המנות הלוהטות של 2007

 
עודכן 10:16 26/12/2007
יעל ניסקי

לביבות באורנה ואלה וכנפיים בדיקסי זה כל כך 2006. קבלו את המנות הפופולריות החדשות שכבשו את הסועדים - מתכונים וסודות מאחורי הקלעים. חלק ראשון

 
 
 
 
 
לכל מסעדה טובה באמת יש מנה אחת בתפריט שאסור לוותר עליה. לא משנה אם מדובר במנה פשוטה או מסובכת, יוקרתית או עממית, בסופו של דבר הלקוחות הם שקובעים את ההצלחה שלה וגורמים לכך שהיא לעולם לא תצא מהתפריט. אחר כך נשאר רק לתהות מה קדם למה - המנה או המסעדה?

אם לא טעמתם עדיין את הרביולי הצמחוני של מסה או את המבורגר השוורצנגר של הבלאק ועוגת השוקולד המבעבעת בפויקה - כאילו לא אכלתם מחוץ לבית בכלל בשנה האחרונה. כדי לחסוך לכם את הבושה - קבלו את כל האמת על המנות הנמכרות ביותר של המסעדות המובילות בישראל, כולל המתכונים המלאים.
 

רביולי כמהין, קרם לימון וזיתי טאסוס

מהתפריט הצמחוני של מסעדת מסה
במסעדה של השף אביב משה (שכמעט ואין צורך להציג), דווקא מנת הרביולי מהתפריט הצמחוני נחשבת בין המנות הנמכרות ביותר. ישראלים, כך מסתבר, אוהבים לאכול בצק פסטה ממולא. למרות שהכמהין נחשב לאורך השנים כמעדן מותרות, לאחרונה הוא הפך פתאום לנגיש יותר ולכן יותר ויותר אנשים מעוניינים לטעום ולהתנסות בו, גם במטבח הביתי. המנה שלפנינו משלבת בין גבינת עיזים, כמהין ומיץ לימון כשהבצק, המילוי וכמובן הרוטב מיוצרים במקום מחומרים טבעיים, כפי שגם עליכם לנסות לעשות אם אתם רוצים את הדבר האמיתי.
 

מתכון ל- 5 מנות

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
מרכיבים לרביולי:
לבצק: 250 גרם קמח לבן
250 גרם קמח דורום
8 חלמונים
4 ביצים
1/4 כפית מלח
לערבב הכול ביחד. לשים בקירור לחצי שעה.
למילוי: 200 גרם גבינת פרומעז
2 כפות שמן כמהין
20 גרם גרידת כמהין
לערבב הכול ביחד
מרכיבים לרוטב:
2 שיני שום פרוסות
60 גרם פיטריות שמפיניון
כף שמן כמהין
כף מיץ לימון
כף זיתי טאסוס
80 גרם חמאה
מלח
 

אופן הכנה:

לרדד את הבצק במכונת פסטה .
לקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס"מ .
למלא את הבצקים ולסגור .

אופן הכנת הרוטב:
מטגנים את שיני השום. מוסיפים את הפטריות, שמן כמהין, מיץ לימון והזיתים.
מוסיפים את החמאה ומורידים את האש.
מבשלים את הרביולי כשתי דקות.
מוזגים את הרוטב ומגישים.
 
 

מינה תאי אדום (סינטה ברוטב קארי אדום)

מסעדת מינה טומיי
 
צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
מינה טומי, מסעדה המתמחה במטבח האסיאתי ובבישול נראה לעין בדומה לדוכני הרחוב האסיאתי, מציעה ארוחה שלמה בקערה אחת עם כל אבות המזון. הטעם של מנת ה"מינה תאי אדום" הוא טעם מתקתק הנובע מחלב הקוקוס, משולב בטעם מעט פיקנטי בזכותו של הקארי. המנה מורכבת מחצילים, עגבניות שרי,שעועית ירוקה ונתחי סינטה שמוקפצים בווק. המרקם של הרוטב סמיך ושילוב הטעמים יוצר חוויה מעניינת בפה. את המנה עדיף לבשל בסמיכות להגשה, כך מרגישים מעט את חריכות הווק, אך ניתן גם לחמם במיקרוגל לאחר ההכנה, דבר שלא גורע מטיבו של הטעם. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

מרכיבים ל- 5 מנות:
500 גרם סינטה חתוכה דק
1 ליטר חלב קוקוס
100 גר' קארי אדום
6 כף רוטב אויסטר
100 גר' בזיליקום
50 גר' חמאה
עגבניות שרי
1 בצל
1 שן שום
50 גר' סוכר דקלים
 

אופן ההכנה:

1. מטגנים בחמאה את הבצל והשום , מוסיפים את מחית הקארי ואת הסינטה , אחרי שהסינטה משחימה מעט מוסיפים את עגבניות השרי ואת הנוזלים .

2. לאחר רתיחה מוסיפים את סוכר הדקלים ומערבבים עד שנמס.

3. מכבים ומוסיפים את הבזיליקום

4. מגישים על אורז.
 
בחלק הבא: השווארצנגר של צחי בוקששתר וחלת הבצל העצבנית של אוונגרד. וזו רק ההתחלה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.