אפוי או מגולגל?

 
עודכן 12:09 01/11/2007
על השולחן

פרוייקט מתוק ישראלי מציג את דילמת השבוע: אם היו מציעים לכם רק קינוח גבינתי אחד, במה הייתם בוחרים - בלינצ'ס או עוגה?

 
 
 
 
 

בלינצ’ס פרג

הפרג הוא חומר גלם בסיסי במסורת היהודית, ובנוסף המלית הכי אהובה על סבתא שלי ועלי, ובכלל, הלקוחות שלי מטורפים על כל דבר ממולא בפרג. לכן הוא אחד ממייצגי הטעם הישראלי. הכי חשוב לקנות את הפרג טחון על המקום. מה שנשאר מקפיאים לפעם הבאה.
 

חומרים ל-13-10 יחידות:

למלית:
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
50 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם (1 שקית) פרג טחון טרי
50 גרם (1/2 כוס) פירורי פתי בר
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך קצוצים
1/2 תפוח עץ מסוג גרנד סמית מגורר על פומפייה גסה
לבלינצ’ס:
140 גרם (1 כוס) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גרם (1/3 כוס) פרג
1/2 מקל וניל
1 ביצה
1 כף שמן
360-300 מ"ל (¼-1½1 כוסות) חלב
להגשה:
סילאן או דבש

אופן ההכנה:
1. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה חלב, חמאה וסוכר. כשרותח, מכבים את האש. מוסיפים פרג, פתי בר ואגוזים ומערבבים. אחרי שמתקרר מוסיפים תפוח עץ ומערבבים.
2. מכינים את הבלינצ’ס: מערבבים קמח, סוכר, פרג ומקל וניל. מוסיפים ביצה, כף שמן וחלב ומערבבים היטב. אם נוצרים גושים, מעבירים דרך מסננת.
3. מטגנים את הבלינצ’ס על מחבת טפלון משובחת.
4. ממלאים כף תערובת לכל קרפ, מגלגלים לגלילה ומגישים יחד עם סילאן או דבש.
 

עוגת גבינה קרה עם סילאן ותמרים

כבעלת בית קפה, אני יודעת כבר שנים שהלקוחות אינם מוכנים לוותר על עוגת גבינה קרה עם פירורים, ועבורי היא מייצגת את העם הישראלי. לתוך העוגה הזאת שילבתי עוד אלמנטים מקומיים, כמו סילאן ופיסטוקים.
 

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ:

לבסיס:
200 גרם תמרים מגולענים וקצוצים
100 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים
לעוגה:
50 גרם (2 כפות) שמנת חמוצה
400 גרם גבינה לבנה 9%
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
10 גרם ג’לטין
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה מוקצפת
100 גרם סילאן

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: מערבבים תמרים ופיסטוקים לעיסה ומשטחים בתחתית תבנית שהנחנו עליה נייר פרגמנט.
2. מכינים את העוגה: מערבבים שמנת חמוצה עם גבינה וסוכר במטרפה, עד שהסוכר נמס.
3. יוצקים ג’לטין על 1/2 כוס חלב ומכניסים למיקרו ל-40-30 שניות, עד הג’לטין נמס.
4. מערבבים את הג’לטין המומס עם תערובת הגבינה. מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך התערובת.
5. יוצקים את התערובת לתבנית ומעליה יוצקים סילאן. מערבבים מעט את הסילאן לתוך התערובת בעזרת מזלג, כמו בעוגת שיש. מכניסים למקפיא ל-5-4 שעות.
6. מגישים ישר מהמקפיא או אחרי שעתיים במקרר.
 
 

הבחירה של ויולה גורן, "ויולה"

את סודות המקצוע רכשה ויולה גורן בארצות הברית, שם למדה והשתלמה כ-10 שנים. כשחזרה לארץ הקימה עם בן זוגה דני את קפה “ויולה” בגבעתיים. כיום הרשת מונה שלושה סניפים משגשגים, בהם אפשר למצוא עוגות, עוגיות, טארטים ומאפי שמרים בטכניקות צרפתיות עם השפעה אמריקאית מובהקת.
ויולה [שינקין 33 גבעתיים,טל' 03-5714901 ]
 
צילום: דניה ויינר. סגנון: רותם ניר. מתוך גיליון 200 של על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.