חגיגת טעמים

 
עודכן 15:47 19/11/2007
יעל עופר

הקסם חוזר לשלולית הממלכתית: פסטיבל טעמי כנרת מציג אסאדו בשקיעה, בתי קפה מיוחדים וסדנאות קולינאריות לכל המשפחה

 
 
 
 
 
כשמתקרבים לאזור הכנרת ותחושת הרעב תתגבר, גדלה גם הדילמה - בראנצ' במלון הסקוטי בטבריה או אצל האחיות יעל ונעמה בחצר ראשונים המשוחזרת בדגניה? קינוח מעודן אצל דודי או שוקולד גורמה של גלית? בשנים האחרונות חלה פריחה קולינארית עצומה סביב הכנרת ומיזמי אוכל מקוריים צצים בין בתי הקבוץ או במקומות לא צפויים כמו במטע או בלב אתר הסטורי. אפילו באמצע השבוע, הברים והמסעדות סובבי הכנרת, שוקקים חיים ומציעים מגוון בילויים והופעות חיות סביב תפריטים יצירתיים.
 
צילום: miss pupik, פליקר
צילום: miss pupik, פליקר
כדי לעורר את הציבור שעדיין חושב שבטבריה יש מסעדת דגים נורמלית אחת, ואולי גם איזה חומוס טוב, מתקיים בשלוש השנים האחרונות פסטיבל "טעמי כנרת", שמטרתו לעשות היכרות בינכם ובין עשרות בתי הקפה והמסעדות המעניינות של האזור. יש כאלו שינצלו את הזדמנות החד פעמית להכיר מקרוב סודות ממטבחם של שפים מקצועיים ובשלנים ביתיים, כמו למשל סדנת בישול אינטימית עם צחי בוקששתר בוילה מלצ'ט, או סדנת דגים עם בשלניות מטבריה בשיתוף מכללת הולידיי אין. בין ארוחה לארוחה, יתקיימו בימי הפסטיבל סיורים בדגש סביבתי או הסטורי, קונצרטים איכותיים ופעילות ספורטיבית מגוונת. לכן, במקום לצאת לדרך בתחושת החמצה כדאי להתכונן לחווית טעימות ולהישאר עם "טעם של עוד". תמיד קיימת אופציה לחזור גם בסופי השבוע הבאים.

רבים מהיזמים שפותחים בתי אוכל סביב הכנרת הם הצאצאים של ראשוני המתיישבים הסוגרים מעגל וחוזרים עם בשורות קולינריות באתרי בילוי חדשים. לעומתם, שפים מוכשרים וחדורי אתגרים ממרכז הארץ עוקרים לאזור, משתלבים במסעדות חדשות וותיקות ומעצימים את החוויה הקולינרית.
להלן חלק משפע ההצעות המיוחדות בימי הפסטיבל:
 

מטאפונה

צילום: יעל עופר
צילום: יעל עופר
במטע התמרים של בני משפחת שנידמן, במושבה כנרת, תתקיים סדנת "מטאפונה" - שיטת בישול ערבית של בשר הנטמן באדמה ומתבשל לאיטו. הגחלים רוחשות בבור חפור באדמה, ולחבית בת 200 ליטר מכניסים מתקן עמוס בבשרים ובתפוחי אדמה לבישול איטי וממושך. בינתיים, יוזמנו האורחים לסדנת בישול בניצוחו של השף איתן פרי מ"תמר בכפר" ולהכין את התוספות. כשהרעב יכרסם, ישובו למטע ויחשפו את הבשר המבושל.

מארינדו

בחופה המזרחי של הכנרת יוכלו חובבי הבשר ליהנות מאסאדו משובח ב "מארינדו" חנות הבשרים שמול קבוץ עין גב. לחילופין, לקראת השקיעה מומלץ לחצות את הכביש וללגום שייק פירות בבית הקפה החדש "מינוס 200" המנוהל ברוח ארגנטינאית ומציע גם הוא מנות בשר משובחות. בימי שבת בצהריים תתקיים תצוגת דיג על המזח בעין גב. מנחם הדיג הותיק יספר וידגים כיצד מטילים את הרשת ומעלים אותה חזרה. בין נשנוש סרדינים טריים פריכים מטוגנים בשמן יוצעו דגי אמנון וכסיף למכירה.
 

עוגתה - קיבוץ כנרת

צילום: יעל עופר
צילום: יעל עופר
לפני חמישה חדשים הגשים דודי את חלום חייו והקים את "עוגתה" ממלכה קסומה למאפים , קינוחים, ריבות ועוד הפתעות טעימות. בחלל הצמוד למאפייה עוצבו פינות ישיבה חמימות וציורים פרי יצירתו של דודי מפארים את הקירות. "מגיל שש הייתי במטבח תחת סינורה של אמי וכבר ידעתי מה אני אוהב לעשות", הוא מספר. קשה להישאר אדישים למאפים והקינוחים שניחנו בעיצוב אסתטי ובטעם גן עדן. הוא מעיד על עצמו שהוא אדם המקפיד על הפרטים הקטנים - "כי אפייה זה מדע מדויק". בלילה האווירה הופכת לאינטימית ורומנטית. המחירים שפויים ביותר, אפשר לקנות עוגות ומאפים (עוגת גזר מופלאה מקמח מלא , קישים מעודנים ועוד) הביתה, אבל כמעט בטוח שעד שתגיעו האריזות כבר יהיו ריקות.
(סגור בשבת. כשר)

בראנצ' וקונצרט במלון הסקוטי
בימי שישי ושבת יגישו במרפסת המסעדה ברנצ' עשיר ובו נגיעות מהמטבח הסקוטי משולב במטבח הגלילי, פרי יצירתה של השפית ענת אוטולנגי. כמו כן יתקיימו שני קונצרטים בדגש סקוטי ואיטלקי, וכן של יצירות מוצרט ובטהובן בביצוע התזמורת הקאמרית הקיבוצית.


 
 

קפה ראשונים - קיבוץ דגניה א'

צילום: יעל עופר
צילום: יעל עופר
הניחוח הראשוני שמקדם את פני האורחים בכניסה ל"קפה ראשונים" הוא של דייסת סולת מהבילה ומחממת לב. בין חדר האוכל של הקבוץ הראשון בעולם ומחסן התבואות , הקימו האחיות יעל ונעמה בית קפה מקסים בו הן מארחות עם כל הלב. "מרק הפועלת" ו"כריך החלוצים" הם חלק מרפרטואר המנות הטעימות להפליא, הכולל מגע ביתי ואיכותי מחומרי גלם טריים מהסביבה הקרובה - פרוסות אבוקדו ישר מן המטע, לחם פועלים טרי עם מנה נדיבה של חמאה צהובה. ירקות טריים בשמן זית משובח וסלסלת ביצי משק. ריבת תמרים נימוחה ומאפה שזיפים ותפוחים לצד קנקן תה מצמחי התבלין שנקטפו מהגינה הסמוכה.

בימי הפסטיבל יוצבו "חצר הראשונים" דוכני אוכל ועבודות יד, מעשי ידן של בשלניות דגניה והסביבה.
 

צל תמר - בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב איחוד

צילום: יעל עופר
צילום: יעל עופר
כדי להגיע לפתח המסעדה עוברים בין גינות ופלגי מים ונדבקים באווירה הכפרית החמה והרגועה. השף עומרי שחר נטש את מקום עבודתו במרכז הארץ ואתגר את עצמו, יחד עם בעלי המקום דני זאבי וליאור אבירן - לבנות תפריט המתאים לקהלי יעד שונים - החל ממשפחות עם ילדים ועד זוגות המבקשים ארוחה רומנטית. לעת ערב משתנה הקהל והבר מתחיל לשחק תפקיד ראשי. תפריט מיוחד נבנה במיוחד לימי הפסטיבל.
 
סופי שבוע גסטרונומים סביב הכנרת
30 בנובמבר – 15 בדצמבר 2007
>> פרטים נוספים תוכלו למצוא ב: ekinneret.co.il
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.