תשמרו קצת לאורחים

 
עודכן 14:21 16/06/2008
ערוץ חיים טוב

השפית לילך גרמן מציעה רעיון נהדר לאירוח: סוכריות שוקולד לבן או מריר בסגנון טראפלס. נראות נהדר, פשוטות להכנה וגם מהוות תוספת מקורית לצד הקפה

 
 
 
 
 

חומרים:

600 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות (או שוקולד מריר, בעל לפחות 70% מוצקי קקאו)
100 גרם חמאה
1 גביע שמנת מתוקה
4 חלמונים
100 גרם סוכר
מקלות קינמון או מקל סוכריה
לקישוט וגיוון: שבבי פיסטוקים (מקולפים ולא מלוחים)
 

אופן הכנה:

1. מחממים שמנת וחמאה על אש קטנה עד המסה.
2. מקציפים את החלמונים והסוכר 2 דקות.
3. מעבירים מעט מהשמנת לביצים ובהדרגה ממשיכים להוסיף את כל השמנת (חשוב לעשות את זה בכמה שלבים, כדי להשוות את הטמפרטורות). מחזירים את כל התערובת לאש קטנה, עד שהיא נעשית סמיכה, תוך בחישה מתמדת.
4. מורידים מהאש. מוסיפים מיד את התערובת החמה לשוקולד הלבן (חשוב שהקערה של השוקולד תהיה יבשה לחלוטין), ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים לתבנית שקעים עשויה סיליקון ומעבירים למקפיא. כשהתערובת מתקשה מעט מכניסים את מקל הקינמון ומחזירים למקפיא.

מתוך אתר חיים טוב, האתר של ערוץ האוכל
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.