מתוק ישראלי

 
עודכן 16:06 11/10/2007
על השולחן

מה הכי מתוק וישראלי גם יחד - קרמבו? גבינה פירורים? קוקוס או מלבי? 6 קונדיטורים מובילים יצרו את המתיקות הכי ישראלית שלהם. תטעמו ותחליטו בעצמכם. חלק ראשון בסדרה

 
 
 
 
 

קומפוט וניל שזיפים

הבחירה של מיטל נגר, הבייקרי של ה”קופי בר”:

אצלנו בארוחות משפחתיות סבתא שלי הכינה תמיד צנצנת קומפוט, ומבחינתי זו הגרסה של הקופי בר לטעם הזה.

חומרים ל-8 מנות:
1 ק”ג שזיפים מיובשים
2 מקלות קינמון
1 תפוז פרוס דק
1 לימון פרוס דק
2 ניצני ציפורן
10 גרם (1 כף) קינמון טחון
2 גרגרי פלפל אנגלי
100 מ”ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) מיץ תפוזים
1/2 ק”ג (½2 כוסות) סוכר
240 מ”ל (1 כוס) ברנדי
להגשה:
גלידת וניל

אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה שזיפים עם מים עד לכיסוי.
2. מוסיפים את שאר החומרים למעט הסוכר והברנדי ומבשלים עד לרתיחה.
3. מוסיפים סוכר וממשיכים לבשל, כ-10 דקות עד שהשזיפים מתרככים.
4. מורידים מהאש, מוסיפים ברנדי ומצננים. מגישים בגביעים לצד גלידת וניל.
 

עוגה בחושה בניחוח הדרים

אצל סבתא צביה תמיד היו עוגות בחושות פשוטות וטעימות ליד צנצנות של עוגיות שומשום - זיכרון מתוק של פעם.
 
חומרים לתבנית קוגלהוף:
220 גרם חמאה רכה
380 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
300 גרם ביצים (5 ביצים מספר 1)
מעט תמצית וניל
160 גרם (גביע פחות כף) שמנת חמוצה
340 גרם (½2 כוסות פחות כף) קמח לבן
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כף אבקת אפייה
קורט מלח
סירופ סוכר-תפוז להשקיית העוגה:
50 מ”ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) מי סוכר (ביחס של 1:1)
2 כפות מיץ תפוזים
1 כף טריפל סק
1/4 כפית מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:
1. מעבדים חמאה עם סוכר וקליפות הדרים מגוררות במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה ביצים ואחר כך וניל.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
4. יוצקים לסירוגין שמנת ואת החומרים היבשים לתערובת תוך כדי ערבול.
5. יוצקים לתבנית קוגלהוף משומנת ואופים כ-40 דקות. לאחר 20 דקות פותחים את התנור לכמה שניות וממשיכים לאפות (זה מוריד את הטמפ' וכך אני רגילה לעשות — מ.נ).
6. מכינים סירופ סוכר-תפוז להשקיית העוגה: מביאים לרתיחה את כל החומרים ומצננים.
7. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מזלפים סירופ סוכר-תפוז. מצננים. מגישים בטמפ' החדר.
 

הבייקרי של ה”קופי בר”

פתיחת המקום בדצמבר 2005 אפשרה ללקוחות לקנות את קינוחי ה"קופי בר" הביתה. עם הזמן הפך הבייקרי גם לאופציה המאפשרת מאפה/כריך וקפה בבוקר, כריכי צהריים וקישים לקחת למשרד או לאכול בישיבה בשולחנות קטנים במקום עצמו.

הקונדיטורית מיטל נגר התחילה את דרכה כמלצרית בקופי בר ב-98', וכבר אחרי חודש החלה לפזול לכיוון הפס הקר במטבח. מהר מאוד היה ברור שהיא מוכרחה להתעסק באוכל. במשך הזמן יצרה מיטל קונדיטוריה לקופי בר יחד עם שותפתה, יעל לנדסמן.
הבייקרי [יד חרוצים 15 תל אביב, טל' 03-5371041]
 
 
צילום: דניה ויינר. סגנון: רותם ניר. מתוך גיליון 200 של על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.