משהו קטן לאורחים

 
עודכן 11:56 02/01/2008
שרון גבאי

מארחים בבית או מוזמנים למסיבה? הנה כמה הצעות למנות בופה פשוטות ומרשימות

 
 
 
 
 
איכשהו, המילה "סילווסטר" נשמעת הרבה יותר טוב מראש השנה, ובעיקר יותר סקסית. כחושבים על סילווסטר - מיד עולה בראש תסריט של כל מיני מסיבות, בדרך כלל מפוארות כאלה, מושקעות-כמו-שרואים-בסרטים, כאלה שלא היינו ולא נהיה בהן בחיים. אבל אפשר גם אחרת.
 
צילום: asap images
צילום: asap images
מסיבה צנועה היא לא פחות שמחה, ויש אנשים שאצלם זו כבר מסורת. באים ברגוע, עושים קצת מינגלינג, שותים יין טוב, מנשנשים קצת כיבוד ולאט לאט עוברים לחלק הברדקיסטי של המסיבה. כמארחים, או שאתם בחוץ או שאתם בפנים. מסיבה טובה בעיניי היא כזו שאני חלק ממנה גם אם אני מארחת. אז כדי שלא אהיה משועבדת לבישולים ולהגשה, אני בוחרת תפריט שאפשר להכין מראש, כזה שאפשר להניח מראש על השולחן, כמה רגעים לפני ההתנפלות הכללית. תפריט של מבחר מנות ראשונות יכול להיות מושלם לאירוע, ובזה נתמקד הפעם.
 

חצילים קלויים ממולאים גבינה

לא מדובר בטעות, זו רשימת המרכיבים. במקרה הזה נותנים לחומרי הגלם לתת את הטון, לכן כדאי לחפש חציל יפה וחלק עם כמה שפחות גרעינים.

1 חציל
שמן זית
200 גרם גבינת עיזים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
פורסים את החציל לאורכו לפרוסות דקיקות ככל האפשר, ממש עד רמת שקיפות אם אפשר.
מורחים שמן זית בנדיבות על כל הפרוסות וצולים עד שהם מתחילים להזהיב. מצננים.
מניחים על כל פרוסת חציל, בחלקו הרחב- תלולית גבינה ומגלגלים לסיגר מהודק.
מגישים בטמפרטורת החדר או ישר מהמקרר.
 

תאנים ממולאות גבינה ואגוזים

צילום: sxc.hu
צילום: sxc.hu
10 תאנים חצויות
300 גרם גבינת עיזים (פרומעז)
1 כף דבש
100 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
1 כף דבש לעיטור

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים את הגבינה עם הדבש.
מניחים על חצאי התאנים כפית ממילוי הגבינה בצורת חצי עיגול, מהדקים מעט.
מצפים את התאנים מהצד של הגבינה באגוזים.
מסדרים את חצאי התאנים בתבנית אפייה, אופים עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה מעט.
מניחים בצלחת הגשה ומזליפים מעט דבש מעל.
 
 

קבב על מקל קינמון

מנה פשוטה וקלה שעושה המון רושם, למרות שאוכלים אותה בידיים.

500 גרם בשר בקר טחון (כתף או צוואר)
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט (אפשר קינמון טחון)
1/2 כפית כורכום
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
50 גרם צנוברים קלויים וקצוצים גס
מקלות קינמון

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים כמה דקות עד שנוצרת עיסה דביקה ואחידה.
יוצרים קבבים מאורכים בעזרת ידיים משומנות, משפדים בזהירות כל קבב על מקל של קינמון וצולים על גריל לוהט למשך 4 דקות.
הופכים את הקבבים על צידם וצולים למשך עוד 4 דקות.
להכנה מראש: צולים את הקבבים מראש רק 2 דקות מכל צד ומסדרים בתבנית אפייה. כמה דקות לפני ההגשה מחממים בתנור על 200 מעלות כ4-5 דקות.
מסדרים בצלחת כשהמקל כלפי חוץ.
 

ברוסקטות עם גבינה ודבש תפוזים

אילוסטרציה: asap images
אילוסטרציה: asap images
מכינים מראש ודקה לפני שהאורחים מגיעים מכניסים לתנור.

1 בגט
50 גרם חמאה מומסת
1 גבינת פרומעז
1 שקית עלי בייבי
2 תפוזים מפולטים וחתוכים לקוביות
לרוטב:
1/4 כוס דבש
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים את הבגט לפרוסות עגולות בעובי 2 ס"מ, מברישים כל פרוסה בחמאה מומסת.
מסדרים בתבנית ואופים 5 דקות עד שהפרוסות מזהיבות ומתקשות.
חותכים את הגבינה לפרוסות דקות ומניחים על כל פרוסות הבגט.
מכינים את הרוטב מראש: מערבבים את הדבש עם מיץ התפוזים לתערובת אחידה ומניחים בצד עד לשימוש.
לפני שהאורחים מגיעים מכניסים לתנור מחומם ל-200 מעלות (עדיף על תכנית גריל).
אופים 3-4 דקות עד שהגבינה מזהיבה מעט.
מסדרים בצלחת הגשה שטוחה את עלי הבייבי, מניחים את הברוסקטות החמות ומזליפים את הרוטב מעל. מגישים מייד.
 

סלט פסטה

סלט ארוחה צבעוני במיוחד שמתאים מאוד להגשת מזנון.

1/2 חב' פסטה פרפרים מבושלת לפי הוראות היצרן
1 שקית עלי בייבי
3 פלפלים אדומים קלויים חתוכים לרצועות
2 פלפלים צהובים קלויים חתוכים לרצועות
1 פרפר חזה עוף צלוי במחבת, חתוך לרצועות
20 עלי בזליקום קצוצים דק
מלח ופלפל

להגשה:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
100 גר' אגוזי קשיו
100 גרם גבינת פרמז'ן מגולחת לשבבים

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט, מתבלים במלח ופלפל.
לפני ההגשה מוסיפים חומץ בלסמי ושמן זית ומערבבים היטב.
מפזרים אגוזים וגבינה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.