לנגוס בלנגוסטין

 
עודכן 15:19 17/12/2007
רועי ירושלמי, שפים

אל המועדון הסגור והיוקרתי של פירות הים בישראל מנסה להצטרף חבר חדש, מתקתק ובשרני - הלנגוסטין

 
 
 
 
 
אל השרימפס-קלמארי-מולים השולטים ביד רמה על שוק פירות הים בישראל, מנסה להצטרף בימים אלו בצעדים קטנים ומדודים הלנגוסטין, אחיו הקטן של הלובסטר, כוכב פלטות הקרח (Plateau) הפריזאיות.

מדובר במדובר במעין לובסטר קטן, המזכיר בצורתו את השרימפס ונהנה מעסיסיות ומתיקות מודגשים. את הלנגוסטין ניתן למצוא בחופים האירופאים של האוקיינוס האטלנטי ובים הבלטי. מהים האדריאטי, שם הוא מוכר כ-"סקמפי", הוא כמעט ונכחד לגמרי וכיום מרבית הלנגוסטינים נשלים מימי דנמרק, סקוטלנד וצרפת.
 
צילום: מאנטה ריי
צילום: מאנטה ריי
רשימת המסעדות המשתמשות בלנגוסטין כחומר גלם היתה עד כה מצומצמת למדי וכללה אך ורק את התפריטים האקסקלוסיביים של "מול ים", "רפאל" ו-"קלואליס". כעת מצטרפת לרשימה גם "מאנטה ריי", שמשיקה השבוע מנות בשילוב הלובסטר הקטן בפסטיבל פירות הים השנתי שלה. מסעדות נוספות צפויות להכניס את הלנגוסטין לתפריטיהן כבר בחודשים הקרובים, בעקבות דחיפה חזקה יותר של מספר יבואני פירות הים, המשווקים אותו בישראל. מחירו לקילוגרם עומד בישראל על כ-70-80 שקלים לצרכן קמעונאי והוא משווק על ידי מספר יבואני פירות ים.

"זה פשוט סיפור אהבה," מתפייטת עופרה גנור, בעלי ה-"מאנטה ריי", בתארה את הלנגוסטין. "זה פרי ים מצויין, שלצערי לא נמצא עדיין ברשימת המועדפים של הקהל הישראלי, וחבל".
 

לנגוסטינים ברוטב גבינת עזים של השף רונן סקינזיס (מאנטה ריי)

חומרים ל- 4 מנות
ללנגוסטינים:
16 לנגוסטינים
50 גרם חמאה מומסת
מלח ופלפל
½ כוס וודקה
לרוטב:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם גבינת עזים מסוג סנט מור
מלח
 

אופן ההכנה

1. מכינים את הלנגוסטינים: מכניסים סכין בין הראש לזנב הלנגוסטין וחוצים את הזנב. מסובבים את הלנגוסטין ב-180 מעלות וחוצים את הראש. ממשיכים כך עם שאר הלנגוסטינים. שוטפים אותם היטב ומסלקים את הלכלוך שליד הראש. מניחים בצד.

2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מניחים את הלנגוסטינים בתבנית כשבשרם כלפי מעלה. מברישים אותם בחמאה המומסת, זורים מלח ופלפל ומטפטפים עליהם את הוודקה. מכניסים לתנור וצולים כ- 8 דקות, עד שבשרם מלבין.

3. מכינים את הרוטב: מחממים את השמנת בסיר ומבשלים עד שהיא מסמיכה קצת. מפוררים פנימה את הגבינה באצבעות ומבשלים עוד כדקה. מרסקים הכל במעבד ידני ומתבלים במעט מלח.

4. להגשה: מחלקים את הלנגוסטינים ל- 4 צלחות. יוצקים עליהם את הרוטב ומגישים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.