חג אחד, שלוש גרסאות

 
עודכן 17:15 09/12/2007
רות אוליבר, על השולחן

סופגנייה על מקל, מלאה באלכוהול או מקושטת להנאת הילדים - שלושה מתכונים מקוריים, לפני שהחג נסגר

 
 
 
 
 
האורות מנצנצים מכל החלונות, הגשם נוקש על החלונות והבית מתמלא באורחים ופניהם מתכסות באור כתמתם של נרות. עד כאן קבוע ומוכר. השנה רות אוליבר מציעה שלוש גרסאות לחגוג את חנוכה. הגרסה הרומנטית עם סופגניות בצורת לב, סופגניות ביס על מקל, מקושטות בסוכריות, פתיתי שוקולד או שבבי פיסטוק או חנוכה לגדולים עם סופגניות שוקולד שיכורות.
 

סופגנייה על מקל

במקום הגידיאלה המתוקה הרגילה, לכו על סופגנייה בהגשה מקורית ונוחה להגשה

חומרים ל-70-65 סופגניות קטנות בקוטר 3-2 ס"מ:
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים
3/4 כוס חלב
500 גרם קמח שטיבל
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כפית וניל
50 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
שמן לטיגון
לציפויי סוכריה:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
50 גרם גלוקוזה או סירופ תירס בהיר
צבע מאכל אדום (לא חובה)
מקלות להגשת הסופגניות
סוכריות צבעוניות, מזרה שוקולד, פיסטוקים קצוצים, ברס וכו'
 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: ממיסים יחד חלב ושמרים.
2. מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את החלב עם השמרים ולשים כ-12 דקות ברציפות. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת מיקד (קורצן) קטן בקוטר 3 ס"מ. מניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח (קצר יחסית לפעם הראשונה).
4. מחממים שמן לטיגון עמוק.
5. מטגנים את הסופגניות הקטנטנות ומניחים על נייר סופג
6. מכינים את ציפוי הסוכרייה ומצפים: מרתיחים מים עם סוכר וגלוקוזה בסיר. מבשלים ברתיחה בלי לערבב, עד שהתערובת מתחילה להריח כמו קרמל ורק טיפ-­טיפה מתחילה לשנות צבע ולהזהיב בכל מיני אזורים בסיר (אם יש לכם מדחום סוכר -ׁ הטמפ' היא בסביבות 140 מעלות). אפשר לבדוק ככה: מטילים לכוס עם מים קרים כמה טיפות מהתערובת המתבשלת בעזרת כפית. במידה והטיפה הופכת לכדור קשה ובהיר, התערובת מוכנה. (אפשר לצבוע בצבעי מאכל)
7. משפדים את הסופגניות על קצה של מקל ארוך. טובלים אותן בסירופ ומצפים בציפוי הרצוי (לא חובה). מעמידים בכוס, כשהסופגנייה למעלה, ומקררים עד שהציפוי מתקשה. מגישים. (הסופגניות נשמרות טריות לאורך זמן בזכות הציפוי).
 

סופגניות שיכורות

האלכוהול עושה טוב לבצק שמרים, הוא מנטרל את השמנוניות וגורם לכל ביס להתהדר בארומה ייחודית.

חומרים ל-20 סופגניות בקוטר 7 ס"מ:
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים
450 גרם קמח לחם
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 ביצה
80 מ"ל / (1/3 כוס) מיץ תפוזים
40 מ"ל ליקר גרנד מרינייר (ליקר תפוז)
50 גרם חמאה רכה
קליפה מגוררת משני תפוזים
לגנאש שוקולד, לציפוי ולהזרקה,
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 מ"ל שמנת מתוקה
50 מ"ל ליקר תפוזים
 
 

אופן ההכנה:

1. ממיסים שמרים במים.
2. מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים את השמרים המומסים ולשים כ-12 דקות. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו כדורים בגודל ביצה. מניחים על משטח משומן ומשמנים גם את הכדורים למניעת התייבשות. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
4. מכינים גנאש: מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים ליקר ומערבבים. מקררים לתערובת סמיכה אך לא מוצקה (מערבבים מדי פעם).
5. מחממים שמן לטיגון עמוק.
6. מטגנים, ממלאים ומצפים: מטגנים את כדורי הבצק, כשהצד העליון טובל בשמן (ככה הצד התחתון שהוא קצת שטוח, מתנפח והסופגנייה יוצאת כדורית). מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לדקה-­שתיים.
7. מעבירים את הגנאש לשקית זילוף ומזריקים לסופגניות.
8. מחממים את שאריות תערובת השוקולד במיקרוגל לתערובת נוזלית. יוצקים על הסופגניות הממולאות ומגישים מיד.
9. אפשר להכין גנאש נוסף עם שוקולד לבן במקום השוקולד המריר, להוסיף כף קליפת תפוז מגוררת ולצפות את הסופגניות הממולאות.
 

סופגניות לב ורוד

בגודל מיני, בצורה מעוררת התפעלות ובטעם כובש. תנו לילדים ליהנות מהקישוט

חומרים ל-30-25 סופגניות לב בקוטר 7 ס"מ:
5 כוסות (700 גרם) קמח לחם
50 גרם (1 קובייה) שמרים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
360 מ"ל (½1 כוסות) חלב
2 ביצים
40 גרם חמאה רכה
שמן לטיגון
לגנאש שוקולד לבן- ­ורוד:
300 גרם שוקולד לבן
200 מ"ל שמנת מתוקה
מעט צבע מאכל ורוד
לציפוי ורוד:
1/2 חלבון
150 גרם (¼1 כוסות) אבקת סוכר
צבע מאכל ורוד
לקישוט:
סוכריות אדומות
 

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס חלב.
2. מערבבים את שאר החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה, ומוסיפים את החלב עם השמרים המומסים.
3. לשים במשך 12 דקות לקבלת בצק רך. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
4. מפזרים שפע קמח על משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ. קורצים לבבות בינוניים בעזרת מיקד (קורצן) ומתפיחים שנית (עד להכפלת נפח הסופגניות).
5. מחממים שמן ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד שמזהיב. את הצד העליון מכניסים לשמן ראשון, מטגנים.
6. מכינים ציפוי אייסינג ורוד: טורפים חלבון קלות בקערה, מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים עד לקבלת עיסה לבנה וסמיכה. אפשר לצבוע בצבעי מאכל.
7. מכינים גנאש שוקולד לבן­-ורוד: מחממים שמנת לרתיחה, מוסיפים שוקולד לבן, ממתינים דקה­-שתיים ומערבבים לתערובת אחידה. אפשר לצבוע בצבעי מאכל
8. טובלים את הלבבות בגנאש, אח"כ בציפוי האייסינג. זורים סוכריות אדומות סביב השוליים ומגישים.
 
צילום: דניאל לילה. מתוך גיליון 201 של על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.