סערה במושבה

 
עודכן 13:04 24/09/2007
מאיה פלמון מעוז

ג'ולייט הגיעה בדיוק בזמן בשביל להציל את רמת השרון משיממון בתי הקפה הממאיר שלה. מדובר בהחלט במציאה מעניינת שמוזמנת להישאר

 
 
 
 
 
פסטורליה בכיכר המושבה (תמונה: יח"צ)
פסטורליה בכיכר המושבה (תמונה: יח"צ)
ברמת השרון מכירים טוב טוב את הפינה הזאת, בכיכר שבהצטלבות בין שדרות ביאליק לרחוב אוסישקין. שם, בצד הימני, רגע לפני כשנשפכים לשדרת החנויות של אוסישקין, יושבת לה הפינה הכי מקוללת ברמת השרון. עשרות עסקי אוכל כבר ניסו שם את מזלם, והמוצלחים ביניהם שרדו שלושה חודשים, פלוס מינוס.
אי לכך נדרש ביטחון עצמי לא קטן בשביל לבחור דווקא את הפינה הזאת, ולשמחתנו להוריה של ג'ולייט נמצא הביטחון הזה בשפע.

נעים מאוד

פקדנו את האתר פעמיים, בפעם הראשונה בספונטאניות שעלתה לנו בישיבה צפופה וסבלנית כלפי המשימות הלגיטימיות של המלצריות, בפנים. בפעם השניה כבר הזמנו מקום וזכינו בשולחן קטנטן ועגול, בחוץ, אז השעה הייתה 19:00 בערב, ורמת השרון נראתה לרגע כמו המושבה הקטנה שהיא כבר לא.

בזכות שני הביקורים הצלחנו לחלוש על מספר נאה של מנות: בתחום הראשונות דגמנו מוס גבינות, חציל קלוי ושום קונפי (36 שקלים), ג'וליאנים של ירקות שורש (38 שקלים), סלט עגבניות תמר ושרי תמר (36 שקלים) ורביולי בטטה וגבינות (38 שקלים). הרביולי היו מצוינים. אמנם מדובר במנה לא גדולה, אבל עדינה ונעימה ורמז השרדונה, הענבים והפרושוטו השתלבו לרוטב מוצלח עם כי קצת דליל מדי.

מנת סלט העגבניות הייתה תענוג צרוף. הגבינה והלחם ספגו היטב את שמן הזית והבלסמי והשתלבו עם הבצל, הבזיליקום, הזיתים והעגבניות לכדי חוויה איטלקית כפרית ויקרה מאוד יחסית לגודלה.

סלט הג'וליאנים דווקא אכזב. הגימיק שבחיתוך יצר אמנם סלט יפה, אך לא נוח לאכילה, שהניב ביסים לא מאוזנים בתכולתם, אי לכך מגוון החומרים בו, שדווקא מבטיחים למדי לא התחברו. מוס הגבינות הזכיר מנות ראשונות לא מוצלחות בארוחות ערב של בתי מלון, ולא זכה להתייחסות רבה.
 

תן לי ניוקי ואומר לך מי אתה

ה- bread pudding, מציאה (תמונה: יח"צ)
ה- bread pudding, מציאה (תמונה: יח"צ)
למנות עיקריות הזמנו ניוקי, שלעולם יהווה סוג של מבדק הצהרת הכוונות של המסעדה. בג'ולייט הצהירו שהם מייצרים אותו בעצמם ויודעים את העבודה. קרם הפסטו, האספרגוס והעגבניות הלחות, השלימו מנה איטלקית פשוטה ומשמחת, המתומחרת הרחק הרחק מעל אופייה המובהק (63 שקלים).

פולנטה מושחמת עם ראגו פטריות וסנט מור (60 שקלים), הייתה מעניינת, אם כי מלוחה מדי וקצת עמוסה מפאת כל מרכיביה. פולנטה פחות עשירה ויד יותר יציבה על הראגו הייתה משפצת אותה פלאים.

טליאטלה קרבונרה (64 שקלים) אכלנו בשתי הפעמים, וזאת מאחר שאין ביכולתנו לפסוח על מנה זאת כאשר אנו נתקלים בה. הגרסה של ג'ולייט לא כוללת חלמון בקליפתו על ראש הר הטליאטלה, אך בהחלט מכילה אותו בפנים. המנה הדי קטנה, הייתה מצוינת בפעם הראשונה, אך בפעם השנייה אכזבה, כשפיסות הבייקון היו שרופות מדי והרוטב התפרק והתגבש בחזרה למרקם פירורי. ריזוטו הלימון והברוקולי (66 שקלים) לא הסגיר בקלות את הלימון שבו, והעדשים השחורים שברו את המרקם הנימוח והרצוי ומלבד עניין ויזואלי, לא הוסיפו דבר אלא גרעו.

בתחום הקינוחים הכל תקין, עם סופלה שוקולד (32 שקלים) שהיה בדיוק מה שרצינו – חם, נוזלי ומר-מתוק כמו שצריך. ה-bread pudding שבתפריט (28 שקלים), הפתיע אותנו לטובה, קודם כל כי קשה למצוא את הקינוח המטריף הזה בארץ, ושנית כי היה עשוי היטב והשאיר טעם של עוד. עוד הרבה.
 

דיון קצת בתפריט היין

תפריט היין בג'ולייט הוא ישראלי לחלוטין ועל כך כל הכבוד. הבעיה בו היא תמחור מופרז, שכנראה נועד בין היתר להוסיף כבוד ליינות, אך נמצא מרגיז יותר מכל דבר אחר. דוגמא טובה לזה היא תמחור היינות של ייקב אליגוטה. מדובר בייקב צעיר ועלום, שיינותיו בהחלט ראויים להכרות נעימה. התמחור המוגזם, 39 שקלים לכוס ו-159 לבקבוק סנג'ובזה 2004, לוקה בחוסר צנעה שהיה מצופה מייקב בחיתוליו, ולא חכם אם הכוונה היא למשוך קהל להזמין ולהכיר אותו לראשונה.

ולסיכום החוויה

ג'ולייט היא מותק של מסעדה. היא הגיעה בזמן הנכון, היא נמצאת במקום הנכון ואם תמשיך בדרך רצופת הכוונות הטובות שלה, תתייצב בודאי ותיפטר מאי דיוקים במנות מסוימות. השירות ידעני, נעים ויעיל.
אך עם זאת שני נושאים ראויים לטיפול: הראשון הוא איטיות מוגזמת בהוצאת המנות. לא מדובר במקום גדול, ובשתי הפעמים שביקרנו המסעדה, היא גם לא הייתה מלאה, ובכל זאת הזמן שלקח עד שהמנות הגיעו היה ארוך ובלי פרופורציה.
סוגיה שנייה וכואבת יותר היא סוגיית המחיר. כולל כל מה שהזמנו וללא טיפ, השארנו כ-150 שקלים לאדם, שזה המון כסף, בודאי כשמדובר במנות לא מעטות בעלות אופי כפרי למדי והבה נודה – פסטות.
עדכון בתחום המחיר ופיין טיונינג ביתר, וג'ולייט בדרך להסיר סופית את הקללה מהפינה.
 
Juliet Kitchen
שד' ביאליק 42, פינת אוסישקין, רמת השרון
03-5406065
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.