סקס ונודלס

 
עודכן 14:27 20/09/2007
יפעל ביסטרי

טאיוון, יפאן, מקסיקו ויוון, כולן סיפקו נציגים מפוארים ברשימה שלנו. מתברר שוב, בפעם המי יודע כמה, שבכל מקום על הכוכב אוכלים ולשמחתנו גם מצלמים את זה. סרטי אוכל זרים למנה ראשונה

 
 
 
 
 

אוכל שתייה גבר אישה, Eat Drink Man Woman

(כרזת הסרט)
(כרזת הסרט)
(אנג לי, טיוואן, 1994, 123 דקות)
"…חשבתי על משפחות וכיצד הן מתקשרות… לעיתים הדברים שהילדים צריכים לשמוע הם הדברים שלהורים קשה לומר, ולהפך. כשזה קורה, אנו נתלים בטקסים. עבור משפחת צ'ו, הטקס הוא סעודת יום ראשון… בכל ארוחה המשפחה מתאספת וקורה משהו שמרחיק אותם זה מזה…" במאי הסרט אנג לי ("נמר, דרקון") מביא לנו כאן תיאור מקסים ונוגע ללב של היחסים בין שף סיני מזדקן לבין שלוש בנותיו. לתקציר המלא...
אוכל: שעתיים של הנאה צרופה מהמטבח הסיני המסורתי על כל רבדיו. דקות ארוכות מהסרט מוקדשות לצילומים מרהיבים של הכנת מנות מסורתיות מופלאות והגשתן. המצלמה מתחקה אחר ידיו המיומנות של השף ואינה פוסחת על שום שלב בהכנה. המראה מהפנט כל כך, עד כי הוא מעמיד את הצופה בפני דילמה קשה – האם לאכול את המנות המדהימות הפרושות על גבי השולחן, או שמא יעדיף דווקא לבשלן... הסרט נהדר ושווה צפייה לכשעצמו, אולם מהזווית הקולינארית אין ספק כי הוא מועמד מוביל לזכייה בתחרות הסרטים מזילי הריר.
מה לאכול? כבר בתחילת הסרט תבינו שהבחירה כבר נעשתה – סיני כמובן. בעניין זה שימו לב לא להתאכזב אם האוכל שמגיע עם השליח אינו תואם לריחות ולטעמים המתפרצים דרך המסך. לא קל לאתר בארץ מסעדות סיניות עם מנות סיניות מסורתיות ועם בישול סיני אותנטי שאינו מושפע מהחיך המערבי. קחו זאת בחשבון כשאתם מבצעים את ההזמנה, והשתדלו שלא לבייש את גיבורי הסרט ב"סתם" אוכל סיני.
 

טמפופו, Tampopo

(ג'וזו איטאמי, יפן, 1986, 114 דקות)
פרודיה קומית מסחררת העוסקת בהנאות האוכל, והבועטת, בין היתר, ביחסם הנוקשה של היפנים אל מזונם ואל יחסי הכוחות בחברה היפנית המודרנית. איטאמי מערבב מספר ז'אנרים בסרטו, כשמעל כולם בולטת השפעתו של המערבון האמריקאי. לא בכדי מכונה הסרט "מערבון האטריות הראשון". לתקציר המלא...
מאכל: ראמן, ראמן ועוד ראמן. האטריות היפניות שמקורן בסין מלוות את הסרט הנפלא מתחילתו ועד סופו. כבר בתחילת הסרט ניתן לקבל מושג על הצפוי מבחינה גסטרונומית, כשגיבור הסרט קורא מתוך ספר. הוא נכנס לרגע לדמות התלמיד ומקבל הדרכה מהפנטת מהמאסטר באכילה נכונה של ראמן: "עליך לסקור את הקערית כולה. הערך את המבנה שלה, התענג על הארומה... פנינים של שומן בוהקות על פני השטח, שורשי שינאצ'יקו נוצצים, אצות ים שוקעות לאיטן, בצלי אביב צפים... התרכז בשלוש פרוסות בשר החזיר. הן ממלאות את תפקיד המפתח אך נשארות חבויות ברוב צניעות... לטף אותן בקצות המקלות, הרם אותן בעדינות, והנח אותן במרק בצד השני של הקערית. מה שחשוב כאן הוא להתנצל בפני בשר החזיר ולומר, 'להתראות בקרוב'..."
מה לאכול תוך כדי? אחרי הפתיחה הזו, נראה אתכם צופים בהמשך הסרט מבלי להזמין (הרבה) ראמן מהמסעדה היפנית הקרובה.
 

כמו מים לשוקולד, Como agua para chocolate

(כרזת הסרט)
(כרזת הסרט)
(אלפונסו אראו, מקסיקו, 1992, 123 דקות)
סרטו היפהפה של הבמאי המכסיקני אלפונסו אראו מבוסס על רומן רב מכר של הסופרת המכסיקנית לאורה אסקיובל. טיטה, נערה חושנית ומלאת חיים, נאלצת להישאר רווקה ולטפל באימה עד סוף חייה, בשל מסורת ארוכת שנים. לתקציר המלא...
אוכל: תינוקת שנולדה על שולחן המטבח בתוך ים של בצל קצוץ, סופה שתגיר ים של דמעות. דמעות שנזלו לעוגת החתונה יגרמו לאוכלים המאושרים ביותר לבכות. גרעיני הרימון לנצח יכפו תשוקה עזה על כל אוכלם... האמירות הפיוטיות הללו הן רק חלק מהמסרים על אוכל ורגש בהם תפגשו במהלך הסרט. לפיכך, הדגש במאכלים המופיעים בו הינו יותר על הסימבוליות שלהם ופחות על הצדדים הקולינאריים, הנפלאים לכשעצמם. המשפט הידוע לפיו, הדרך אל ליבה של הבחורה (או אל ליבו של הגבר) עוברת דרך הבטן, מקבל חיזוק בסרט. כך למשל בסצנה בה מכינה הגיבורה רוטב לעוף מעלי הורדים שהביא לה הבחור. האחרון, מוקסם, טועם מהרוטב ומכנה אותו "נקטר האלוהים".
מה לאכול? הסרט מציג משרעת רחבה יחסית של מאכלים וטעמים. לכן, בחירתכם תהיה מתאימה בין אם תלכו על עוף עסיסי ובין אם תחשקו במתוקים. מה שחשוב בכל זאת, הוא שתבחרו בטעמים עשירים יחסית על מנת שתוכלו להתמודד עם תגובותיהם הרגשיות של הגיבורים עם כל ביס וביס.
 
 

אהבה פלפל וקינמון, Politiki kouzin) A Touch of Spice)

(תאסוס בולמטיס, יוון, 2004, 108 דקות)
קומדיה נוסטלגית בטעם חמוץ-מתוק אודות מודעות עצמית, אנשים העוזבים את מולדתם, קונפליקט אישי, ומעל לכל אהבה. זהו סיפורו של פאניס, נער יווני שגדל באיסטנבול, לצד סבו, מחנך ופילוסוף קולינרי, המלמד אותו שהאוכל, כמו החיים, דורשים מעט פלפול כדי להעניק להם טעם. לתקציר המלא...
מאכל: תבלינים ים תיכוניים, מאזטים נפלאים וראקי – משקה האניס הטורקי. כל אלו מתמזגים יחדיו לסרט אשר מלבד היותו יפה ומרגש לכשעצמו, יודע בהחלט להעניק לאוכל את הכבוד הראוי לו. הגיגים פילוסופיים-קולינאריים דוגמת התאמת כל תבלין לגרם השמיים שמתאים לו, שזורים בסרט ומהווים הנאה צרופה לכל מי שאוכל בליבו ולא רק בכרסו. או כדברי הסב: "המזון והחיים גם יחד זקוקים למלח כדי שיהיו יותר טעימים".
מה לאכול? אין ספק שמראה המאזטים והמאכלים הים-תיכוניים הממלאים את השולחן, מכתיבים את הסגנון הרצוי. הכינו לכם עלי גפן ממולאים, פלפלים קלויים, חצילים מטוגנים וחמוצים, והתרווחו על הספה. רגע לפני שאתם לוחצים פליי, מלאו כוס גבוהה בקרח, הוסיפו מעט עלי נענע ומזגו מנה יפה של ראקי (גם אוזו יכול להתאים לאווירה היוונית-טורקית). מלאו את שארית הכוס במים צלולים או במיץ לפי טעמכם. עכשיו לחצו פליי.
 
תקצירי הסרטים באדיבות ספריית "זמנים מודרניים".
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.