר פלאים את איכות התזונה בעבודה או באוניברסיטה. במקום לחלוש על המוני ספקי הג'אנק פוד שאורבים לנו במשרד, בצד השני של הטלפון, אפשר בהחלט להשקיע קצת בבוקר, ולצאת מהבית מצוידים היטב בארוחה טובה הרבה יותר וב-100% מהמקרים גם יותר זולה.

אז להלן כמה רעיונות טובים לשיפור ביצועי הסנדוויץ' ונספחיו, ולשיפור פעולת המוח בהתאם.
 

גרנולה בר

גרנולה בר בגרסה המוצלחת שלו (צילום: שרון גבאי)
גרנולה בר בגרסה המוצלחת שלו (צילום: שרון גבאי)
עיון ברשימת הרכיבים של חטיפי הבריאות הנמכרים בכל סופר, חושף תמונה קצת שונה ממה שמשדלים אותנו לחשוב. במקום לצרוך את הררי הסוכר והשומן האלה, אפשר להכין בבית חטיפים אלוהיים שיחזיקו הרבה זמן במקרר ויכילו בדיוק עם התוספות שרוצים. מומלץ לאכול אותם בטמפרטורת החדר כשהם רכים ובמרקם של טופי.

החומרים:
200 גרם שבולת שועל
100 גרם אגוזי לוז
30 גרם גרעיני חמניות
30 גרם גרעיני דלעת
30 גרם קוקוס
2 כפות שומשום
100 גרם חמוציות
50 גרם חמאה
150 גרם חמאת בוטנים חלקה
1/2 כוס סילאן
120 גרם סוכר חום כהה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מפזרים בשכבה אחת את שיבולת השועל וקולים 10 דקות.
2. מכינים תבנית 20 על 30 ס"מ- מרפדים בנייר אפייה ומשאירים שוליים לחילוץ קל של החטיפים.
3. על להבה בינונית, ממיסים בסיר גדול את החמאה, חמאת הבוטנים, הסילאן והסוכר החום. מערבבים ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים את התערובת הקלויה ואת שאר המרכיבים מלבד החמוציות, ומערבבים כל הזמן עד שהסירופ מכסה את כל המרכיבים.
4. ממשיכים לבשל 5 דקות תוך כדי ערבוב כל הזמן. מסירים מהאש, מוסיפים את החמוציות ומערבבים.
5. מעבירים מייד את התערובת לתבנית, דוחסים אותה היטב בעזרת מערוך או עם הידיים כאשר מכסים את התערובת בנייר אפייה מעל.
6. מצננים את התערובת ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
7. בעזרת סכין חדה ובמכת להב אחת חותכים לרצועות בגודל הרצוי, חיתוך עם סכין מסור יגרום להתפוררות.
8. אפשר לגוון לפי הטעם ולהמיר את אגוזי הלוז לכל אגוז אחר.
 

סלט ביצים ויוגורט

במקום מיונז שמים יוגורט פיקנטי, יותר בריא ולא פחות טעים.

החומרים לסלט (5 כריכים):
5 ביצים קשות חתוכות לקוביות קטנות
3 כפיות גדושות עירית קצוצה
2 כפות יוגורט עיזים
1כפית חרדל דיז’ון גרגרים
מלח
פלפל גרוס טרי
10 פרוסות לחם שיפון מלא
עלי חסה שטופים ומיובשים

אופן ההכנה:
1. מערבבים יוגורט, חרדל, עירית, מלח ופלפל למשחה חלקה.
2. מוסיפים לרוטב את קוביות הביצה ומערבבים בעדינות.
3. מורחים את סלט הביצים על חמש פרוסות לחם, מניחים עלי חסה וסוגרים.
 
 

ממרח שעועית

חומוס במקום ביסלי (צילום: שרון גבאי)
חומוס במקום ביסלי (צילום: שרון גבאי)
פצצת חלבון, במיוחד לכל מי שלא אוכל בשר, מצוין בפיתה מקמח מלא עם מלפפונים חמוצים.

החומרים:
200 גרם שעועית לבנה
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוץ
מלח
פלפל שחור
1 כפית שטוחה כמון טחון

אופן ההכנה:
1. משרים את השעועית במים עדיף למשך הלילה.
2. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את השעועית וקוביות הבצל ומבשלים עד לריכוך.
3. מסננים את מי השעועית ושומרים מהם כוס אחת.
4. מתבלים את השעועית במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים את השום והכמון וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
 

סנדוויץ' רוסטביף

סנדוויץ' רוסטביף, הכי מפנק שיש (תמונה: שרון גבאי)
סנדוויץ' רוסטביף, הכי מפנק שיש (תמונה: שרון גבאי)
הסנדוויץ' הכי מושקע שאפשר. אפשר להכין את הרוסטביף לארוחת הערב בליווי תפוחי אדמה צלויים ולהשאיר גם לכריכים ליום שאחרי.

החומרים:
1 ק"ג בשר סינטה טרי
1/3 כוס שמן זית
1 כף מלח גס (עדיף אטלנטי)
פלפל גרוס טרי
2 ענפי רוזמרין קצוצים (בלי הגבעולים)
2 שיני שום קצוצות
4 כפות חרדל דיז'ון גרגרים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מערבבים בקערית את שמן הזית, המלח, פלפל, רוזמרין וחרדל למשחה.
2. מעסים את נתח הבשר מכל צדדיו במשחה.
3. צולים את הבשר בטמפרטורה של 200 מעלות 7 דקות, לאחר מכן מנמיכים את החום ל-170 מעלות וצולים עד למידה הרצויה. (20 דקות למידיום). מוציאים את הבשר מהתנור ומניחים אותו מכוסה בנייר כסף 15 דקות.
4. חותכים לפרוסות דקות ומכינים כריך מלחם שיפון מרוח במיונז, חרדל, מלפפונים חמוצים וחסה טרייה.
 

סלט עוף עם חמאת בוטנים

החומרים:
1 חזה עוף חתוך לרצועות קטנות
1/2 כוס אננס משומר ומסונן
1/3 כוס סלרי קצוץ
1/3 כוס חמאת בוטנים
1 כף שומשום
1 כף בוטנים קצוצים
1 כף סילאן
1 כף רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית ג'ינגר טרי טחון

אופן ההכנה:
1. צולים את רצועות העוף על מחבת גריל.
2. מערבבים את חמאת הבוטנים עם הסילאן, הסויה ומיץ הלימון לקבלת משחה אחידה.
3. מוסיפים לרוטב את העוף, הסלרי האננס והג'ינג'ר ומערבבים.
4. מפזרים מעל בוטנים ושומשום ומערבבים. הסלט טעים יותר יום למחרת ההכנה.
5. מגישים את סלט העוף בפיתה מקמח מלא או בלחם אגוזים.
 

כריך תמרים ושערות חלבה

נו טוב, זה לא ממש סנדוויץ', אבל זה יכניס לכם הרבה אנרגיה לגוף. פשוט מגלענים את התמר, ממלאים בכפית שערות חלבה, סוגרים ומהדקים.
 

ממרחים שיכולים להחליף שוקולד

ממרח חלבה – מערבבים 2 כפות טחינה גולמית עם 2 כפות סילאן עד לקבלת מרקם אחיד.
ממרח שוקולד בננה - ממיסים במיקרוגל 30 גרם שוקולד מריר (עדיף שוקולד חרובים שקונים בחנות טבע, אין הבדל בטעם) עם כף שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומורחים את פרוסות הלחם, מניחים על הלחם פרוסות דקיקות של בננה וסוגרים לסנדוויץ'.
ממרח אגוזים- טוחנים במעבד מזון 100 גרם אגוזי לוז, מוסיפים כוס טחינה גולמית, 3 כפות דבש ושתי כפות מים. לממרח דליל יותר מוסיפים עוד כף מים.
גבינה מתוקה - מערבבים גבינה לבנה עם כף דבש או סילאן
 
עוד כתבות במדור קפה גלובלי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.