החגים על פי ארז

 
עודכן 23:49 11/09/2007
ארז קומרובסקי

החג הזה לא חייב להיראות בדיוק כמו כל אלה שהיו לפניו ואלה שיבואו אחריו. ארז קומרובסקי מספק הפקה אלטרנטיבית שתגרום לריר לנזול ולא בגלל שנרדמתם על המפה

 
 
 
 
 
שני דרינקים, טלה צעיר ומתקתק, סלט של מלכים, דג שלם עם סלסה מקפיצה, קומפוט וחלוגה. ארוחת חג שלמה לתפארת המולדת. קבלו.
 

דאקירי תאנים

ולמתכון:

החומרים:
8 תאנים בשלות ומפוצצות מרוב סוכר
1-11/2 כף דבש
מיץ משני ליים
8 קוביות קרח
3 מנות רום לבן איכותי

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לבלנדר ומערבבים עד שמתקבלת מסה קפואה ומתוקה.
 

מרטיני רימונים

 

ולמתכון:

החומרים:
מיץ סחוט מלימונים טריים
וודקה איכותית
קרח

אופן ההכנה:
לערבב בשייקר ולמזוג לכוסות מרטיני
 

תאנים ממולאות בטלה

ולמתכון:

חומרים:
10 תאנים שחורות בשלות
250 ג' טלה טחון דק (פלדה שמנה)
1/3 כוס פיסטוק קלוי
קורט הל ירוק טחון
קורט מוסקט טחון טרי
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס גס
שמן זית עדין
2 כפות סילאן

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המילוי ולשים היטב עד לקבלת עיסה רכה.
2. קורעים את התאנה וממלאים בתערובת.
3. מטפטפים מעט סילאן ושמן זית.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לפחות, כ-10 דקות.
 

סלט אגסים ואנדיב

ולמתכון:

חומרים:
3 אגסים (אפשר לנסות את האסיאתיים שנראים כמו תפוח אבל עם טעם של אגס)
1 לימון
3-4 ראשי אנדיב
1/3 כוס צנוברים קלויים
1/2 כוס פרמז'ן מגורר לאבקה
לויניגרט:
2 כפות חומץ פטל או שרי
3 כפות שמן אגוזים
מלח ים גס
פלפל לבן גרוס
1 כף דבש
צרור עלי בייבי ארוגולה שטופים ויבשים לחלוטין

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל חומרי הרוטב.
2. לקלף, לגלען ולחתוך את האגסים לפרוסות דקות. להשרות מיד במיץ לימון על מנת שלא ישחירו.
3. להפריד את האנדיב לעלים ולהשתמש רק ביפים. להשקות כמה דקות במי קרח ולייבש היטב.
4. לערבב ויניגרט בעדינות עם עלי אנדיב, אגסים, צנוברים ועלי ארוגולה, לפזר מעל את הפרמזן ולהגיש מיד.
 

דג ים בציפוי ארומטי על מצע סלסת רימונים

ולמתכון:

חומרים:
דגים שלמים או 4 פילטים של דג ים
לציפוי הדג:
1.5 כפות זרעוני כוסברה קלויים
1.5 כפות זרעוני שומר קלויים
מלח ים גס
פלפל שחור
שמן זית
לסלסה:
3 רימונים מפורקים
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
מיץ משני ליים
1.5 כף תרכיז רימונים
1/2כוס פטרוזיליה קצוצה דק (אפשר להחליף בכוסברה לחובבים)
2 שיני שום כתושות דק

אופן ההכנה:
1. לעשות שלושה חתכים בעור הדג (לדג שלם משני הצדדים)
2. לצפות בתערובת התבלינים ולזרזף מעט שמן זית.
3. לצלות בחום גבוה מאוד על מחבת מחומם מראש.
4. לערבב את גרגרי הרימון עם יתר חומרי הסלסה.
5. להגיש את הדג על מצע הרימון ומעל עוד מעט סלסה.
6. לחייך, זה טעים נורא!
 

קומפוט טרי של אפרסקים

חומרים:
6 אפרסקים לבנים בשלים
1 מקל וניל
11/2 כפיות מי זהר (מי הדרים)
2 כפות דבש
2 כפות סוכר דמררה

אופן ההכנה:
1. לחלוט את האפרסקים במים רותחים למשך דקה. לקלף, לחצות ולגלען. לחתוך את החצאים לשמיניות.
2. להשרות בדבש ובסוכר, להוסיף את מי הזוהר וגרגירי הווניל מהמקל.
3. להניח לאפרסקים לשרות במיצים של עצמם כשעתיים, מכוסים בניילון נצמד במקרר.
4. להגיש עם גלידת יוגורט או גלידת וניל באיכות משובחת.
 

חלוגת דבש ואגוזי מלך

חלוגה - גם חלה וגם עוגה (צילום: דניאל לילה)
חלוגה - גם חלה וגם עוגה (צילום: דניאל לילה)
אי אפשר בלי איזה לחם כשבארז קומרובסקי עסקינן, ולכן להלן חלוגת דבש שאמנם תתאים בדיוק לראש השנה, אבל מומלץ שתלווה אתכם באוםן קבוע

החומרים:
1 קילו קמח
120 גר' חמאה
540 גר' מים
180 גר' דבש
1 ביצה
50 גר' שמרים
30 גר' מלח
180 גר' אגוזי מלך

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים חוץ מהאגוזים והמלח
2. לשים היטב עד קבלת בצק אחיד וחלק
3. מוסיפים את האגוזים ולשים קצרות
4. לסיום מוסיפים את המלח
5. מתפיחים כשעתיים
6. יוצרים מהבצק נקניק ומגלגלים לצורה הרצויה
7. מחממים את התנור לחום בינוני ואופים כ- 20 דקות
מומלץ להניח בתנור כלי עם מים ליצירת אדים, או לחילופין למרוח ביצה על הבצק לפני האפיה.
 
במאי: חן לנדאו
עורך: ליאור לנדאו
צלם: איציק רוזן
עורכת ערוץ האוכל: מאיה פלמון מעוז
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.