בוחשים בקלחת

 
עודכן 10:54 20/01/2008
אוכל נענע 10

עשרות בלוגרים השתתפו בפרוייקט המרקים, והקימו מאגר חורפי משובח. הבלוגריות של "בצק אלים" ו-"תופינים" שיזמו את המהלך, מציגות את המרקים המשפחתיים שלהן

 
 
 
 
 
אם שאלתם את עצמכם איך זה יכול להיות, שבשלושה ימי גשם ירדה כמות של חודש שלם - אז התשובה, כנראה, טמונה במרק. או יותר נכון - בקבוצה גדולה של אנשים שהכינו מרק בדיוק באותו יום, באותו זמן. אל תראו כל כך מופתעים - האינדיאנים המציאו את הטריק הזה כבר מזמן.

הבלוגריות של "בצק אלים" ו-"תופינים", שני בלוגי אוכל אהובים בבבלוגספירה הקטנה שלנו, יזמו פרוייקט כתיבה קבוצתית, שעיקרו שיתוף מתכונים בין שאר אוכלוסיית הבלוגרים - כאלו שמתעסקים רק באוכל וגם כאלו שבכלל לא. החלק הראשון של הפרוייקט עסק, איך לא, במרקים, והניב אין ספור מתכונים מגוונים. כל מה שנשאר עכשיו, זה שהחורף ימשך מספיק זמן כדי שנספיק לנסות את כולם.
 

האדום אדום הזה

המתכון של מונא מהבלוג "תופינים"

" את המרק הזה היה מכין אבי ללילות שבת גשומים וקרים: סמיך, מלא הפתעות ומתהדר במוצא רוסי, המרק הזה אוהב מזג אויר קר במיוחד. מארצות הקור המרק היגר ארצה יחד עם סבי, ששחזר את הטעם שזכר מילדותו. כמנהגם של מתכונים משפחתיים מוצלחים, כל אחד מילדיו של סבי מבשל את המרק בביתו שלו, ובמזג האויר הנוכחי יש סיכוי טוב מאוד שמרק אדום יוגש בליל שבת הקרוב בכל הבתים של משפחתי הענפה.

יש בו אוסף של חומרים שנראים מוזר ביחד, אבל משתלבים באופן נהדר ומפתיע. אין לו טעם של מרק עגבניות, גם לא של מרק כרוב. אם תמהתם מה עושים שם התפוחים, סבא שלי מספר שבילדותו לא תמיד היה אפשר להשיג לימון, והתפוחים החמוצים נועדו לספק את החמיצות הדרושה. היום התפוחים הם כבר חלק בלתי נפרד מהמרק הזה.

השם שלו ניתן לו על פי צבעו, כמתבקש. סבא שלי מכין אותו עם קצת סלק, והוא אומר שבלעדיו אין לו את הגוון האדום העמוק הרצוי. הוא צודק, כמובן, כפי שניתן לראות בתמונה, אבל אבא שלי הוריד את הסלק מהמרק, ואני, שלא יכולה לסבול סלק כהוא זה, לא אהיה זו שאחזיר אותו".
 

חומרים לסיר ענק של מרק:

"עד היום לא היו לנו כמויות מדוייקות למתכון הזה. הפעם מדדתי במהלך ההכנה, אבל אנא, התייחסו לכמויות כהמלצה בלבד ותבלו לפי טעמכם".

כף שמן
בצל גדול
ראש כרוב גדול
5 גזרים גדולים
3 תפוחי גרני סמית
כוס צימוקים
(אופציונלי: חצי סלק)
660 גרם רסק עגבניות
3 ליטר מים
½ כוס מיץ לימון (מיץ מלימון וחצי בערך)
1 כפית מלח
½3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לקוביות ואת הכרוב לרצועות עבות. גוררים את הגזר בפומפיה גסה.
מטגנים את קוביות הבצל. מוסיפים את רצועות הכרוב, מטגנים עד השחמה - ההשחמה חשובה לטעם במרק.
מוסיפים את הגזר וממשיכים להשחים עוד מספר דקות, נזהרים שהכרוב לא יישרף.
פורסים את תפוחי העץ לפלחים דקים.
מוסיפים את התפוחים, הצימוקים, (הסלק,) רסק העגבניות והמים.
מתבלים בלימון, מלח וסוכר.
מבשלים קצת פחות משעה, מתקנים טעמים בסוף.
 

מרק תפוחי אדמה

המתכון של מאיה מהבלוג "בצק אלים"

"אחרי התלבטות קשה של איזה מרק לבחור לפרוייקט בוחשים לקלחת, בחרתי באופצייה הפשוטה ביותר והזולה ביותר. אל תדאגו, היא גם טעימה ביותר. בכלל מרקים זה סבבה: כל שילוב של כל ירק קשה שאתם אוהבים יצא טוב. אפילו סתם בצל קצוץ יהפוך למרק מעולה כשתציפו אותו במים ותבלינים ותתנו לו בישול איטי וארוך. חותכים ירקות טעימים, מטגנים אותם בקצת שמן זית כדי להוציא מהם את הטעמים ומוסיפים תיבלון ונוזלים (זה יכול להיות מים או עגבניות מרוסקות מפחית שימורים, לא חייבים “ציר טלה שבע-השעות” כפי שכתוב בהרבה מתכונים פלצניים של שפים). פה מדובר בשילוב פשוט ומנצח של בצל, שום, ותפוחי אדמה (אפשר קצת לגוון ולהחליף בבטטה). האתגר היחיד פה הוא לחתוך את תפוחי האדמה (הם עקשנים קצת, צריך סכין טובה)".
 
 

חומרים ל 5-6 מנות יפות

2 בצלים גדולים
2-3 תפוחי אדמה ענקיים
(אפשר להחליף חלק בבטטה)
3-4 שיני שום
שמן זית לטיגון
6-8 כוסות מים
כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופצייה: חופן גבעולי טימין
אופצייה: כוס שמנת מתוקה (אפשר גם חלב) + כפית קורנפלור
להגשה: פרמזן מגוררת (טרייה! לא מדובר באבקה המוכנה)

(עלות משוערת: 10 שקלים. עבודה נטו: 20 דקות)

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל דק ומטגנים ב 3-4 כפות שמן זית. בינתיים קוצצים את השום דק ומוסיפים פנימה. מנמיכים להבה וקוצצים בינתיים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות. לא לשכוח לערבב בסיר מידי פעם, ואם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן.
מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה (אפשר לגוון אגב, אפשר להחליף חלק מתפוחי האדמה בבטטה, ולהוסיף עוד ירקות כאוות נפשכם). מוסיפים עוד 3-4 כפות שמן זית ומטגנים כחמש דקות עד שקריספי קצת. מכסים ב - 6-8 כוסות מים מהברז, מוסיפים כפית מלח וקצת פלפל שחור, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מערבבים היטב כוס שמנת מתוקה 15% עם כף קורנפלור (או חצי שמנת 32% עם חצי חלב, או רק חלב), מוודאים שאין גושים, מוסיפים למרק, מבשלים עוד 2-3 דקות (לא מרתיחים) ומגישים עם פרמזן מגוררת.

להוראות הכנה מורחבות ותמונות מעוררות תיאבון - מומלץ לקרוא את הפוסט השלם.
 
עוד בפרוייקט: מרק גמבולי, מרק חרירה, מרק "מתנפלים", ענני אפונה, צ'ורבה ואפילו מרק קפוצ'ינו. לצפייה ברשימה המלאה לחצו כאן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.