חומוסיות לנצח

 
עודכן 18:32 23/10/2007
חומוס.דוט.קום

מכרם התימנים ועד עכו, משוואשה או חומוס פול - שש חומוסיות מיתולוגיות שלעולם לא ננטוש ואחת שבעצם כבר נטשנו. ספויילר: חומוס אחלה נפקד מהרשימה

 
 
 
 
 

אבו חסן (עלי קראוון)

אין הרבה אנשים בארץ, שלא שמעו על החומוס המצוין של אבו חסן ביפו. המבינים שומרים אמונים לסניף הראשון, שם הסועדים שלא נמצא להם מקום יושבים אפילו על המדרכה הסמוכה, עם צלחות פלסטיק ביד. חייבים להגיע מוקדם, לפני שייגמר. המנה המנצחת: מסבחה חמה, שהיא עונג צרוף, עם בצל והרבה רוטב ירוק של פלפלים חריפים כבושים

הסניף המקורי: הדולפין 1 יפו. הסניפים החדשים: שבטי ישראל 14 ו-17 יפו
 

סעיד

אל תתפתו לסניף בתל אביב. ההצפנה לעכו שווה את המאמץ. החומוסייה נעוצה בלב השוק של עכו, ולמרות גודלה העצום, משתרך לפתחה תור תמידי. 13 שקל למנה הטובלת בתועפות שמן זית ירוק וניחוחי. הכי מומלצת המשאוושה. מכאן ואילך אתם מכורים לנצח.

לב השוק בעכו, א’-ו’

אבו שוקרי (המקורי-האמיתי-המקורי)
לא, הוא לא נמצא באבו גוש, אלא דווקא בקצה של הוויה דולורוזה בירושלים העתיקה. לפני הרבה שנים הוא אמנם מכר חומוס באבו גוש, אבל מאז שעקר לירושלים מתכתשים על שמו קרובים כאלה ואחרים שעבדו אצלו. אצל אבו שוקרי הירושלמי החומוס גס, סמיך ומתובל בכמות אדירה של לימון, ועל כך גאוותם (מישהו סחט לימונים טריים בשבילכם, ולא השתמש חלילה במלח לימון נחות). המנה המנצחת היא החומוס-פול.

הגיא 63, העיר העתיקה, ירושלים (כניסה משער שכם), טל’ 02-6271538
 

חליל

הזדמנות מצוינת להגיע לרמלה. יש חומוס רגיל, כמובן, עם פול או בשר, אבל הכי כדאי לבחור במסבחה. היא חמימה, קלילה, נעימה, עם גרגרים רכים מעוכים מעט, שלא מדביקה אתכם לכסא בתום הסעודה. גם התיבול נכון ומדויק, עם גוון מתקתק ברקע.

קהילת דטרויט 6 רמלה, טל’ 08-9222284
 

אבו אדהם

גם פה אנחנו נאלצים לטרטר אתכם עד לסניף הנערץ בכפר יאסיף, ולא להתפשר על זה המצוי בתל אביב. החומוסייה עברה לא מכבר למקום חדש, צפונית מערבית למיקומה הקודם, אבל עם מגרש חנייה גדול לידה. החומוס הוא מהסוג הגלילי, קטיפתי ומקסים. שמן הזית שמגיע עליו חריף וירוק. מומלץ לנסות את המשאוושה החמצמצה.

מרכז כפר יאסיף ברחוב הראשי, טל’ 04-9996245
 
 

א-שייח

סודו של החומוס הנצרתי הזה, שכמובן נשמר בסודי סודות, מתבטא בקלילותו. אפילו שתי קערות חומוס א-שייח על הבוקר לא יסתמו לכם את הצנרת. מירקמו כמעט מוקצף, עדין טעם ומחליק בגרון. הוא עשוי מגרגרי בלאדי ומשולב בטחינה משובחת. גם המשאוושה והפלאפל מצוינים, וסלט הירקות החמצמץ טרי-טרי ועשוי בדיוק כמו שצריך. כשנגמר החומוס סוגרים, מה שאומר שאחרי 1 בצהריים אין לכם הרבה סיכויים.

רח’ אכסאל, בניין עפיפי, מרכז נצרת, טל’ 04-6567664

ראויים לציון מיוחד גם סוהילה בעכו, תנעמי ברעננה, הסורי בכרם התימנים, אבו נאדר, אבו מרואן וקלבוני ביפו, כרמאווי ולינא בירושלים.
 

אבו גוש — סוף הסיפור

אחת הטעויות הנפוצות והחמורות ביותר של מי שמחפש חומוס טוב היא לנסוע לאבו גוש. כל מי שמבין משהו בחומוס יודע, שאין לו מה לחפש שם יותר. מלכודות תיירים עמוסות צ’יפס קפוא ותירס מקופסה דווקא יש באבו גוש בשפע. חומוס טוב? יוק.

מיתוס החומוס מאבו גוש דעך מזמן. סלחו לנו שאנו נדרשים לסלוגן הפרסומי של “צבר”, אבל חומוס עושים באהבה, או שלא עושים בכלל.

למרבה הצער, באבו גוש כבר מזמן אין אהבה, אלא בעיקר מלחמת שמות מטורפת (אבו שוקרי המקורי המקורי), הכוללת אלימות, שריפות ועוד טובין מהסוג הזה. אנרגיות שליליות כאלה לא עושות טוב לאנשים, ובטח לא לחומוס. בקיצור, חפשו לכם מקום אחר לאכול בו.
 
מתוך גיליון ה-200 של "על השולחן"
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.