מתנה לחג

 
עודכן 14:03 11/09/2007
יפעל ביסטרי, מורן עשור ושרון גבאי

חלפו להם הימים שברכת שנה טובה מנצנצת בדואר הספיקה. היום בלי מתנה שווה במיוחד לא תחגגו כראוי. מוגשים לכם כאן רעיונות טובים בכמה תחומים ובכמה מחירים, הכל לאוהבי אוכל. חג שמח

 
 
 
 
 

מתנות מתוקות

עוגות דבש בטאטי (תמונה: יח"צ)
עוגות דבש בטאטי (תמונה: יח"צ)
עוגות דבש שוות ביותר בטאטי. מומלצת במיוחד עוגת דבש עם תאנים. עוגיות הג'ינג'ר ודבש מפתיעות עם גינג'ר מסוכר שעושה חריף בגרון. אלה ועוד מגוון לחמי דבש מיוחדים, עוגיות ועוגות לחג, בשלל מחירים.
קפה טאטי, דרך השלום 53 גבעתיים. 03-5739526

תכשיטים מתוקים
המתנה הכי מפתה שאפשר לקבל או להביא היא קופסת הפטיפורים של האחיות שאולוב. ניתן למלא בקומה אחת של פטיפורים או בשתי קומות.
מחיר: קומה אחת -85 שקלים ושתיים – 150 שקלים.
SHAULOV SISTERS מירב - 054-7986444, מיה - 052-3514870
 
נפלאות דה-האש (תמונה: יח"צ)
נפלאות דה-האש (תמונה: יח"צ)
אם תצליחו לשים ידכם על קופסה שחורה ומלאת בונבוני השוקולד של דה - האש, מותג שוקולד חדש ומשובח, אז שיחקתם אותה עם מתנה שווה במיוחד. טעמנו כמה, ביניהם קפה עם הל, מריר עדין ופרלינה ושקדים קלויים. היה מצוין, עדין ואנין, והשאיר לנו טעם של עוד הרבה.
Déaches
09-9584861

רשת Leonidas משיקה לקראת החג גרסה מתוקה וטעימה של פרי עץ הדעת, המזוהה עם תחילתה של השנה העברית: מרמלדת תפוח מתוקה, המכילה אחוזי פרי גבוהים- גרסה משובחת לממתק הילדותי המופלא. התפוח, סמל לעם ישראל, מוגש באהבה מ- Leonidas במיוחד לכבוד ראש השנה, כמרמלדה טעימה בצורה ובטעם של תפוח מתוק.
מחיר ל – 100 גרם: 28 שקלים
סוקולוב 83, רמת השרון, טל': 03-5400646
יפו 33, ירושלים, טל': 02-6223262
אבן גבירול 74, מול כיכר רבין, תל-אביב, טל': 03-6093363
 

אינסטרומנטים לבשלן

פרח לחליטות תה קוזיול
הפרח הוא בעצם מסננת, שמים את תערובת החליטה בתוך הפרח ומניחים על כוס עם מים רותחים, כשמסיימים שומרים את הפרח בתוך עלי הכותרת.
מחיר: 49.90 שקלים

קוצץ ירקות PROGRESSIVE
כולם אוכלים סלט, כולם שונאים לעשות סלט. לפרוגרסיב מכשיר שהוא מתנה אידיאלית לכל מי שאוכל סלט והרבה, הקוצץ עושה את העבודה השחורה של קיצוץ ירקות דק-דק במהירות וביעילות רבה, הוא יעיל גם לקיצוץ ירקות קשים כמו תפוחי אדמה וסלרי. אפשר לרכוש סכין נוספת לחיתוך גס וגם לצ'יפסים. מצורף מסרק לניקוי קל, מתאים לשטיפה במדיח.
מחיר: 129 שקלים

משטח לייבוש כלים DISH WISH
העבדים שאין להם מדיח מכירים את בעיית הריח שעולה מהמגבת שגרה על השיש ועושה עבודה לא מספיק טובה. מניחים את הכוסות על המשטח והקסם מתרחש: גם הכלים וגם המשטח, הכל נקי ויבש.
פיתרון אלגנטי ונוח שמתכבס בקלות.
מחיר: 49.90 שקלים

סכין מזלונה קוזיול
קוזיול דאגו שגם קיצוץ של בצל ועשבים יהיה מהנה, הידיות הם בדמות שפים צבעוניים וחינניים. למזלונה שני סכינים שיהפכו את המלאכה למהירה מאוד.
מחיר: 176 שקלים

השייקר של ג'ימי אוליבר
בעזרת כדור קרמי השייקר יפצח, יטחן ויערבב. מצויין להכנת פסטו, משחות לבשרים, ורטבים.
מצורפת כפית ומתכונים של המלך אוליבר.
מחיר: 198 שקלים

מברשת סיליקון עם פטנט של CHEFN
לא הצלחתי עד היום להשתכנע שמברשות סיליקון עושות עבודה טובה יותר, אבל המברשת הזאת מביאה איתה בשורה נוספת: מעל המברשת מיכל מתברג גמיש למילוי שמן או ביצה, התכולה עוברת לאט לאט דרך המברשת בדיוק בכמות הרצויה. מצורפת כוסית מתאימה להעמדה של המברשת ואיחסון.
מחיר: 89 שקלים

תודה ל"טייסט- חנות עם טעם" ברעננה על הכלים
 
 

יין ואלכוהול

מדי ראש שנה הבאה עלינו לטובה, אנחנו עוצמים עיניים בהנאה ומאפשרים לדבש הניגר על התפוח להשתלט על כל פינה בחיינו. גם פינת האלכוהול לא נשארת מקופחת. מלבד היין שלעולם לא נס לחו, נמזגים בחגיגיות בברים ובבתים מיני ליקרים וקוקטיילים, כולם ברוח הדבש והתפוח. לפניכם מספר אופציות מעניינות לארוחת החג.

הוניג-טאובה
בכל שנה מנסים ברמנים לרקוח את הקוקטייל הייחודי לשבוע הדבש והתפוח. המאמצים מסתכמים לרוב בערבוב ברנייגר (ליקר הדבש הנהדר) עם שנאפס תפוחים כלשהו. והנה השנה, דומה שהגיע הקץ לערבובים. חברת כספי משיקה לראשונה ליקר תפוח בדבש, מבית ברנייגר. הליקר, "הוניג-טאובה", יונת הדבש בעברית, מורכב מברנייגר, תמציות תפוח-עץ טבעיות וכהל דגנים איכותי שיושן שנתיים בחביות עץ. הליקר מכיל 38% אלכוהול, והוא מאוזן ובעל טעם מפתיע ומעניין. בניגוד לקוקטיילים המוזכרים לעיל, בהם מורגשים הדבש והתפוח בנפרד, טעמו של ההוניגטאובה הוא מעין מיזוג מיוחד של שניהם. הבקבוק המוזהב והמעוצב באריזת הבד המהודרת, הולם את שולחן החג, ואף נושא הכשר רבני. בשורה התחתונה, אם כבר יש מספיק יין על השולחן, זו מתנה מקורית ומושלמת לערב החג.
מחיר: 155 שקלים.

גלנפידיך ליקר
חג הדבש הוא הזדמנות מצוינת להיחשף לאחד מליקרי הדבש המשובחים ביותר. ליקר גלנפידיך, מבית הסינגל מאלט ויסקי הפופולארי ביותר בעולם, מורכב מגלנפידיך שהושרה עם עשבי תיבול ודבש, ויושן בחביות עץ אלון. התוצאה המתקבלת היא ליקר פרימיום מעולה, אשר טעמי הדבש והמאלט המופלא מורגשים בכל לגימה ולגימה. הטעם הינו כה עשיר ובה בעת כה מדויק, עד אשר לא מפתיע כלל שהליקר התחבב גם על חובבי הוויסקי האיכותי וגם על אלו שאינם שותים ויסקי כלל. לחובבי הדרמבוי שביניכם, שמאסו במתיקותו הכמעט-מופרזת, הגלנפידיך-ליקר הומצא עבורכם. הבעיה היחידה היא שאחרי שתתנסו לא תוכלו לחזור לדרמבוי הרגיל שירגיש מתוק מדי ודל בטעמו. בשורה התחתונה, מעניין וראוי לחובבי הויסקי, מושלם לאוהבי הדבש. מתנה מושקעת לחג, בעיקר עבור מי שיודע להעריך אלכוהול משובח.
מחיר: 247 שקלים

ברבר
ליקרי דבש מתוקים לכם מדי, והבאד אפפל חיסל אתכם בחתונה של אחותכם. מה לעשות, אתם אנשים של בירה. ברבר, בירת האייל הבלגית, מאפשרת לכם לשתות בירה תוך שמירה על רוח הדבש של החג. ייחודיותה של הברבר היא במרכיביה המקוריים והלא-מקובלים בתעשיית הבירה. מלבד שעורה, לתת, כישות ושמרים, היא מכילה גם תערובת דגנים סודית ודבש. הדבש אינו מעורבב עם הבירה לאחר ההתססה אלא מהווה מרכיב בשלב ההתססה. לכן טעמו חבוי במקצת, אך בהחלט מורגש מבעד למרירות הקלה של הבירה. אחוז האלכוהול גבוה יחסית לבירה (8%), והוא מצוי בשני המותגים – הברבר הרגילה, והברבר הכהה המיועדת לחורף (מיוצרת בין אוקטובר לפברואר). בשורה התחתונה, אופציה מקורית לחג המגוונת את היצע המשקאות על השולחן.
להשיג בחנויות היין האלכוהול המובחרות.

יפו Blanc שרדונה 2006
למרות שמו המחייב, יקב יפו שהוקם ב-1998 על ידי אן צלניקר ובעלה, הוקם דווקא ברמת החייל במרתף ביתם. הייקב מייצר 10,000 בקבוקים בשנה, מענבי כרמים בהרי ירושלים.
בימים אלה יצא השרדונה 2006 לשיווק:
היין עשוי מ-100% ענבי שרדונה והתיישן שלושה חודשים על שמריו בחביות עץ אלון.
הריח: שמרי, אגוזי, עם רמזים לתפוח, דבש וקרמל.
הטעם: חמיצות טובה, מעט טאנין, לימוני ותפוחי בטעמיו. סיומת בינונית עד ארוכה.
היין עשוי טוב, מאוד מאוזן עם חמיצות טובה. הענבים נבצרו בהרי ירושלים, באקלים הדומה להפליא למקור הזן ואכן החמיצות והיובש מזכירים את יינות בורגון אך ללא המינרליות הטמונה בקרקע.
השרדונה זכה במדליית כסף באשכול הזהב 2007.
מחיר: 72 שקלים

קברנה 2005 של ברבדו
יקב כרמי יוסף משיק את יין הקברנה סובניון מבציר 2005. יין זה מורכב מ- 100% ענבי קברנה סובניון, מחצית בציר ספטמבר ומחצית בציר מאוחר. היין יושן במשך 12 חודשים בחביות עץ המיוצרות, רובן מעץ אלון צרפתי ומיעוטן מעץ אלון אמריקאי, ליצירת שילוב נכון בין ארומת הפרי וניחוח החבית. היין מיוצר ללא סינון בתהליכי הצללה ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים. היין מאופיין בצבע אדום עמוק וצלול. גרגרי יער בשלים ופלפל ירוק ושחור, שזיף וניחוח וניל. הוא עשיר ובעל גוף מלא, טאנינים רכים וטעמי פרי מורכבים ומתמשכים. היין מוכן לשתייה וצפוי להתפתח היטב בבקבוק במהלך חמש עד שמונה שנים.
מיין זה הופקו רק 14,000 בקבוקים המיועדים לייצוא ולשוק המקומי בישראל.
מחיר: 120 שקלים.
 

ספרי אוכל

הלחמניה הכי טריה על המדף - האוצר של על השולחן. בספר 400 מתכונים נבחרים של כל הזמנים, שהופיעו במגזינים של על השולחן. מי שלא מנוי הרויח את הקרם דלה קרם במכה אחת, ומי שמנוי במילא לא יכול להישאר אדיש לשום מוצר של המגזין, כך שישמח להוסיף לאוסף ריכוז נוח ויפה של מתכונים נבחרים.
מחיר: 119 שקלים

"במנות קטנות", מאת ליאורה קרן. אוכל קטן זה סוג של טראנד ובספר הזה תוכלו לקבל שלל רעיונות והבנה בסיסית כיצד מארחים בצורה כזאת. ספר נאה בהחלט, שפותח נישה שונה של בישול ואירוח. יופי של מתנה למארחת חובבת פרטים קטנים.
מחיר: 119 שקלים

עוד מתנות ספרותיות:
החיים דבש - ספר שלם על דבש
מדריך יקבים ישראלים
בישול ישראלי - מתנה לדודה מאמריקה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.