אח, איזו קציצה

 
עודכן 19:37 03/09/2007
מאיה פלמון מעוז

רגע לפני שתוקפת אותנו הקציצה העכורה של ראש השנה, זאת עם הגזר על הראש, קבלו בתשואות את חודש ההמבורגר. איפה לאכול וגם איך לעשות

 
 
 
 
 
יש לא מעט המצאות ששות התייחסות: טמפונים, גלולה, עכבר למחשב ועוד שלל חפצים שקשה לתאר את חיינו בלעדיהם. גם בתחום הגסטרונומי לא חסרות המצאות שקידמו את העולם (ואת היקף האגן שלנו) צעד גדול וחשוב כמו פיצה, צ'יפס, ארטיק, וכיוצא באלה. מבין כל אלה, המצאה חשובה ביותר היא ההמבורגר.

לרגל 205 שנה לתקומתו של ההמבורגר הרשמי הראשון, החליטו מספר מסעדות לקיים את ה"המבורגריאדה", פסטיבל שלם לכבודו של ההמבורגר. אנו שמחים לדווח לכם איפה אפשר לאכול המבורגר ראוי ומה לחפש בימי הפסטיבל, שיערך לאורך כל ספטמבר.
כבונוס, לכבוד אהבתנו הבלתי מתפשרת אליכם, יש גם כמה מתכונים ממסעדות שוות במיוחד, ואפילו תוספת אחת, שתשביח את כל המאורע עוד יותר. אתם מוזמנים להזיל ריר, אין שום דרך אחרת להתמודד עם העניין.
 

ובכן, לידיעת הרוחצים:

באוונגרד ברמת החייל, תוכלו לטעום המבורגר עם נענע ואגוזים ועוד כל מיני שכאלה.
הברזל 3. רמת החייל, תל אביב. 03-6480082

בקולומבוס 205 גרם בשר עם גינס ותוספת.
שדרות אבא אבן 2 פינת שנקר, הרצליה פיתוח. 09-9589880

100 שקלים לזוג המבורגרים ויתר תוספות במימה ברעננה.
החרושת 40, רעננה. 09-7418766

המבורגר במשקל קילו שלם במיט בול מראשון לציון, ועוד כל מיני קומבינות במשקל כבד.
משה בקר 11, ראשון לציון. 03-9646468

המבורגר מרוקאי באורו, ללא ספק מספק את הווריאציה המסקרנת של הפסטיבל.
משה בקר 16, ראשון לציון. 03-9507085
מושב גאליה. 08-9316617

כרמים במושב סגולה גם כן לוקחת חלק בפסטיבל, עם דיל לרביעיית המבורגרים.
מושב סגולה. 08-8505859

חבילת המבורגרים לשלושה במחיר מפתיע לכל הדעות במעדניית בלדי.
התעשייה 19, רעננה. 09-7401011

את הארט - בורגר של מוזס ראו להכיר, מדובר בקציצת גורמה על פי מתכון מסורתי רב שנים. מומלץ ללוות אותו בששבבי בצל פריכים, והנה לכם מתכון לטובת המנסים בבית:
 

המבורגר חזה אווז של אורנה ואלה

(תמונה מתוך ספר המתכונים של אורנה ואלה)
(תמונה מתוך ספר המתכונים של אורנה ואלה)
מצרכים (ל - 6 מנות):
650 גרם חזה אווז ללא השומן
1/2 בטטה קטנה (60 גרם), קלופה
2 כפות (20 גרם) ג'ינג'ר טרי, פרוס גס
1 פלפל אדום חריף טרי
3 שיני שום
1/2 כוס כוסבה טרייה קצוצה
3 עלי קפיר ליים מיובשים (להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח)
2 כפות שמן שומשום טהור קלוי
1/2 1 כפות רוטב דגים (fish sauce, עדיף מדגי אנשובי בלבד, להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח)
100 גרם שומן אווז או 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
1 ביצה
1 כפית מלח

לרוטב הפפאיה:
2 כפות שמן זית
1/2 שן שום, קצוצה
1/2 כפית רוזמרין קצוץ דג
מעט שבבי צ'ילי
1/2 פפאיה קטנה (100 גרם), קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
מעט מלח

להגשה:
6 לחמניות
מיונז זעפרן
6 עלי חסה
סלט כרוב אדום ופפאיה
המבורגר חזה אווז עם סלט כרוב אדום ופפאיה (צילום: יעל אילן ושרון דרעי)


אופן ההכנה:
הכנת ההמבורגר:
1. קוצצים את חזה האווז דק דק בסכין חדה.
2. מניחים את הבטטה, הג'ינג'ר, הפלפל, השום, הכוסברה ועלי הקפיר ליים במכל מעבד המזון, ומעבדים בפולסים (הפסקות) עד שהכול קצוץ היטב אך לא הופך למחית.
3. מעבירים לקערה את חזה האווז ואת התעורבת הקצוצה, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים היטב לעיסה אחידה.
4. צרים מהעיסה 6 קציצות שטוחות.

הכנת רוטב הפפאיה:
1. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את השום, הרוזמרין והצ'ילי.
2. מטגנים כחצי דקה, עד שעולה מהמחבת ניחוח.
3. מוסיפים את הפפאיה ומטגנים 3-5 דקות, עד שהיא מתרככת.
4. מתבלים במלח ומרסקים בבלנדר לממרח חלק.

אופן הצלייה:
1. צולים את ההמבורגרים על גריל פחמים או מחממים מחבת ברזל או מחבת טפלון על להבה גבוהה עד שהיא לוהטת.
2. מניחים את ההמבורגרים במחבת וצולים 5-7 דקות מכל צד. (אם הלהבה גדולה וחזקה אפשר לצלות כמה המבורגרים יחד במחבת גדולה. על להבה ביתית רגילה עדיף לצלות רק שניים כל פעם, או לצלות את ההמבורגרים כ-3 דקות מכל צד, ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר לכ-5 דקות).

אופן ההרכבה:
1. פורסים כל לחמניה ומורחים את שני צדיה במיונז, מנייחים עלה חסה ועליו את ההמבורגר.
2. שמים כפית רוטב פפאיה על ההמוברגר.
3. מסדרים על כל צלחת המבורגר, ולידו סלט כרוב אדום ופפאיה, ומגישים.
המתכון מתוך ספר המתכונים של אורנה ואלה
 
 

המבורגר אנטריקוט של מיטבר

החומרים:
1 ק"ג (עדיף) אנטריקוט טחון גס (או כל נתח בקר אחר בעל אחוזי שומן של 20%-30% לפחות- אל דאגה השומן יימס בתהליך הצלייה!)
2 כפיות שטוחות של מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
½ כוס סודה

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל החומרים יחדיו למשך כ- 5 דקות (על מנת שיתאחדו) ולהעביר את קערת הערבוב למנוחה במקרר למשך כשעתיים.
2. לעשות קציצות אחידות (70 גרם למיני בורגר, 200-300 גרם לבורגר גדול) ולהחזיר למקרר למנוחה למשך שעה נוספת.
3. לסגור את הקציצות בצריבה קלה על מחבת עם מעט שמן זית (כחצי דקה בכל צד), ולהעביר לגריל לצלייה.
4. לצלות במשך כ- 2 דקות לכל צד לדרגת רייר. כ- 5 דקות לכל צד לדרגת מדיום-וול.

להגיש על לחמניות טריות עם ירקות טריים, רטבים, צ'יפס חם וכל מה שעושה לילדים שמח.
 

ההמבורגר הצמחוני של bariba

חומרים:
2/3 כוס עדשים ירוקות
200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
1 יחידה גזר גדול מקולף ומגורר
4 ביצים
3 יחידות בצל סגול קצוץ
3 שיני שום כתוש
2 כפות אבקת בצל מיובש
2 כוסות פרורי לחם מקמח מלא
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מבשלים את העדשים בהרבה מים בלי מלח כ-20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות.
2. מסננים ושומרים בצד.
3. מטגנים את הבצל עד שהוא מחליף צבע ומוסיפים את השום ומאדים כדקה.
4. מקפיצים את הפטריות בשמן זית בצריבה חזקה לאטימה.
5. שוברים את הביצים וטורפים בקערה.
6. מערבבים את כל החומרים יחד.
7. נותנים למסה לנוח כשעה.
 

שבבי בצל של מוזס

תוספת חטא על פשע - שבבי בצל (תמונה: יח"צ)
תוספת חטא על פשע - שבבי בצל (תמונה: יח"צ)
חומרים:
בצל פרוס לטבעות עבות
תערובת קורנפלור, קמח, פלפל לבן ומלח
שמן

אופן ההכנה:
1. להרטיב את הבצל מעט
2. לקמח את פרוסות הבצל בתערובת
3. לטגן בשמן עמוק עד להשחמה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.