מרירות מתוקה

 
עודכן 14:21 16/06/2008
רות אוליבר, על השולחן

אוהבי השוקולד המריר יודעים על מה הם מדברים, מדובר בחומר הגלם הכי כיפי לשעשועים במטבח. ולראייה: מתכון לכריך אלגנטי וסופגניות אווריריות

 
 
 
 
 
יש לי המון כבוד לחומרי גלם. יש משהו בתולי בדבר עצמו, כמו שנתן לנו אותו הטבע. זה לא מפריע לי לרצות בכל מאודי לשנות אותו בכל פעם מחדש: להלביש ולפשוט ממנו את הטעמים והריחות, לתת לו פרשנות אישית, לסחוף אותו למקומות חדשים. זה טבוע בכל מי שאוהב לבשל ו/או לאפות. כך גם עם השוקולד — זה המריר, הבסיסי (שגם הוא לא גולמי, אני יודעת). בגלל שהוא הכי קרוב לדבר האמיתי, הוא האהוב עלי בין כל מוצרי השוקולד שעל המדף — לאכילה כמו שהוא וגם לשעשועי מטבח. כי בעצם ממנו הכול מתחיל: הוסיפו לו שמנת לעידון, קפה לתיבול או מחית אגוזים לשדרוג.
 
בחלומותי יש ברשותי מקום קטן, נוצץ וריחני כמו בסרט "שוקולד", שם אני מפליאה לעשות פרלינים, וכל מי שעובר ליד נכנס ומתענג. במציאות "שחיתות" הוא קוד שמצמידים לרבים מן הקינוחים והעוגות שאני מכינה, ולא במקרה — אצלי השוקולד עובד שעות נוספות, ולעזרתו נחלצים החמאה והשמנת לעידון. פנו מקום במזווה, לכו לקנות שוקולד מריר איכותי — עכשיו אפילו לסדרת "פרה" של "עלית" יש 60% מוצקי קקאו — והתחילו להמיס. יהיה מריר, אבל מתוק.
 

סופגניות שוקו-שוקו

כמו צמר גפן מתוק ואוורירי, אבל בטעם שוקולד מריר. תוך כדי אכילה, מגיע מפץ שוקולד חם ומתפרץ. למאותגרים קלורית, אפשר לאפות במקום לטגן.
 

חומרים ל-20 סופגניות:

לבצק:
500 גרם קמח לחם (שטיבל 2)
30 גרם (3 כפות) קקאו
קורט מלח
20 גרם שמרים יבשים
300 מ"ל (11/3 כוסות) חלב
50 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
100 גרם (1 כוס) סוכר
20 מטבעות או פרלינים של שוקולד מריר איכותי (בסה"כ 200 גרם)
לציפוי:
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כף קקאו
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת
 
 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק, למעט מטבעות השוקולד, במיקסר עם וו לישה כ- 12 דקות (יש להקפיד על זמן הלישה). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
2. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. מטביעים בכל כדור מטבע או פרלין ומגלגלים לכדורים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשעה, או עד להכפלת הנפח. בשלב זה, לאחר התפיחה, אפשר לטגן כמו סופגניות.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. אופים את הלחמניות 14-12 דקות או עד שהן תפוחות ויציבות. ¤ מצפים ומגישים: מערבבים סוכר, קקאו וקינמון בקערה. מורחים את הלחמניות בעזרת מברשת בחמאה מומסת וטובלים כל כדור בתערובת הסוכר. מגישים מיד.
 

כריך שוקולד אלגנטי

הכי מהיר, הכי קל וסופר מרשים. כדאי שתדעו, שאצבעות הגברת (כך מכונים הבישקוטים) יודעות להכין עוד כמה דברים טובים מלבד טירמיסו.
 

חומרים ל-15 מנות:

400 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
30 בישקוטים
1 כוס קפה חזק
3 כפות ליקר קפה או שוקולד
פלחי מנגו, פירות יער או תותים (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מביאים שמנת לרתיחה. יוצקים על השוקולד, מחכים דקה-שתיים ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים 4 שעות לפחות (אפשר להכין לילה מראש).
2. מוציאים את תערובת השוקולד מהמקרר וממתינים 10 דקות. מקציפים לקרם חלק ויציב ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.

3. מערבבים קפה עם ליקר. מרטיבים קלות את הבישקוטים בעזרת מברשת טבולה בקפה המתובל.
4. מזלפים את קרם השוקולד לאורך 15 בישקוטים, אם רוצים, משלבים פירות. מכסים ב-15 בישקוטים נוספים.
 
צילום: דניה ויינר. סגנון: רותם ניר. מתוך גיליון 189 של על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.