המסעדות הטובות ביותר בת"א

 
עודכן 20:34 14/11/2007
טיים אאוט

קבלו את רשימת הזוכים בתחרות פרסי האוכל של טיים אאוט. יש הפתעות

 
 
 
 
 
Time Out eating and drinking awards - 2007", הוא טקס פרסי האוכל הראשון של מגזין Time Out תל אביב. במסגרת התחרות נבחרו המסעדות, בתי הקפה והברים הכי טובים בתל אביב ב –27 קטגוריות שונות, החל במסעדה הטובה ביותר בתל אביב, דרך מסעדות בעלות מטבח אופייני (אסיאתי, בשרי וכד'), מסעדות בעלות אופי מיוחד (רומנטיות, ידידותיות לילדים) ועד ברים, בתי קפה והמעדניות הטובות ביותר בעיר.

Time Out eating and drinking awards מתקיימת בלונדון מזה 25 שנה ברציפות, וב-10 השנים האחרונות גם בניו יורק. עכשיו גם תל אביב מצטרפת לרשימה, הכוללת עוד ערים גדולות כדוגמת איסטנבול ומוסקבה.

ועכשיו - לתוצאות!
 

המסעדה הטובה ביותר

צילום: טיים אאוט
צילום: טיים אאוט
כתית
מסעדת כתית הוקמה על ידי השפים מאיר אדוני ואלי מזרחי בשנת 2002 בכפר רות. בשנת 2006 לאחר שנפרדו שני השפים, עברה המסעדה למשכנה החדש בבית הירושלמי בתל אביב, מבנה היסטורי משומר. מאיר אדוני, מתמחה במטבח פיוז'ן יצירתי, עם בסיס אירופי-ים תיכוני. המודרניות הקולינרית מתבטאת בשילובים מקוריים דוגמת צלופח בליווי פרי העונה ושילוב של עשבי תיבול בקינוחים.
 

השף הטוב ביותר

מאיר אדוני
אדוני (34) למד בישול בקורדון בלו באוסטרליה. את הסטאז' עשה במסעדת ארקדיה הירושלמית ובמסעדת CELLO הניו יורקית. תפקידו הראשון כשף היה במסעדת אוליב ליף במלון שרתון בתל אביב.
 

המסעדה החדשה הטובה ביותר

צילום: טיים אאוט
צילום: טיים אאוט
הרברט סמואל
מסעדת השף של יונתן רושפלד נפתחה ביוני 2007, וזכתה להד תקשורתי גדול. הרברט סמואל היא מסעדה ים תיכונית עם נוף לים, המציעה בעיקר מנות ראשונות (טאפאס) ומנות קטנות, שמתאימות לאכילה חברתית ולשתייה. התפריט עונתי ומשתנה, חלקו חדש וחלקו מוכר ממטבחו של יונתן רושפלד בעבר - טארט כרשה בגבינת עזים מועשרת בשבבי פטריות פורצ'יני, ביצת שליו וקרם חצילים, בשר חזיר ברוטיסרי על מצע עדשים ובייקון, צלעות טלה ותבשיל שבע השעות ו"ממתק רושפלד" לקינוח.
 

האיטלקית הטובה ביותר: פרונטו

מסעדת פרונטו נוסדה בשנת 1989 על ידי רפי אדר. אדר חי כמה שנים ברומא ועסק בקולנוע. כשחזר לארץ, רצה להקים מסעדה איטלקית אותנטית עם אשתו יהודית, ובחר ברחוב נחמני להגשמת חלומו. כיום הוא חולק את ניהול המקום עם עופר זמיר. ב-18 השנה האחרונות הפכה פרונטו למעוז איטלקי בלב תל אביב, עם מנות מסורתיות כמו סקלופינה לימונה עגל חלב, רביולי ארבע גבינות ופילה לברק ברוטב אקווה פצה (שמן זית, צלפים ועגבניות שרי).
 

מסעדת הבשרים הטובה ביותר

NG
מסעדת NG שוכנת במבנה עתיק בנווה צדק, במקום שבו שכנה מסעדת תמוז. זוהי מסעדת קונספט שמתמחה במספר מנות בשר מצומצם (5 מנות עיקריות בלבד), כמה מנות ראשונות ובשר במשקל. השף במקום הוא עידו ארבייט. הבעלים, גיורא אשכנזי וניר יוסף (ראשי התיבות NG - ניר וגיורא) הם חלוצי הפורטרהאוס בעיר: נתח בשר במשקל -1.2 ק"ג המושך אליו קרניבורים מכל רחבי הארץ.
 

הביסטרו הטוב ביותר

הקופי בר
הקופי בר הוא הילד הגדול של M&R, מתי ורותי ברודו (שאחראים גם לבראסרי ולשני סניפי הבייקרי). הוא נפתח לפני 12 שנה במתחם המוסכים המוזנח של יד חרוצים והפך לאחד המוסדות הפופולריים ביותר בעיר. התפריט הוא של ביסטרו צרפתי קלאסי ולא מתחכם, מאופיין בעקביות נדירה, עם מנות שנמצאות בו מיום הפתיחה. תמצאו בו מנות כמו אווז קונפי עם מנגולד ותאנה מוחמצת, המבורגר ביין אדום וריזוטו פירות ים.
 

האסייתית הטובה ביותר

צילום: טיים אאוט
צילום: טיים אאוט
בית תאילנדי
מסעדת בית תאילנדי היא מחלוצות האוכל התאילנדי בארץ. במקום מוגש אוכל תאילנדי אותנטי (והמבקרים בתאילנד יכולים להעיד) עם דגש על מטבח איסן. המסעדה נפתחה בשנת 1996 בבוגרשוב והבעלים הם בני הזוג יריב וסונאן (לק) מלילי. לק התאילנדית היא שפית המקום, ויריב מנהל ומגדל חלק גדול מהירקות שמוגשים במסעדה. בתפריט מוצעות מנות תאילנדיות מסורתיות דוגמת סום טאם, סלט פפאיה חריף, לאב מו - בשר לבן עם נענע וכוסברה ומגוון תבשילי קארי בחלב קוקוס.
 

מסעדת הדגים ופירות ים הטובה ביותר

קלואליס
במתחם העסקים של בורסת רמת גן שוכנת מסעדת הדגים של השף ויקטור גלוגר, (דלי-דג ו-דגים 206). העיצוב נקי אך מוקפד, וילונות בד כבדים, מפות לבנות, תקרות מיוחדות והרבה מוזיקה. במנות אפשר למצוא: פרנדול - חגיגת ריזוטו ופירות ים עם ריזוטו שחור, לובסטר, קוקי סאן ז'אק, שרימפס, מולים וקלמארי או בלוטין מוסר ממולא בדוקסל בשני רטבים. יש גם תפריט דיאטטי של ארוחת גורמה ב-500 קלוריות.
 

מסעדת הפועלים הטובה ביותר

צילום: טיים אאוט
צילום: טיים אאוט
ד"ר שקשוקה
מסעדה הטריפוליטאית של בינו גבסו שוכנת כבר 17 שנה בכניסה לשוק הפשפשים. בחמש השנים האחרונות, נוסף לה סניף גם בראשון לציון. גבסו מנהל את העסק, אך כל המשפחה מעורבת בעשייה, מבישול ועד מלצרות. השקשוקה, על שלל גווניה, היא מנת הדגל של המקום, ובתפריט יש גם קוסקוס עם מרק ירקות ומפרום, חריימה ותבשיל קציצות דגים.
 

המסעדה הטובה ביותר מחוץ לעיר

אורי בורי
מסעדת אורי בורי הוקמה לפני 19 שנה על ידי אורי ירמיאס, דייג ובשלן חובב אשר החליט להפוך את התחביב למקצוע. לפני 10 שנים המסעדה עקרה ממשכנה בנהריה לטיילת של עכו העתיקה, ומשם היא מנוהלת על ידי יהודה פולק. ירמיאס, השף הוותיק, שומר על הגחלת וממשיך להציע מטבח שבמרכזו דגים ופירות ים עם מנות עונתיות משתנות כדוגמת בשר סרטנים בשמנת עם אצות ים, קוקי סאן ז'אק בג'ינג'ר ויין לבן וקדרת פורל.
 

המסעדה הכשרה הטובה ביותר

לילית
אחרי יותר מעשור שבה שכנה לילית ברחוב מזא"ה, עברה המסעדה לפני כשנתיים לקומת הכניסה של בית אסיה. השף הוא עומר בן גל, והקו הקולינרי הוא ים תיכוני ישראלי ומודרני. נוסף לעיסוק הקולינרי מסעדת לילית שייכת לעמותת "עלם" עמותה למען נוער במצבי סיכון. בני הנוער עוברים הכשרה במטבח ויוצאים ממנה עם מקצוע לחיים. מנות מומלצות הן ניוקי צרובים עם פטריות יער וכמהין, ספייריבס טלה עם תבשיל קטן של עדשים שחורות, בקצ'וי עגבניות וצ'יפוטלה.
 

מסעדת הפריסטייל הטובה ביותר

ג'וז ולוז
ג'וז ולוז נמצאת בדירת קרקע ביהודה הלוי והיא מתחם הסעדה אלטרנטיבי שפתחו עלמה פוגל, אורית רביבו ודידי יצחקי לפני כשלוש שנים וחצי. על המטבח אחראים נתי פרינס ובני ליפשיץ. את האווירה המיוחדת יוצרים הקהל הססגוני והעיצוב האקלקטי, שמצליח להישאר לא מצועצע ומורכב מאוסף רהיטי שוק וחפצים "של סבתות". התפריט לא גדול ומשתנה כל צהריים. בערבים יש מנות קבועות כדוגמת קבבורי על לבנה ביתית עם סלט צנוניות או סלט עשבים ירוקים ושקדים קלויים.
 

הלא טרנדית הטובה ביותר

צילום: טיים אאוט
צילום: טיים אאוט
קימל
מסעדת קימל קיימת כבר 15 שנה וקוראת לעצמה "מסעדת מעדנים כפרית". השף והבעלים הוא שאול בן אדרת והוא מנצח על המטבח מיום הפתיחה. המסעדה שוכנת במבנה תורכי משומר בן 129 שנה ומעוצבת בסגנון כפרי. המנות בתפריט מוגשות עם רטבים עשירים בעשבי תיבול, שמנת ושמן זית. במקום גם היצע יינות רחב, ובמנות המומלצות: מניפת בקר וכבד אווז ברוטב פלפל ופילה דניס ברוטב סלסת עגבניות, נענע וטחינה גולמית.
 

מסעדת החוף הטובה ביותר

מאנטה ריי
המוטו של מאנטה ריי, השוכנת בחוף עלמה, הוא "אופטימיות ללא תקנה". הבעלים הם עפרה ואבי גנור. עפרה גם מנהלת את המקום בפועל. השף רונן סקינזיס ממשיך את המסורת עם מנות דגים ופירות ים מוקפדות אך לא מתייפייפות כמו סיר ברזל שחור עם פירות ים, פילה טונה אדומה עם אטריות אורז, אספרגוס, פלפל אדום וצנובר ברוטב זעפרן, וקבבוני מוסר על גבעול למון גראס, מצע יוגורט, נענע וטרגון עם צ'יפס זוקיני. חוברת מתכונים של המסעדה עומד לצאת בקרוב.
 

המסעדה הרומנטית ביותר

צילום: rubyran
צילום: rubyran
ננה בר
המסעדה הוקמה ב-2000 על ידי בני הזוג גולן דור וננה שרייר (שנפרדו בינתיים). את המסעדה מנהל כיום גולן. ננה היא בר מסעדה רומנטית בנווה צדק המציעה מטבח ים תיכוני עדכני המתמקד בבשרים. מנת הדגל המפורסמת שלו היא נתחי אנטרקוט בטחינה גולמית. האווירה הרומנטית במקום ניכרת הכל: החל בגן הפנימי המעוצב, עבור בספות הקטיפה העתיקות, שולחנות העץ הכהה והדלתות העתיקות, וכלה במזרקת האבן העתיקה שבשירותים.
 

הידידותית ביותר לילדים

ארומה בנמל
רשת בתי הקפה ארומה מחזיקה כיום ב-20 סניפים תל אביביים בשיטת הזיכיון. מוני בן-גיגי, שמלווה את הרשת עוד מסניפה הראשון בעיר, התחיל כברמן וב-2006 פתח כזכיין את הסניף בנמל.
גורמה לזאטוט: בחירה חופשית של המרכיבים וגרסאות מוקטנות של המנות.
במשחקייה: חלל משחקים עם מסך פלזמה, דפי משחקים, ערכות יצירה ודלפק הזמנות מדומה עם משחקי קופה ואוכל.
אקסטרה לארג': רצפה ידידותית לילדים המונעת החלקות ונפילות
 

המסעדה המעוצבת ביותר

צילום: טיים אאוט
צילום: טיים אאוט
מסה
מסעדת שף עם מטבח פיוז'ן ברחוב הארבעה נפתחה לפני שנתיים וחצי, ועוררה באז תקשורתי גדול מאוד, גם בשל העיצוב יוצא הדופן שלה. על העיצוב אחראי אלכס מיטליס אשר בחר בסגנון קלאסי מושקע בצבעי שחור לבן כשכל חלל נראה שונה מעט, גם באמצעות צורות ישיבה שונות- שולחנות מאורכים גדולים למול שולחנות עגולים, כסאות נמוכים ולבנים למול גבוהים ושחורים ושירותים מעוצבים כמיטב המסורת.
 

החומוס הטוב ביותר

צילום: טיים אאוט
צילום: טיים אאוט
אבו חסן
אבו חסן או עלי קרוואן הוא החומוס המיתולוגי של יפו. תמיד צפוף, תמיד מלא ותמיד יש תור ארוך. במהלך השנים נפתחו עוד שני סניפים שכנים ברחוב שבטי ישראל ביפו (שמנוהלים על ידי הבנים), קרובים לסניף המקורי ברחוב הדולפין, וסניף נוסף בהרצליה פיתוח. לצד החומוס מוגשת מנת הדגל של המקום: מסבחה חמימה עם גרגרים ואקסטרה חריף בצד.
 

בית הקפה הטוב ביותר (רשתות)

ארקפה סניף בזל
רשת ארקפה הוקמה בשנת 1995 על ידי ד"ר שרה שמר בשיתוף עם משפחת מסקיני מליבורנו שבטוסקנה, שהעניקה את ההכשרה המקצועית בתחום הקפה. לארקפה מפעל קלייה בארץ, וגם מפעל אפיה להכנת מוצרי הקונדיטוריה של הרשת. ב-12 השנה האחרונות הוקמו כ-30 סניפים ונקודות מכירה של ארקפה. שניים מהם בפריז. הסניף במתחם בזל הוקם ב-2001, זהו סניף קטן הכולל מתחם ישיבה גדול בחוץ ומשמש כמקום מפגש שכונתי.
 

הפיצרייה הטובה ביותר

טוני וספה
מיזם משותף של המסעדן הוותיק יורם ירזין והשף ליאון אלקלעי. טוני וספה מציעה פיצות מרובעות שנמכרות לפי משקל. אפשר להזמין פרוסה בכל גודל מתוך המבחר שעל הדלפק. זוהי פיצה קריספית, לא דקיקה אבל גם לא עבה, הכי דומה לפיצה איטלקית אמיתית, עם תוספות יצירתיות כגון בייקון עם גבינה מעושנת.
 

דוכן האוכל המהיר הטוב ביותר

הסביח של עובד
עובד דניאל, בעל דוכן הסביח בגבעתיים, מוכר סביח ובידור להמונים כבר עשרים שנה. חוויית האכילה אצל עובד כוללת מסע דרך ז'רגון רחב של מושגים המשלבים את עולם הכדורגל והאוכל: "כמה בדרבי?", "לבצבץ ולחמצץ?". "המנה הטובה ביותר ביקום" היא מנת הסביח: סלט, ביצה, יותר חציל, והשואו הוא סוג של בונוס.
 

ההמבורגר הטוב ביותר

צילום: טיים אאוט
צילום: טיים אאוט
מוזס
רשת מוזס היא חלק מקבוצת המסעדות של האחים ירזין (עד העצם וזוזוברה). המסעדה הראשונה הוקמה בנובמבר 2003 בשדרות רוטשילד. ב-2005 הוקמה מסעדה אחות בהרצליה פיתוח, ובאביב 2007 נפתח סניף מוזס השלישי ברמת החי"ל. מוזס מציעה מטבח אמריקאי, סלון-ביסטרו-בר שגם ילדים מוזמנים אליו. על התפריט אמונים השפים אבי קונפורטי וגלעד חן. מנת הדגל הבלתי מעורערת היא הארט בורגר, עשוי בשר בקר, עגל וכבש בקיצוץ גס
 

בית הקפה השכונתי הטוב ביותר

צילום: asap images
צילום: asap images
קפה נח
נח קפה ספרייה הוקם לפני שש שנים וחצי על ידי שלושה זוגות חברים. בית הקפה הפך בתוך זמן קצר למוקד משיכה עבור תושבי השכונה ונספחים. הקפה ממוקם בבניין באוהאוס ובורך בחצר קסומה. יש בו מגוון רחב של ספרים, מגזינים ואינטרנט אלחוטי חופשי. התפריט מציע ארוחות בוקר לאורך כל היום, ובהם המוזלי ועוגת הגזר המפורסמים. בערבי ראשון ושליש מתקיימות הופעות ג'אז ומוזיקת פאנק
 

הפאטיסרי הטוב ביותר

אידלסון 10
ציונה הרשקוביץ, האמא של 10 אידלסון, התחילה לאפות ולמכור מאפים בביתה לפני 15 שנה, ולפני 8 שנים פתחה את 10 אידלסון, פטיסרי בסגנון צרפתי, בכתובתו המקורית. עד מהרה המקום הפך צר מלהכיל את הלקוחות הרבים ומאז נפתחו עוד ארבעה סניפים נוספים: בית קפה קונדיטוריה בבן יהודה, קצת יותר בית קפה מקונדיטוריה בדיזנגוף, קונדיטוריה לייצור בלבד ליד בלומפילד וקונדיטוריה קטנה ברחוב ויצמן. במקום מתמקדים במאפי בוקר, בעוגות קרם או מוס אישיות או גדולות, עוגיות, פחזניות קטנטנות בקרם וניל, והקרמשניט המפורסם או עוגת מוס יוגורט ומקפא משמש.

 

המעדנייה הטובה ביותר

חינאווי
משפחת חינאווי מוכרת בשר ואלכוהול כבר יותר מ-100 שנה ביפו. בשארה חינאווי פתח עם שני אחיו, נג'יב ורוג'ר ב-2003 סניף נוסף בברודצקי 5 ברמת אביב, ב-2005 פתח את הסניף הגדול והמחודש ביפו ברחוב יפת 180 (ביפת 92 חנות קטנה של הבן דוד) ולפני חצי שנה, את הסניף המושקע במרכז מיקדו בתל ברוך צפון המציע גם מבחר אלכוהול מהחנות השנייה של המשפחה. בבשרים מוצעים הקבבים המפורסמים של חינאווי ומגוון נתחים מובחרים של צלעות טלה, סינטה, אנטרקוט, פילה, ועוד מבחר של 20 סוגי סלטים, פסטות, רטבים וכלי מטבח
 

בר היין הטוב ביותר

צילום: asap images
צילום: asap images
יועזר בר יין
מסעדת יועזר בר יין נוסדה בשנת 1995 על ידי המסעדן, מבקר האוכל והעיתונאי שאול אברון. המסעדה מתמקדת בבישול צרפתי אותנטי תוך שימת דגש מיוחדת על בשר ויין. היא שוכנת בין סמטאותיה של יפו העתיקה במבנה אבן ערבי. השף של המקום, איתן זנזורי, מציע תפריט שכמעט שלא השתנה במהלך השנים, ועושה שימוש נרחב בפטריות כמהין המיובאות מאיטליה (שכעת התחילה עונתן). במקום תפריט יינות רחב של העולם הישן.
 

הבר השכונתי הטוב ביותר

צילום: טיים אאוט
צילום: טיים אאוט
אברקסס
אברקסס הוא ממביאי בשורת הפיק-אפ-ברים בעיר וגם הבר הראשון במתחם לילינבלום. נוסד ב 1998ומאז עבר מספר גלגולים ומתיחות פנים, האחרונה היא תפריט משודרג של השף רפי כהן (רפאל). במקום בר גדול עם כמה ברמנים, ערבי די ג'ייז בסגנונות מוזקלים שונים. ימי ראשון מוקדשים להופעות חיות ותערוכות מתחלפות. לרוב מדובר באמנים צעירים, פרינג' והאנדרגראונד. וקוק בשרותים כבר הזכרנו?
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.